Flow Festivalilla 11.8. esiintynyt Elsi Sloan on laulaja-lauluntekijä, näyttelijä ja aktivisti. Hän nousi suuremman yleisön tietoisuuteen viime syksynä Sydänpeto-elokuvan pääroolin ja sen ranskankielisen tunnuskappaleen myötä. Suomenkielisen debyyttialbuminsa Pakko muuttua Sloan julkaisi helmikuussa. Hän havainnoi lyriikoissaan laaja-alaisesti ympäristöään ja yhdistelee pop-musiikkiinsa elementtejä muun muassa rapistä, folkista, spoken wordista ja taiderockista. Mormonikirkosta 18-vuotiaana irtaantunut queer-muusikko on valovoimainen ja improvisaation kautta hengittävä esiintyjä.

Kulttuurivihkojen Flow kylässä -sarjan videolla kertoo muun muassa, miksi hän haluaa käsitellä musiikissaan yhteiskunnallisia teemoja, kuten ilmastokriisiä.

"Strategiani on puhua asioista niin suoraan, että ne kuulostavat metaforilta. Esimerkiksi 'Annan sulle mitä ikinä haluut, kunhan se mahtuu mun taskuun'".

Flow Festival järjestettiin Helsingin Suvilahdessa 11.–13.8.2023. Kulttuurivihkojen toimitus sijaitsee festivaalialueen keskellä, ja kutsuimme festivaalien lomassa artisteja sinne haastateltavaksi.

ILMOITUS