Rauli Virtanen: Törkyä tuli eurovaaleissa vähemmän kuin eduskuntavaaleissa

Vihreiden ehdokkaana eurovaaleissa ollut pitkän linjan ulkomaantoimittaja Rauli Virtanen oli Kulttuurivihkojen haastattelussa puolueensa vaalivalvojaisissa tyytyväinen käytyyn kampanjaan (katso video jutun alla). Törkyä on tullut hänen mukaansa vähemmän kuin eduskuntavaaleissa, joissa hän myös oli ehdolla.

SDP:n Mikkel Näkkäläjärvi eurovaali-iltana

"Eurovaaleissa puhuttiin paljon enemmän kuin aikaisemmin ilmastonmuutokseen ja laajemmin ympäristön tilaan liittyvistä kysymyksistä", havainnoi SDP:n ehdokkaana eurovaaleissa ollut Mikkel Näkkäläjärvi. Kulttuurivihkot haastatteli häntä SDP:n vaalivalvojaisissa eurovaali-iltana (katso video alla).

Päätoimittaja Elias Krohn analysoi Euroopan tilan

Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn arvioi eurovaalituloksen.

Hanna Sarkkinen: Veroparatiisien sulkeminen kiinnosti vaalikentillä

"Olen iloinen, että suomalaiset ovat lähteneet äänestämään ja äänestysprosentti on noussut tässäkin tilanteessa, jossa on ollut samana keväänä kahdet vaalit", toteaa Vasemmistoliiton kansanedustaja ja eurovaaliehdokkaana ollut Hanna Sarkkinen Kulttuurivihkojen haastattelussa (katso video alla).

Ekonomisti Antti Koskela: Palkansaajien asiat eivät kiinnosta oikeistopopulisteja

Ekonomisti Antti Koskela STTK:sta pohtii Kulttuurivihkojen eurovaali-illan haastattelussa palkansaajien asian ajamista EU:ssa (katso video jutun alla).

Kun sosiaalidemokraatit ja konservatiivit menettivät eurovaaleissa yhteisen enemmistönsä Euroopan Parlamentissa, lobbaamista on tehtävä entistä useampien parlamenttiryhmien suuntaan.

"Ryhmittymien määrä, joihin voi pyrkiä vaikuttamaan tai joiden painoarvolla ja mielipiteillä on merkitystä, on kasvanut", Koskela toteaa.

Kulttuurivihkot Vasemmistoliiton eurovaalivalvojaisissa

Tunnelmia Vasemmistoliiton eurovaalivalvojaisista.

Eurovaaliehdokas Miila Halonen: Yhdysvaltojen aborttikohu huolestutti äänestäjiä

Eurovaaleissa tunnelma oli rauhallisempi kuin eduskuntavaaleissa, toteaa molemmissa vaaleissa ehdolla ollut nuorisolääkäri Miila Halonen (vas.) Kulttuurivihkojen eurovaali-illan videolla (video jutun alla).

"Eurooppa-teemat eivät tunnu kiinnostavan kaikkia kansalaisia. Moni kokee, että nämä vaalit eivät koske itseä ja kokevat hankalaksi EU-teemoista puhumisen, mutta on heitäkin, jotka ovat tavattoman kiinnostuneita", Halonen pohtii.

Eurovaalisuorassa Teivo Teivainen, Marissa Varmavuori ja Thomas Wallgren

Eurovaali-illan toisessa keskustelussa pohdittiin eurooppalaisen integraation nykytilaa, eurooppalaista populismia ja nationalismia - euronationalismi mukaan lukien - sekä EU:n roolia globaalissa maailmanyhteisössä. Vieraina olivat professorit Teivo Teivainen ja Thomas Wallgren sekä kansalaisaktiivi Marissa Varmavuori.

 

ILMOITUS