Miksi huomattava osa suomalaislapsista ja -nuorista ei viihdy koulussa ja saa heikonpuoleisia arvosanoja? Kun eri oppilaisiin purevat erilaiset opetusmetodit, mitä opettajan pitäisi tehdä saadakseen kaikki oppimaan? Miten opettaja voisi valmentaa elinikäiseen oppimiseen? Muun muassa näitä kysymyksiä käsiteltiin Kulttuurivihkojen Studio e -ohjelman lähetyksessä

Vieraina ovat opettajat Maarit Korhonen ja Jenni Kallio, kumpikin myös tietokirjailijoita. Korhosen pamfletissa Kun koulu ei tajua (Into Kustannus 2016), saavat puheenvuoron eri-ikäiset ihmiset, jotka eivät ole menestyneet koulussa, mutta silti pärjänneet elämässä kohtalaisesti. Korhonen on kehittänyt uusia opetustapoja niitä varten, joihin perinteinen luokkaopetus ei pure.

Kallio käsittelee Opettamisen vallankumous -kirjassaan (Tietosanoma 2016) uuden opetussuunnitelman korostamaa itsenäistä tiedonhakua ja tarjoaa kaikille kouluasteille valmentavaa työotetta, jossa kasvatetaan aktiivisuuteen ja vastuun ottamiseen.

Ohjelma lähetettiin alun perin suorana tässä verkkolehdessä lauantaina 1.10. klo 12.00. Ohjelman tallenne kestää noin tunnin.

Lähetyksen alussa muusikkovieraana esiintyy Juha Pekka Tapani Heikkinen. Studioisäntänä on Elias Krohn.

 

ILMOITUS