Tule mukaan uuteen yhdistykseen! Kulttuuriyhdistys Vihkot alkaa järjestää vasemmistohenkistä kulttuuritoimintaa

Kulttuurivihkojen ympärille on syntynyt uusi yhdistys. Syksyllä 2021 rekisteröity Kulttuuriyhdistys Vihkot ry. pyrkii sääntöjensä mukaan edistämään riippumatonta vasemmistolaista kulttuuritoimintaa ja yhteiskunnallista keskustelua sekä Kulttuurivihkot-aikakauslehden julkaisemista ja levikkityötä. Yhdistyksen toiminta painottuu ainakin alkuvaiheessa keskustelutilaisuuksien ja erilaisten kulttuuritapahtumien järjestämiseen.

Yhdistyksen perustajajäsenet ovat Kulttuurivihkojen tekijöitä, lukijoita ja muita vasemmistolaisesta kulttuuritoiminnasta kiinnostuneita.

Yhdistyksen puheenjohtaja on tällä hetkellä Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn ja varapuheenjohtaja Johanna Ikonen. Sihteerinä ja taloudenhoitajana toimii lehden pitkäaikainen lukija Viljami Vaskonen. Lisäksi hallitukseen kuuluvat Jouko Jokisalo, Heikki Ketoharju ja Pilvi Meriläinen sekä varajäseninä Keijo Lakkala ja Mikael Wallvik.

”Kulttuurivihkojen juuret ovat vahvasti järjestötoiminnassa, ja tarkoituksena on jälleen lisätä yhteisöllisyyttä lehden ympärillä. Toimitus joutuu keskittämään omat voimavaransa tiiviisti lehden tekemiseen, jolloin muut aktiviteetit jäävät helposti vähemmälle. Yhdistys ei kuitenkaan rajoitu vain lehden oheistoimintaan, vaan kunnianhimoisena tavoitteena on luoda uusi 2020-luvun vasemmistolainen kulttuuriliike”, Elias Krohn summaa.

Yhdistyksen jäseneksi voi hakea lähettämällä sähköpostia osoitteeseen yhdistys(ät)kulttuurivihkot.fi. Jäsenmaksu on vain 15 euroa vuodessa, opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille ja freelancereille 10 euroa. Kannatusjäsenmaksu on 50 euroa. Yhdistys ottaa vastaan myös lahjoituksia.

Yhdistyksen tapahtumista ja muusta toiminnasta tiedotetaan muun muassa Kulttuurivihkojen verkkolehdessä ja Facebook-sivulla sekä tulevissa painetuissa Kulttuurivihkoissa.

Kulttuurivihkojen julkaisijana ja kustantajana jatkaa Domirola Oy.

ILMOITUS