Helsingissä viime lauantaina järjestetyn katutaidekilpailun voittajaksi valittiin "Anonyymit lapset". ”Anonyymit lapset nousivat esiin katutaiteen ideologiaa hienosti eteenpäin vievänä ja sen perimmäistä ideaa toteuttavana kokonaisuutena. Sekä avoin seinä että maalatut figuurit toivat uuden sukupolven katutaiteen piiriin. Haluamme palkita kollektivisesti kaikki anonyymit lapset, jotka olivat teoksia toteuttamassa", perusteli tuomaristo, johon kuuluivat Jani Leinonen, Otso Kantokorpi, Kaisa Heinänen ja Paavo Arhinmäki.

Palkintorahat annetaan seinämät ja figuurit järjestäneelle Sarjakuvakeskukselle lasten katutaidetta kasvattavan kurssitoiminnan järjestämiseen.

"Olemme myös erityisen ilahtuneita, että pääsimme palkitsemaan katutaidetta sen sijaan, että siitä normaalisti sakotetaan", tuomaristo totesi.

Katutaidekilpailu oli osa Suurta Katutaidetapahtumaa, joka järjestettiin samalla kertaa Ison Kierrätystapahtuman kanssa. Järjestäjänä oli Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki -kaupunginosayhdistys. Tapahtumassa oli muun muassa 80 metriä maalattavia seinämiä.  Kadut ja puistot pullistelivat musiikkia, tanssia, teatteria, sirkusta ja perfomansseja. Erilaisten kierrätyspisteiden, kirppisten ja pajojen äärellä pörräsi ihmisiä ja valtava määrä tavaraa vaihtoi omistajaa. Mukana oli lukuisten taiteenalojen eri-ikäisiä osaajia.

Viimeiset seinämät purettiin niiden ollessa vielä märkiä, eivätkä taiteilijat olisi halunneet lopettaa ollenkaan, järjestäjät kertovat.

Ensi vuonna Iso Kierrätystapahtuma / Suuri Katutaidetapahtuma on mukana World Design Capital Helsinki 2012 -vuoden ohjelmistossa.

 

Kulttuurivihkojen videouutinen tapahtumasta:

Kierrätys ja katutaide kohtasivat

ILMOITUS