Kulttuurivihkojen presidentinvaalistudio, toinen kierros – katso tallenne

Presidentinvaalistudiossa mennään pintaa syvemmälle etenkin ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan ja rauhankysymyksiin. Asiantuntijavieraana on Aleksanteri-instituutin johtaja, professori Markku Kangaspuro. Studioisäntänä on Elias Krohn ja juontajana hänen lisäkseen Tuomas Kaila.

Kulttuurivihkojen vaalistudio – vieraina Lauri Holappa ja Antti Ronkainen

Kulttuurivihkojen etäyhteyksin toteutetussa eduskuntavaalistudiossa puitiin oikeiston voittoon päättyneiden eduskuntavaalien keskeisiä puheenaiheita, kuten talouspolitiikkaa, ja niiden vaikutusta vaalitulokseen. Miksi puhe valtion velkaantumisesta puri äänestäjiin, mutta huoli eriarvoisuudesta, ympäristöstä ja ilmastosta ei? Vieraina olivat poliittisen talouden tutkijat Lauri Holappa ja Antti Ronkainen. Juontajana oli Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn. Katso video (tehty vaali-iltana 2.4. noin klo 21.30–22.10).

Jyväskylän Syksy: Hyvyys ja pyhyys

Hyvyys odottaa usein vuoroaan taustalla, nousematta barrikadeille. Myös pyhyys on elämässä mukana, vaikka sitä ei huomaisi. Jyväskylän Syksyn webinaarissa 21.10. puhuttiin kahdesta syksyn kirjasta ja niiden aiheista. Toisen niistä on kirjoittanut Tarmo Kunnas (Mikä mieli uskonnoissa), toinen on Lassi Nummen nimikkoseurassa koottu esseekokoelma Hyvyys. Professori Tarmo Kunnas, psykologian maisteri ja ylemmän erityistason psykoterapeutti Sari Riepponen ja kirjastonhoitaja, filosofian maisteri Ilkka Hirvi keskustelivat. Puhetta johti Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn. Katso video.

Jyväskylän Syksy: Dialogisuus oppimisessa

Dialogisuus rakentaa tasavertaisuutta ja syventää ymmärrystä. Jyväskylän Syksyn webinaarissa Tampereen yliopiston professori Juha Suoranta valottaa dialogiaperiaatetta Paulo Freiren pedagogiikassa ja Humanistisen ammattikorkeakoulun yliopettaja Lena Segler-Heikkilä vuorovaikutusta ja myötätuntoa oppimistilanteissa. Puhetta johtaa Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn. Katso video.

Jyväskylän Syksy: Erätauko ja dialogisuus

Ehkä Suomi ei olekaan vaikenemisen vaan dialogin, yhteyden ja yhdistysten koti. Jyväskylän Syksyn webinaarissa Kriittisen korkeakoulun puheenjohtaja Severi Hämäri kertoo Erätauko-keskusteluista ja Siviksessä asiantuntijana toimiva Lea Lihavainen dialogisuuden tarpeesta ja kohteista kansalaistoiminnassa ja toimittaja. Puhetta johtaa Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn. Katso tallenne.

Jyväskylän Syksy: Sota vai rauha?

Afganistanin kriisin myötä elämän ja rauhantilan hauraus on käynyt dramaattisella tavalla taas kerran selväksi. Onko sota ikuinen ja väistämätön, ja mihin rauhantyö kykenee? Jyväskylän Syksyn webinaarissa lauantaina 18.9. Taideyliopiston vararehtori, kuvataiteilija Jaana Erkkilä-Hill ja sosiologi, luennoitsija ja rauhanaktivisti Timo Virtala keskustelivat rauhantyön kysymyksistä. Esille nousivat myös nimet Pyhä Ksenia Pietarilainen ja Arndt Pekurinen. Puhetta johti päätoimittaja Elias Krohn. Katso video.

Jyväskylän Syksy: Avauskeskustelu dialogisuudesta

Jyväskylän Syksy -tapahtuman tämänkertaisena teemana on dialogi. Tapahtuma järjestetään kaikille avoimena webinaarisarjana.

Tapahtuman suojelija on pianisti, pedagogi, filosofian maisteri Eila Tarasti. Keskustelujen puheenjohtajana toimii päätoimittaja, valtiotieteiden maisteri Elias Krohn. Tapahtuma on hyväksytty osaksi Tutkitun tiedon teemavuotta. Järjestäjä on Lassi Nummen seura ry yhteistyössä Kulttuurivihkojen kanssa.

Jyväskylän Syksyssä: Miten etätyö muuttaa työelämää?

Ahti Ruoppila SAK:sta kertoi Jyväskylän Syksyn tilaisuudessa perjantaina 27.11., miten työelämä muuttuu etätyön yleistyessä. Entä miten tämä vaikuttaa tutkijan työhön? Sitä valaisi jatko-opiskelija Yannick Lahti. Keskustelua moderoi Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn.

ILMOITUS