Helsingissä järjestetään mielenilmaus Suomen Nato-jäsenyyttä sunnuntaina 15.5. klo 13. Suomi on jättämässä jäsenhakemuksen Natoon lähipäivinä.

"Suomen kansainväliseen asemaan vuosikymmeniksi vaikuttava päätös on tapahtumassa hengästyttävällä aikataululla ilman, että kansalaisten todellista tukea sille oltaisiin mitattu kansanäänestyksessä tai eduskuntavaaleissa. Mielestämme Venäjän hyökkäyssodan aiheuttama pelko ja oikeutettu tuohtumus eivät ole riittäviä syitä hakeutua jäseneksi sen kanssa kilpailevaan sotilasliittoon, jonka strategia perustuu viime kädessä ydinasepelotteeseen. Nato-jäsenyydelle on olemassa vaihtoehto: Suomen tulisi pyrkiä siviilivastarinnan, konfliktien ratkaisun ja rauhan rakentamisen suurvallaksi", mielenosoituskutsussa todetaan.

Suomen Nato-jäsenyyteen ja hakuprosessiin kriittisesti suhtautuvien ihmisten mielenosoitus 15.5. järjestäytyy Senaatintorilla kello 13 alkaen ja marssii sieltä klo 13.30 alkaen Pohjois-Esplanadia ja Mannerheimintietä pitkin Eduskuntatalon eteen.

Tapahtumassa puhujina ovat ainakin tutkija ja vapaa kirjoittaja Arja Alho, vasemmistonuorten varapuheenjohtaja Ava Dahlvik sekä emeritusprofessori Jyrki Käkönen. Musiikkia esittää Merikukka Kiviharju.

Mielenosoituksen henki on rauhanomainen, demokraattinen ja imperialismin vastainen, ja tästä syystä rasistiset, diktatuureja ihailevat tai Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa puolustelevat tahot eivät ole tervetulleita mielenosoitukseen, kutsussa linjataan.

Mielenosoitusta ovat järjestämässä Aseistakieltäytyjäliitto, Rauhanpuolustajat, Vasemmistonuoret, Naiset Rauhan Puolesta, PAND – Taiteilijat Rauhan puolesta ja Kommunistinuoret sekä tukemassa A-ryhmä.

Tapahtuman Facebook-sivu

ILMOITUS