Yhteiskunnallinen ilmapiiri on Ukrainan sodan myötä militarisoitunut voimakkaasti lähes kaikkialla. Millaisia haasteita tämä asettaa rauhankasvatustyölle? Millaisia ovat sen mahdollisuudet ja edellytykset toisaalta vaikkapa Suomessa, toisaalta kriisipesäkkeissä? Millaisiin tuloksiin rauhan- ja globaalikasvatuksella pyritään? Entä millainen on taiteen rooli siinä?

Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Rauhan syksy -tapahtuman keskustelussa maanantaina 28.11. klo 18. Noin tunnin mittaisessa ohjelmassa keskustelevat rauhankasvattaja Hanna Niittymäki, yliopistonlehtori Heidi Layne sekä globaaliin kehitystutkimukseen erikoistunut dosentti Marjaana Jauhola. Ohjelman lomassa nähdään myös muun muassa Indonesian Acehin rauhanprosessiin liittyvä video. Puheenjohtajana on Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn.

Noin tunnin mittainen keskustelu on katsottavissa suorana lähetyksenä 28.11. klo 18 Kulttuurivihkojen Facebook-sivulla. Lisäksi se tulee jälkeenpäin tallenteena katsottavaksi muun muassa Kulttuurivihkojen verkkolehteen ja YouTube-sivulle.

Rauhan syksy on syys-marraskuussa 2022 järjestettävä valtakunnallinen tapahtuma, joka jatkaa Jyväskylän syksy -tapahtuman perinteitä. Eri tahojen järjestämien tilaisuuksien sateenvarjona toimii Lassi Nummen nimikkoseura. Rauhan- ja globaalikasvatusta käsittelevän tilaisuuden järjestää Kulttuurivihkot.

 

ILMOITUS