Ehkä ensin koko maapallon pinta oli vettä, minkä pinnalle muodostui vähitellen kiinteä kerros. Sen jälkeen lohkesivat mannerlaatat (veden päälle) sekä levisi kaikkialle ilmakehä. Mannerlaattojen liikahdukset eri suuntiin viimeistelivät lopuksi kaiken.

Ihmislaji (puhuva eläin) sai alkunsa kaikesta muusta maapallon eläinkunnasta. Sillä oli yhteys maapallon ympärillä levittäytyvän avaruuden (tyhjyyden) ilmiöihin. Myös olemassaolon aistiminen alkoi, mutta alkuihminenkään ei voinut ymmärtää, mikä täälläolossa on ”totta ja todellista”. Eikä yksikään kuvitellut tietävänsä jotakin, ilmiöiden hallitsemisesta puhumattakaan. Kaikki eteni omalla painollaan käsittämättömässä muutoksessa eikä kukaan osannut edes kuvitella voivansa vaikuttaa muutoksiin (esimerkiksi maanjäristyksiin vuorovaikutuksessa ilmaston lämmetessä).

Olemassaolotaistelua käytiin heti alun alkaen. Samalla ihminen alkoi uskoa ihmisen kykyyn tietää ja hallita ilmiöitä, vaikka kaiken perustila täälläolossa on nykyisinkin kaaos. 

Maapallolla on ollut monia yhteiskunta- ja talousmalleja käytössä. Nykyisin on vallalla ilmatonmuutoksen torjumisen vastainen kapitalistista uusliberalismia korostava teoria (rajaton bisnes). Tekoälykännyköihin tuijottaminen on romuttamassa ihmiskunnan hyväksi koko kyseisen käytännön.

ILMOITUS