Tervetuloa kirjalliseen iltaan 17.10.!

Kulttuurivihkot järjestää kirjallisen illan torstaina 17.10. klo 18–21 ravintolalaiva Grand Georgiassa (Hakaniemenranta 11, Helsinki).

Tapahtumassa julkistetaan Kulttuurivihkojen syksyn kirjat. Niistä runokokoelmia on neljä: Tuula Hämäläisen Amuletti, Lajos Kassákin Joskus tulee meille aika (suomentanut Pekka Turkka), Maria Susannan Kaikki nimeni ja Riikka Ulannon Puutarharuhtinas. Lisäksi ilmestyvät Roni Hermon novellikokoelma Katujen ääni, Veli-Matti Huhdan elokuvaesseiden kokoelma Rahat ja henki sekä Hanna-Leena Ylisen aforismikokoelma Jotta varastaisit ajatukseni. Kirjoja on saatavissa tilaisuudessa erikoishintaan.

Ohjelmaan sisältyy open mic -osuus, jonne kuka tahansa saa tulla esittämään vaikkapa runojaan tai aforismejaan.

Henry Vistbacka löysi oman vaihtoehtonsa palkkatyön normeille

Kulttuurivihkot 3/2019

”Ihmisyys on loputtoman kiehtovaa. Se herättää intohimoa ymmärtää, miten monenlaisin tavoin elämää on mahdollista kokea”, kertoo itseään luovaksi sekatyöläiseksi kuvaava Henry Vistbacka. Erääksi työnsä punaiseksi langaksi hän kuvailee osallistumisen ”kestävämmän, merkityksellisemmän, luovemman ja yhteydellisemmän yhteiskunnan rakentamiseen”.

Kirjoja myynnissä ja kirjailijoita tavattavissa Työväenkirjallisuuden päivässä 7.9.

Kulttuurivihkot on mukana Työväenkirjallisuuden päivässä Tampereella ensi lauantaina 7.9. klo 11–18. Kymmenen vuotta täyttävä Työväenkirjallisuuden päivä järjestetään perinteiseen tapaan tunnelmallisessa miljöössä Työväenmuseo Werstaassa (Väinö Linnan aukio 8). Kulttuurivihkojen ja muiden näytteilleasettajien pöydät sijaitsevat tällä kertaa viereisessä TR 5:n Vooninki-salissa (Väinö Linnan aukio 13, katutaso).

Esittelypöydällämme on saatavana sekä Kulttuurivihkot-lehteä että Kulttuurivihkojen kustantamia lukuisia kirjoja erikoishintaan. Pöydän takana on tavattavissa myös kirjailijoitamme, jotka voivat kertoa kävijöille kirjoistaan tai kirjoittaa omistuksia kirjoihin.

Hannu Paronen esiintyy Työväenkirjallisuuden päivässä 7.9.

Kirjailija Hannu Paronen on haastateltavana Tampereen Työväenkirjallisuuden päivässä 7.9. tuoreen aforismikokoelmansa Aikaa kuluttamassa – mietintöjä 2000-luvulta (Kulttuurivihkot 2019) tiimoilta. Haastattelijana on Erkki Kiviniemi. Paronen esittää myös otteita teoksestaan. Haastattelun otsikkona on "Sanan sapelilla ajan henkeä vastaan".

Flow kylässä Kulttuurivihkoissa 9.-11.8.

Kulttuurivihkot tekee tänäkin vuonna Helsingin Suvilahden ensi viikonloppuna 9.-11. elokuuta täyttävästä Flow Festivalista mielenkiintoisia videohaastatteluja, onhan toimituksemme keskellä festivaalialuetta. Haastatteluihin saapuvat muiden muassa Hannu Salama & Vapaat Radikaalit, M, Sofa ja HENRIK!. Vuoden poliitikkovieraina nähdään vasemmistoliiton tuoreet helsinkiläiset kansanedustajat Veronika Honkasalo ja Mai Kivelä. Perinteisesti ruoka-alan monitoimi-ihminen Suvi Auvinen testaa Flow´n vegaanisen ruokatarjonnan. Kannattaa pysyä kanavalla!

Etukäteismaistiaisena julkaisemme uudelleen edellisiltä vuosilta Astrid Swanin ja Nyky Ensemblen haastattelut. He esiintyvät myös tänä vuonna Flow Festivalilla.

Viidakon laki tuo sodan uhan Iraniin

Yhdysvaltain luomat pakotteet, kansainvälisten ja kahdenkeskisten sopimusten rikkominen sekä tuki Israelin valtion palestiinalaisalueiden miehitykselle ovat vaurioittaneet kansainvälisen lain käsitettä.

Presidentti Donald Trumpin johdolla Yhdysvallat on osoittanut maailmalle, että puheet kansainvälisestä laista, ihmisoikeuksista ja demokratiasta ovatkin pelkkää sanahelinää. Elämme vuonna 2019 edelleen miekan maailmassa, jossa suurin voima määrää. 

Kulttuurivihkojen syksyyn kuuluu seitsemän uutuuskirjaa

Kulttuurivihkot kustantaa syksyllä 2019 neljä runokokoelmaa sekä novelli-, aforismi- ja esseekokoelmia yhden kutakin. Runokokoelmat ovat Tuula Hämäläisen Amuletti, Lajos Kassákin Joskus tulee meille aika, Maria Susannan Kaikki nimeni ja Riikka Ulannon Puutarharuhtinas. Lisäksi ilmestyvät Roni Hermon novellikokoelma Katujen ääni, Veli-Matti Huhdan elokuvaesseiden kokoelma Rahat ja henki sekä Hanna-Leena Ylisen aforismikokoelma Jotta varastaisit ajatukseni.

Seuraa EU-vaali-iltaa sunnuntaina Kulttuurivihkojen verkkolehdestä!

Perinteiseen tapaan Kulttuurivihkot on mukana vaali-illan tohinoissa videolähetyksin. Europarlamenttivaalien seuraamisen ohessa sunnuntaina 26.5. keskustelemme vieraidemme kanssa EU-aiheista pintaa syvemmältä.

Kirjallinen ilta Tampereella: Hannu Paronen Telakalla 21.5.

Kirjailija Hannu Parosen uuden aforismikokoelma Aikaa kuluttamassa – mietintöjä 2000-luvulta (Kulttuurivihkot) Tampereen julkistamistilaisuus pidetään ravintola Telakalla (Tullikamarin aukio 3) tiistaina 21.5. klo 18 alkaen. Tamperelaista Parosta haastattelee kaupungin kirjallisen elämän ja kustannustoiminnan pitkäaikainen vaikuttaja Erkki Kiviniemi. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tervetuloa runotuokioon Rosebudin kirjakauppaan 24.5.!

Kulttuurivihkojen kirjailijat kertovat tämän kevään runokirjoistaan Rosebudin Kolmen sepän kirjakaupan runotuokiossa Helsingissä perjantaina 24.5. klo 16.30. Esiteltävät teokset ovat Sinikka Huuskon Suolaruusu, Hannu-Pekka Lappalaisen Lähtöön, teille, Anni Mäentien Aurinkotuoli ja Asta Piiroisen Ubumuntu uneksii. Haastattelijana on Kulttuurivihkojen kustantaja Elias Krohn. Kirjailijat lukevat myös otteita teoksistaan. Kirjat ovat luonnollisesti myynnissä, ja kirjailijoilta voi pyytää niihin signeerauksia. Esiintyjälista saattaa vielä täydentyä.

ILMOITUS