Yleisradion Tanssiva karhu -runoteospalkinnon ehdokkaat on julkistettu. Kuuden ehdokaskirjan joukossa on myös Kulttuurivihkojen kustantama Tarita Ikosen Lasinalaiskudos. Raati perustelee valintaansa näin:

"Armoa antamattoman suora Lasinalaiskudos viiltää esiin alkoholismin aiheuttaman tuskan tuorein havainnoin. Tarita Ikonen kirjoittaa lasinkirkkaan läpinäkyväksi, miten lapsi ehdollistuu peittämään äitinsä riippuvuuden. Parempi juosta päin seinää kuin antaa muiden huomata äidin mustelmat. Omista kokemuksista syntyneet runot välittävät häpeän, vihan, surun ja ikävän äidin luo, joka määrää lastensa elämästä kuin julma jumala."

Muut palkintoehdokkaat ovat Susinukke Kosolan Turkoosi vyöhyke, Tuomas Timosen Salkku, Elsa Töllin Fun Primavera, Kaarina Valoaallon Banana Split ja Virpi Vairisen Kaikki tapahtuu niin paljon.

Tanssiva karhu on Ylen vuodesta 1994 lähtien runoteokselle jakama palkinto. Tänä vuonna se jaetaan Runokuu-tapahtumassa 21. elokuuta. Palkintosumma on 4 000 euroa.

Tämänkertaisessa karhuraadissa ovat mukana puheenjohtajana näytelmäkirjailija, runoilija Laura Ruohonen, Ylen kulttuuritoimittajat Minna Joenniemi ja Marit Lindqvist sekä tuottaja Pekka Savolainen Yle Draamasta.

Tarita Ikonen: Lasinalaiskudos – kirjan tiedot ja saatavuus

ILMOITUS