Tangoa, pampan lakeuksia, tasangoilla asuvien gauchojen juurevaa kulttuuria. Mutta myös diktatuurien perintöä, toistuvia kumouksia, talousvaikeuksia. Tätä kaikkea ja paljon muuta on Argentiina – Etelä-Amerikan toiseksi suurin maa ja jalkapallon tuore maailmanmestari, josta tiedämme lopulta varsin vähän.

Maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen ja kirjailija Asta Piiroinen keskustelevat Argentiinasta Rosebudin Sivullinen-kirjakaupan lavalla. Aiheina ovat muun muassa peronismin aate ja sen perintö, kumousliikkeet ja nykyinen poliittinen tilanne Argentiinassa. Onko maassa vielä utopioita ja muutosliikkeitä? Keskustelun pohjana on Asta Piiroisen tuore teos Toukokuun auringon aikakirjat – Esseitä Argentiinasta (Kulttuurivihkot 2022).

Tilaisuus on keskiviikkona 18. tammikuuta kello 17.00 ja kestää noin tunnin. Myös yleisöllä on mahdollisuus kysymyksiin. Sivullinen-kirjakauppa sijaitsee Kaisa-talossa osoitteessa Kaisaniemenkatu 5, Helsinki. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Järjestäjänä on Kulttuurivihkot, tilaisuuden juontaa päätoimittaja-kustantaja Elias Krohn.

ILMOITUS