Flow Festivalilla 11.8. esiintyneiden Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin bändivetoinen duo ammentaa indiefolkista ja americanasta. Duo julkaisi kehutun Game Changing -albumin alkuvuodesta 2023. Pääosin Amerikassa äänitetyllä levyllä vierailevat muun muassa Tom Waitsin luottokitaristina tunnettu Marc Ribot, palkittu kansanmuusikko Pekko Käppi, trumpetisti Verneri Pohjola sekä maineikas laulaja ja lauluntekijä Jonathan Wilson.

Prättälä on monissa jazz- ja groove-yhtyeissä soittanut pitkän linjan pianisti, kosketinsoittaja ja sooloartisti. Nordenstrengin juuret ovat syvällä country-vetoisen vaihtoehtomusiikin maailmoissa.

Kulttuurivihkojen Flow kylässä -sarjan haastattelussa Prättälä ja Nordenstreng muun muassa kertoivat duonsa dynamiikasta ja pohtivat kantaaottavien sanoitusten mahdollisuutta sekä ajankohtaisuuden ja ajattomuuden yhdistämisen haastetta.

Flow Festival järjestettiin Helsingin Suvilahdessa 11.–13.8.2023. Kulttuurivihkojen toimitus sijaitsee festivaalialueen keskellä, ja kutsuimme festivaalien lomassa artisteja sinne haastateltavaksi.

ILMOITUS