Helsingin Sanomissa julkaistiin lauantaina 10. lokakuuta Isänmaallinen enemmistö -yhteisön koko sivun ilmoitus, jossa vaadittiiin hallitusta tuomitsemaan rasistisen toiminnan yksiselitteisesti ja kertovan viipymättä, millä konkreettisilla toimilla se takaa meille yhteiskuntarauhan.

Julkaisuhetkellä mielenilmauksen oli allekirjoittanut 2 000 henkilöä. Sivustolle isanmaallinenenemmisto.fi on kertynyt kaikkiaan yli 8 000 allekirjoittajaa. Heidän joukossaan on laaja kirjo eri ammattikuntien edustajia ympäri Suomea. Rinnakkain on työttömiä, professoreita, eturivin poliitikkoja, tunnettuja kulttuurivaikuttajia ja duunareita. Toive yhteiskuntarauhan takaamisesta yhdistää tätä joukkoa.


Mielenilmausilmoituksen teksti ja julkaisu on toteutettu yhteisöllisesti. Sen taustalla ei ole yksittäistä henkilöä tai organisaatiota. Vaatimus kuuluu seuraavasti:


”Me allekirjoittaneet olemme syvästi huolissamme tavasta, jolla maamme poliittinen johto suhtautuu ja on suhtautumatta kriisiytyvään pakolaistilanteeseen ja sitä ympäröivään ilmapiiriin.


Uskomme elävämme vastuunsa kantavassa länsidemokratiassa. Uskomme, että länsimaiden kesken on 70 vuoden ajan vallinnut selvä yhteisymmärrys siitä, että fasismi ja natsiaate on haudattu, eivätkä ne saa enää koskaan nostaa päätään. Että ihmisten jakamattomien ja tasavertaisten ihmisoikeuksien kunnioittaminen on itsestäänselvää. Että hyvinvoiva sivistysvaltio auttaa sotaa, hävitystä ja sortoa pakenevia ihmisiä uhriutumatta itse.


Ääriliikehdintä uhkaa kaikkien ihmisten turvallisuutta. Oikeusvaltiossa kansalaiset odottavat hallituksen reagoivan välittömästi tuhopolton kaltaisiin väkivaltaisiin tekoihin selkeästi ja päättäväisesti. Meillä on osaaminen ja valmiudet toimia.


Toiminnan sijasta meitä on pyydetty ymmärtämään oikeutettuina huolenilmauksina vihaa ja väkivaltaisia tekoja. Tekoja, jotka kotikutoisuudessaankin loukkaavat inhimillisyyttä tavalla, joka repii yhteiskuntamme rauhaa. Huolia on ymmärrettävä ja niitä on pyrittävä vähentämään. Väkivallan hyväksyminen ei huolia kuitenkaan ratkaise, eikä se kuulu sivistysvaltioon.


Muukalaisvihan hyväksyminen on onneton karhunpalvelus, joka haittaa yhteiskuntarauhaamme, mainettamme ja kilpailukykyämme. Jotta voisimme tuntea elävämme rauhallisessa maassa, me allekirjoittaneet vaadimme että Suomi seisoo länsidemokratioiden rintamassa, hallitus tuomitsee rasistisen toiminnan yksiselitteisesti ja kertoo viipymättä, millä konkreettisilla toimilla se takaa meille yhteiskuntarauhan.”


Viime viikolla sama vaatimus kuultiin myös eduskunnassa. Keskiviikkona 14.10. kansanedustaja Nasima Razmyar (sd.) vaati puheessaan muiden muassa uutta riskianalyysia ääriliikkeiden toiminnasta ja tiukkaa eitä kaikille rasistisille teoille ja puheille. Isänmaallinen enemmistö -yhteisö iloitsee Razmyarin aloitteesta.


Yhteisö odottaa edelleen selvää viestiä siitä, millä konkreettisilla toimilla hallitus turvaa yhteiskuntarauhan meille kaikille, tilanteen vakavuutta vähättelemättä.


Vaatimuksen voi käydä allekirjoittamassa osoitteessa www.isanmaallinenemmisto.fi.

 

ILMOITUS