Kun ihminen siirtyy menneisyystarkastelussa rationaalisesta pintakerroksesta (rationaalisesta puheesta jne.) syvälle HUSSERLAISEEN FENOMENOLOGIAAN, ymmärtää myös sen, ettei ihmisellä ole kykyä TIETÄÄ menneisyydestäkään.

Husserlin fenomenologiassa tarkastellaan OLEMUKSIA kokonaisuuksina, jonka kautta tullaan ”asioihin itseensä”. Siinä on kyse alitajuntaisen ja tiedostamattoman läsnäolosta (myyttien vaikutuksesta, Jung).

*

Mikään ”pyhä voima” ei jaksa kantaa tuhatta vuotta ajatusta kansallisen VALTION perustamisesta. Suomen kansallinen valtiokin on saanut alkunsa vasta 1800-luvun alussa konkreettisen venäläisen valtiopelin yhteydessä. Koroisten piispat eivät ole osanneet edes kuvitella Suomen kansallisen valtion syntymistä.

Suomen nationalistista valtiota ei ollut pitkään edes olemassa, oli vain Venäjä ja organisoitu Ruotsin kuningaskunta ja siihen kuulunut Österland (Itämaa-alue eli kulttuurisesti pirstaleinen Suomenniemi).

ITÄ JA LÄNSI ovat olleet Suomenniemellä pitkään vastakkaisia, Ruotsin kuningaskunta kävi vuosikymmeniä sotaa Venäjää vastaan.

Myös suuri talonpoikakapina eli NUIJASOTA käytiin tuona aikana. Tuostakin kapinaliikkeestä on tehty myytti kohti ”itsenäisyyttä vaeltavasta suomenkielisestä kansasta”.

Nykyinen amerikkalaisuutta ihaileva NATO-SUOMI on tehnyt Suomesta ”rasistisen poliisivaltion”.

Monissa latinalaisen Amerikan, Afrikan ja Kaukoidän valtioissa ei ole edes kuultu UKRAINAN SODASTA. Ukrainan sota on eurooppalaisten sota. KOMMUNISTISEN KIINAN puuttuessa siihen maailmanvalta on vaihtumassa.

Jos Ukrainaan asti ulottuneesta suurvalta PUOLA-LIETTUASTA olisi tullut suurvalta, tämänkin seudun historia olisi tapahtunut aivan toisin.

Suomenkaan valtiontalous ei kestäisi ilman kansainvälisen EUROOPAN UNIONIN jäsenyyttä.

Vain Venäjästä on tullut suurvalta (bolsevikkien Neuvostoliitto ja yhtenäinen Venäjä). Venäjänkin historiaan on vaikuttanut SOTILASVALTIOAJATTELU JA ROTUOPIT.

Ajatus SUUR-SUOMESTA on sotilasvaltiota ihailevien suomalaisten mieletön idea.

Ajatus valkoisten POHJOISMAISTEN VALTIOIDEN UNIONISTA onneksi kariutui.

*

TURUN kaupungista on monta kansallista satua ja myyttiä. Esimerkiksi KOROISEN NIEMI on ollut jo muinoin asuttu alue eikä TURUN LINNA ole ollut koskaan suomalais-nationalistisen valtion RENESSANSSIMAINEN ”aateliston hautomispaikka”.

Kuninkaallisten avioliittoja ei solmita koskaan RAKKAUDESTA vaan VALLAN kasvattamisesta. Kertomus siitä, kun Erik-kuingas löysi Tukholman torilta tavallisen sotamiehen tyttären johon hän rakastui, on myytti. Siitä huolimatta, että Kaarina Maununtyttärestä tuli Ruotsin kuningatar.

Kun Juhana-herttua löysi MAFIATAUSTAISEN Katariina Jagallonican, Juhana paisutti valtaansa. Kun IIVANA JULMA (Venäjän ensimmäinen tsaari) ei saanut Jagellonicaa, hän oli hetken todella raivoissaan. Bolsevikki JOSEF STALIN ihaili Iivana Julmaa Venäjän suurvallan hallitsijana.

ILMOITUS