Yhteiskunnallinen ilmapiiri on Ukrainan sodan myötä militarisoitunut voimakkaasti lähes kaikkialla. Millaisia haasteita tämä asettaa rauhankasvatustyölle? Millaisia ovat sen mahdollisuudet ja edellytykset toisaalta vaikkapa Suomessa, toisaalta kriisipesäkkeissä? Entä millainen on taiteen rooli?

Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Rauhan syksy -tapahtuman 28.11. järjestetyssä keskustelussa. Noin tunnin mittaisessa ohjelmassa keskustelevat rauhankasvattaja Hanna Niittymäki, yliopistonlehtori Heidi Layne sekä globaaliin kehitystutkimukseen erikoistunut dosentti Marjaana Jauhola. Ohjelman lomassa nähdään myös muun muassa Indonesian Acehin rauhanprosessiin liittyvä video. Puheenjohtajana on Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn.

Rauhan syksy on syys-marraskuussa 2022 järjestettävä valtakunnallinen tapahtuma, joka jatkaa Jyväskylän syksy -tapahtuman perinteitä. Eri tahojen järjestämien tilaisuuksien sateenvarjona toimii Lassi Nummen nimikkoseura. Rauhan- ja globaalikasvatusta käsittelevän tilaisuuden järjesti Kulttuurivihkot.

Katso video.

ILMOITUS