Sen jälkeen, kun Yhdysvallat ja Neuvostolitto olivat kukistaneet 1945 yhdessä Hitlerin armeijan, alkoi sotilaallisesti tärkeiden alueiden villi uusjako maapallon suurlohkoihin. Tästä on tässäkin sodassa kyse.

Mutta osoittaako tämä myös sen, että Marxin filosofiaan on kätketty Hitlerin natsivaltaakin väkevämpi voima?

Suomi hyppäsi nyt 2022 lännen liikkuvaan junaan, jossa istui Turkin presidentti Erdogan muistuttamassa nykyajan kansainvälisyydestä. Sotia ei käydä enää kahdenkeskisesti.

Sotilaspoliittisten aluelohkojen uusjako idässä on siirtynyt sodan jälkeen jo ainakin kolmanteen uuteen vaiheeseen. Nyt taloussotaan laitetaan bensa-autot, uudet ydinvoimalat ja muuta ympäristöpoliittisesti murhaavaa (seurauksista piittaamatta). Tuleeko lama-aika?

Valtioiden raideleveyksiä tehdään yhtä leveiksi, mikä johtaa kansainvälisyyden lujittumiseen mutta myös monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden heikkenemiseen.

Sadat miljoonat pakolaiset odottavat nyt valtamerillä uutta asuinpaikkaa. Edellyttääkö ympäristökriisin seuraava vaihe talousvaikeuksissa taistelevien valtioiden väestön vaihtamista.

*

Valtion vastaisuuteni on perusteltavissa monella tavalla.

Sen jälkeen, kun olet maksanut tunnollisesti kuukauden alussa mobiilipuhelimella kaikki postiin tulleet laskusi, nykyiseen elämäntapaasi sisältyy tarkastella myös esimerkiksi sähkösopimusta, jätesopimusta, palotarkastuspöytäkirjaa ja muuta tarkastuskertomusta, nuohouslaskua, muuttoilmoitusta, kunnan koulutoimen lähettämää kirjettä (asiakirjaa), tekemääsi kantelua, virusrokotetodistusta, vihkimistodistusta, kuntalaisaloitetta, astmakokeesta saamaasi astmalääkäreiden havaintotekstiä sekä silmälääketieteen erikoislääkärin antamaa asiakirjaa silmistäsi, sinussa herää ajatuksia nykyisestä valtiosta:jopas on hankalaa”.

Valtion ongelma ei ole ainoastaan kasvavat menot vaan myös esimerkiksi käsittämätön byrokratiatulva, johon hukkuu.

Nykyinen valtio perustuu lainsäädäntöön (normi) ja sitä täydentäviin määräyksiin. Valtion taustalla on myös filosofia, joka johtaa kansallisvaltioissa toisten kansanryhmien syrjimiseen.

ILMOITUS