Suomen EU-jäsenyyden ajan viidennet Euroopan Parlamentin vaalit järjestetään sunnuntaina 25.5. Kulttuurivihkot seuraa tuolloin vaalien ääntenlaskennan etenemistä suorana videona lähetettävässä eurovaalistudiossaan kello 19–23 tällä internetsivustolla.

Studioon saapuu EU-politiikan asiantuntijoita ja aktiiveja kommentoimaan tuloksia ja myös keskustelemaan useista näkökulmista Euroopan ja EU:n henkisestä tilasta ja tulevaisuudesta. Vieraiksi ovat lupautuneet emeritusprofessori J P Roos, kirjailija Leif Salmén, asiantuntija Tiina Saarela Kirkon diakoniasta ja yhteiskuntatyöstä, tutkija Hanna Tuominen Eurooppa-tutkimuksen verkostosta sekä EU:n ja Yhdysvaltojen välille neuvoteltavaan TTIP-vapaakauppasopimukseen perehtynyt tutkija Markus Kröger Helsingin ylipistosta.

Studio-ohjelman lomaan saamme kenttätoimittajiemme raportteja poliittisesta kevätillasta Helsingissä, muun muassa eri puolueiden vaalivalvojaisista sekä STT:n tilaisuudesta Musiikkitalosta, johon puoluejohtajat kokoontuvat. Etukäteen tehdyissä, vaali-iltana ensi kerran näytettävissä videoissa haastateltavina ovat muun muassa Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro sekä euroskeptisyydestä väitellyt tutkija Katri Vallaste.

House bändinä esiintyy Mjölkburg.

Studioisäntänä on Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn, ja juontajana hänen lisäkseen toimittaja ja historioitsija Aleksi Ahtola.

Seuraamme eurovaaleja aktiivisesti jo ennen vaali-iltaa tällä sivustolla. Kannattaa pysyä "kanavalla". {jcomments on}

#vaalistudio

Eurovaaleista muualla Kulttuurivihkoissa:

Paavo Väyrynen: Suomella oltava itsenäinen linja

Kreikan vasemmistopuolueet käyvät vaalitaistoon hyvin erilaisin asein

Keskusta-aktiivi yhteisrintamassa kommunistien ja sosialistien kanssa

Li Andersson: Eurokriisi on pankkijärjestelmän syytä

 

ILMOITUS