Roolipelifestivaali Ropeconissa käynnistyy tänään perjantaina uudenlainen roolipelihanke: suunnitteilla on lapsille suunnattu suomenkielinen pöytäroolipeli, joka rahoitetaan joukkorahoituskampanjalla. Alullepanijana ja pelin suunnittelijana on kirjailija ja roolipelisuunnittelija Mike Pohjola, joka on haaveillut hankkeesta jo pitkään.

Projektille pyritään keräämään pieninä lahjoituksina yhteensä vähintään 10 000 euroa. Sillä saisi pelilaatikolle ohjekirjoineen, roolihahmoineen, noppineen ja muine tarvikkeineen tuhannen kappaleen painoksen. Suunnitteilla on julkaista Myrskyn sankarit -peli seuraavassa Ropeconissa vuoden päästä, mikäli rahoitus järjestyy.

Roolipelikentän aktiivisuudesta huolimatta pariinkymmeneen vuoteen ei ole ollut saatavilla suomenkielistä aloitteilijoille suunnattua roolipeliä, Pohjola perustelee pelin tarvetta.

Myrskyn sankarit kertoo Robin Hoodin tai Tähtien sodan tyyliin urheista kapinallisista, jotka seikkailevat metsässä, etsivät aarteita ja taistelevat hirviöitä sekä pahan keisari Zangaviuksen joukkoja vastaan. Samaan maailmaan sijoittui jo Pohjolan ensimmäisen julkaistu roolipeli Myrskyn aika (2003). Pohjolalta on julkaistu myös roolipelit Star Wreck (2006), joka pohjautuu Iron Sky -elokuvan tekijöiden scifi-parodiaan, sekä tyttöbändistä kertova Tähti (2007). Vuonna 2010 hän voitti Kultainen lohikäärme -elämäntyöpalkinnon työstään roolipelien parissa.

 

Rahoituskampanja: http://www.indiegogo.com/myrskynsankarit


  

ILMOITUS