Bäckströmin oopperalaulajaveljesten baritoni Jounin ja tenori Petrin 1990-luvulta asti kypsynyt idea Fabulous Bäckström Brothers -show'sta sai tulta alleen Spymonkeyn Toby Parkin ja Aitor Basaurin vedettyä komedian mestarikurssin kesällä 2013 ja innostuttua veljesten ideasta.

Suomen ensi-illassa Parkin ooppera The God Particles toisiaan hylkivistä partikkeleista, Petrin valmentautuminen Wagnerin Siegfriedin rooliin ja veljesten automatka Fiatilla Amerikan halki muodostivat esityksen tarinalliset päälähtökohdat. Hauskassa autolla-ajokohtauksessa surffattiin radiokanavalta toiselle ja laulettiin kevyen musiikin hittejä Abban Dancing Queenistä Johnny Cashin Ring of Fireen.

Illan aikana Siegfried löysi Nothung-miekkansa, kohtasi Mimen, surmasi Fafnerin, elpyi tämän verestä ja murtautui tulikehän läpi ensimmäisen naisen, Brünnhilden luo.

Bäckströmin veljesten komediallisena versiona Siegfired tuli aivan yleisön nuorimpienkin edustajien tykö erittäin tehokkaasti.

Bäckströmin veljekset ja pianisti Jukka Nykänen esittelivät illan aikana tanssi-, aikido-, soitto ja akrobatiataitojaan. Toinen puoliaika oli oikea energiaryöpsäys, jonka aikana veljekset esittelivät buespianismia, soittivat melodicalla Valkyrian ratsastuksen ja kiskaisivat lavalle yleisön joukosta Brünnhilden.

Puoleentoista tuntiin mahtui komediaa, kitschiä ja itseironiaa yllin kyllin. Wagnerinkin suosiman veljeskateuden merkitys kyseenalaistettiin täysin illan aikana. Vain sopu sijaa antaa, toisiaan hylkiville partikkeleillekin. Yksikään meistä ei ole jumalpartikkeli.

Musiikkiteatteri Kapsäkki. Fabulous Bäckström Brothers. Esiintyjät: Jouni Bäckström (baritoni), Petri Bäckström (tenori) ja Jukka Nykänen (piano). Ohjaus: Toby Park ja Aitor Basauri (Spymonkey). Käsikirjoitus: Työryhmä. Esityksiä vielä 27.9, 3.10. ja 4.10.

ILMOITUS