Jyväskylän Kevät -tapahtuman vuoden 2021 teemana on "Elinvoimaa kulttuurista ja yhteistyöstä". Ohjelmassa pannaan merkille tieteellisen tiedon merkkivuosi, kirjallisuudenopetuksen tilanne ja se, että Suomen Journalistiliitto täyttää 100 vuotta. Tapahtuma koostuu kaikille avoimista, Facebookin kautta seurattavista etätilaisuuksista maalis-huhtikuun aikana. Jyväskylän Kevään järjestää Lassi Nummen nimikkoseura yhdessä Kulttuurivihkojen kanssa. Tapahtuman suojelijana on kirjailija Rosa Liksom.

Ensimmäisessä etätilaisuudessa keskiviikkona 3.3. klo 14 aiheena oli kirjallisuus työnä ja harrastuksena (katso video jutun alla). Päätoimittaja ja kustantaja Elias Krohn kertoi Kulttuurivihkojen kirjankustannustoiminnasta ja opastaa niitä, jotka haluavat julkaista kirjan. Vieraina olivat Kulttuurivihkojen kirjailijoista Kati Hiltunen ja Lassi Rajamaa, jotka kertoivat kirjoittamistyöstään ja teoksistaan. Hiltuselta ilmestyi viime vuonna runokokoelma Kotini on tuntematon manner ja Rajamaalta runokokoelma Vene ei nyt millään irtoa rannasta.

Myöhempiä aiheita runsassisältöisessä keväässä ovat muun muassa semiotiikka, kirjallisuuden yhteiskunnallisuus, Lassi Nummi ja 60-luvun kulttuuritaistot, kristillinen rauhantyö, Suomen kielen ja kirjallisuuden puolustaminen, dialogiperiaate Lassi Nummella, populismi Euroopassa ja muualla sekä Krohnin ja Tarastin suvut kulttuurihistoriassa.

Keskustelut ovat seurattavissa Facebook-sivulla Jyväskylän Kevät – ohjelma. Ensimmäinen tilaisuus ja osa muista tilaisuuksista tulee tallenteena katsottaviksi myös Kulttuurivihkojen verkkolehteen.

Jyväskylän Kevään ohjelma

ILMOITUS