Kirjailija Aija Andersson menehtyi eilen 1. lokakuuta vaikean sairauden murtamana. Hän oli syntynyt vuonna 1983. Aija Andersson (o.s. Typpö) oli työskennellyt myös muun muassa äidinkielen ja kirjallisuuden aineenopettajana. Vapaaksi kirjailijaksi hän ryhtyi syksyllä 2019. Häneltä on ilmestynyt Kulttuurivihkojen kustantamana runsaasti huomiota saaneet runoteokset Amputaatio (2021) ja Eutanasia (2022). Molemmat teokset kytkeytyvät hänen vakavaan sairastumiseensa ja vammautumiseensa.

Parhaillaan on painossa hänen kolmas teoksensa, piensäeromaani Pii. Kirjailija ehti nähdä sen sähkökirjana, mutta kuolema tuli väliin ennen painetun kirjan ilmestymistä.

Sairaudestaan huolimatta Andersson oli kirjailijana erittäin tuottelias ja kirjoittaminen merkitsi hänelle todella paljon. Häneltä ilmestyy postuumisti keväällä 2024 vielä neljäs teos, runokokoelma Ehjä.

Andersson piti lisäksi Kulttuurivihkojen verkkolehdessä Lasikenkä piparkakkutalossa -runoblogia lähes neljän vuoden ajan. Blogin viimeisen julkaisun hän lähetti noin viikkoa ennen kuolemaansa postuumisti julkaistavaksi.

Aija Anderssonin teokset

Amputaatio

Eutanasia

Pii

Runoblogi Lasikenkä piparkakkutalossa

ILMOITUS