Kansanmusiikkiyhtye Kardemimmit vieraili Kulttuurivihkojen studiossa Flow Festivalilla kaikkien neljän jäsenensä voimin. Yhtyeen musiikki perustuu kanteleeseen ja lauluun.

"Kanteleessa on erikoinen ja uniikki sointi. Siihen ei väsy koskaan", toteaa yksi nelikosta Leeni Wegelius videollamme.

Yhtye esittää omia sävellyksiään, jotka pohjautuvat suomalaiseen, itäeurooppalaiseen ja skandinaaviseen perinnemusiikkiin.

Yhtyeellä on myös yhteiskunnallisia pyrkimyksiä: sen jäsenet haluavat edistää tasa-arvoa, parantaa naisten asemaa musiikkialalla, inspiroida lapsia, erityisesti tyttöjä musiikin pariin, luoda positiivista Suomi-kuvaa maailmalla ja tutkimaan kanteleen mahdollisuuksia osana omaa ilmaisuaan. Yhtye on esiintynyt ympäri maailmaa.

"Emme tienneet alkujaan, että olemme lähettiläitä – ei Suomen, kanteleen tai sukupuolemme. Kun tätä hommaa on 18 vuotta tehnyt, huomaa että yhtäkkiä tuleekin käsitellyksi suomalaisena, naisena. Olemme ottaneet sitä käsittelyyn viime aikoina enemmän. Yhdysvalloissa koulukiertueella huomasimme, että monille tytöille on hienoa huomata, että on naisia, jotka esiintyvät ja kiertävät työkseen", kertoo Anna Wegelius.