Roolipelitapahtuma Ropeconissa Espoossa (26.–28.7.) esitellään palestiinalainen live-roolipeli Halat hisar (Piiritystila), joka kertoo miehitetystä Suomesta ja heijastelee Palestiinan nykyistä tilannetta.

Roolipelin nimi on viittaus palestiinalaisrunoilija Mahmoud Darwishin runoon.

Pelissä Suomi on miehitetty, ja suomalaiset elävät arkeaan miehityksen keskellä. Valloittajat pitävät Suomea omana isänmaanaan, eikä siellä ole sijaa aikaisemmille asukkaille. Pelin hahmot ovat yliopistotutkijoita ja -opiskelijoita, jotka yrittävät pitää seminaaria ruumiintarkastuksista, ulkonaliikkumiskielloista ja miehittäjän mielivallasta huolimatta.

Larppaus on Palestiinassa vielä nuori ilmiö: miehitetyn maan ensimmäinen larppi pelattiin elokuussa 2012. Ropeconissa Piiritystilan palestiinalaisesta tekijäryhmästä ovat vieraina Fatima AbdulKarim ja Faris Arouri, molemmat palestiinalaisen larpin pioneereja. Halat hisarin juuret ovat Palestiinassa, mutta se on suunniteltu nimenomaan suomalaisille pelaajille ja suomalaiseen ympäristöön.

AbdulKarim ja Arouri pitävät perjantaina 26.7. klo 19 Ropeconissa esitelmän larpista Palestiinassa. He käyvät läpi palestiinalaisen larpin historian ja esittelevät palestiinalaisia pelejä. Esimerkiksi kokonaan uutena genrenä on syntynyt paikallisen ympäristön inspiroima aavikkofantasia. Esitelmä pidetään englanniksi Dipolin Klondyke-salissa.

Ropeconissa myös pelataan Halat hisar -peliä. Pelautus kestää noin kuusi tuntia. Marraskuussa pelataan lisäksi isompi versio, joka kestää kokonaisen viikonlopun.

Halat hisar on yksi ensimmäisiä Palestiinan ulkopuolelle vietyjä palestiinalaisia pelejä.

Larpin sekä siihen liittyvät vierailut tuottaa Pohjoismaisen roolipelaamisen seura.

Ropecon on Pohjois-Euroopan suurin itsenäinen roolipelitapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna kahdettakymmenettä kertaa.

Aiheesta muualla internetissä:

Ropecon-tapahtuman sivut

 

ILMOITUS