Savanni on siitä mukava asuinpaikka, että siellä tapaa sellaista väkeä, mitä ei kaupungeissa tapaa. Tänään esimerkiksi tapasin Leijonan. Mukava mies kaikin puolin. Pahat puheet leijonasta ovat hevon- tahi kamelinpaskaa: ei leijona ketään syö.

kirahvi0204Juotiin siinä kahvit ja puhuttiin politiikasta. Leijona kertoi, että viidakossa apinat ovat valitsemassa Apinaoppilaslehteen päätoimittajaa. Se ei osannut ottaa kantaa, koska ehdolla oli neljä paviaania.

* * *

Juomamatkallani joen rantaan näen usein virtahevon, jonka luja ääni kantaa kauas. Se huutaa aamusta iltaan kita ammollaan, että läheisen viidakon johtaja – Paavo-paviaani – on itara salametsästäjä. Se on yksi savannin pahimmista loukkauksista. Keskustelin virtahevon kanssa taannoin lyhyesti.

”Miksiköhän Paavo-paviaanilla on niin pitkä kuono?” Virtahepo kysyi.

”En tiedä.”

”No siksi että se voisi paremmin tonkia laumansa takamuksia.”

Olin ymmälläni, join, ja jatkoin matkaa. Virtahevon huuto kaikui takanani.

* * *

Kahvin jälkeen menimme Leijonan kanssa lounaalle ja lounaan jälkeen baariin. Kolmannen tuopin jälkeen tunnustin, että vituttaa, kun on niin pitkä kaula. Ei kirahvi täplistään pääse, mutta se kaulan pituus on kamalaa. Täytyy mennä ostamaan vaatteet pitkäkaulaisten poikien liikkeestä. ”Älä sure”, jellona sanoi, ”pitkäkaulaisuus on tulossa vielä muotiin. Sitten Leijona kertoi, että kaikki pelkäävät sitä, vaikka se on ihan kiltti.

Pöytäämme tuli Python, joka kysyi, että kettuillaanko me sille. Kaikki pelkäävät sitä, se on pelkkää kaulaa ja täynnä täpliä. Jos se haluaa ostaa kaulaliinan, pituutta kertyy 12 metriä. Ei sellaista Pythonin palkoilla niin vaan osteta monta kertaa vuodessa.

* * *

Rupesimme keskustelemaan veroista. Olimme yhtä mieltä siitä, että Muurahaiskarhu panee osan maksuistamme omaan taskuunsa ja aikoo niillä varoilla perustaa vedenmyyntiaseman. Leijona, Python ja minä naureskelimme ajatukselle tuoppiemme ääressä. Hullun touhua! Kuka nyt vettä ostaisi ja kuinka sitä voisi myydä, sillä sen omistavat kaikki? Huolestuimme, kun baarimikko kertoi kuulleensa baaria pitävältä itaralta salametsästäjältä, että savannin joki aiotaan padota ja johtaa kaikki vesi metsästäjän langon plantaasille.

Tajusimme Muurahaiskarhun myyneen meidät, mutta siinä ei ollut mitään uutta.

* * *

Maailmanpoliittinen tilanne on hemmetin huono. Meille tuli selittämään joku pakolaiskameli. Se kertoi, että se pystyy toimimaan ratsuna vain Hussein-nimiselle äijälle. Kun kuningas Hussein heitti veivinsä ja Saddam Hussein vietiin eläintarhaan, kameli pakeni tänne savannille.

Python rupesi vähän kypsymään, että mitä ketun tukia se jätkä saa, mutta jellona sanoi, ettei se saa paljon mitään eikä Pythonin kannata pelätä työpaikkansa puolesta. Ei kamelilla voi olla Pythonin ammattitaitoa. Se on ammatti, johon ei opiskella, vaan siihen synnytään ja kutsutaan. Pythonista se oli hemmetin hienosti sanottu. Ja me otettiin sille.

Kulttuurivihkojen uudella palstalla Kirahvi, joka näkee hyvin savannin asiat, kertoo missä mennään. Palsta alkoi numerossa 2/2004 [PDF]

ILMOITUS