MADRIDIN ILMASTOKOKOUS 2019 PÄÄTTYI KATASTROFAALISESTI. 

MTV:n ympäristötoimittaja Päivi Mäki-Petäjän mukaan (MTV:n 15.12.2019 julkaisema toimittajan kommentti) on hyvin mahdollista se, että ilmastonmuutokseen ei voi enää vaikuttaa. 

MTV:n toimittajan mukaan "olemme jo voineet ylittää KRIITTISIÄ RAJOJA (suurennos JP) eikä ilmastonmuutosta voi enää pysyttää". 

*

Kun kävin viimeksi joulukuussa 2019 Helsingin päärautatieasemalla, sen symboliikaltaan "kansallinen lipunmyyntihalli" oli suljettu ja rakennuksen alkuperäinen tila oli korvattu uudella montaa kertaa pienemmällä modernistisella lipunmyyntihuoneella. 

Jokin aika tuota ennen tehtiin junamatkustajille selväksi se, että junassa voi ostaa matkalipun ainoastaan PANKKIKORTILLA (ei rahalla). Vuosia tuota ennen Helsingin rautatieaseman sisääntulohallin liikkeet KILPAILUTETTIIN ja sisääntuloaula uudistettiin täysin.

Perinteisiä myyntipisteitä oli käydessäni Helsingin päärautatieaseman uudessa lipunmyyntihuoneessa yhteensä neljä mutta niistä kaksi on suljettu. Huoneen perällä oli yksi lippuautomaatti, jonka käyttöä neuvoi yksi ihminen. 

*

Rautatieaseman läheisessä ruokakaupassa oli kaksi perinteistä kassaa ja niiden edessä pitkät jonot vanhuksia. Monilla vanhuksilla oli tuossa jonossa seteleitä kädessä. 

Se, että "ihminen palvelee toista ihmistä" on tullut viimeksi "liian kalliiksi". 

IHMISPALELUKASSOJA oli korvattu ruokakaupassakin ITSEPALVELUUN perustuvilla "DIGIKASSOILLA" joissa jokainen asiakas maksoi itse ostoksensa TIETOKONEEN avulla. 

Samaan aikaan ilmastonmuutosneuvottelut ovat alkaneet "lipsumaan" niin, että kohta YDINVOIMAKIN kelpaa poliittisista VIHREISTÄ lähtien kaikille.

Käsitellessään unionimaiden budjetteja EUROOPAN KOMISSIO huomautti Suomea ja seitsemää muuta maata vaarasta rikkoa unionin taloussääntöjä ensi vuonna.  

Mistä tämäntyyppiset arkea mullistavat muutokset pohjimmiltaan johtuvat?   

*

Kaiken pohjalla on NYKYISEN LÄNSIMAISEN VALTAKULTTUURIN "MODERNI TIETOUSKO", mikä on kaikkea sitä mikä ei kosketa "IHMISENÄ OLEMISEN ARKEA". 

"TIETOUSKO" sekä "JATKUVA TALOUSKASVU-USKO" on kuitenkin murenemassa. Syyt tähän on helppo ymmärtää. TEOLLISEN KAPITALISMIN (tavaratulvan) LÄNSIMAISESSA KULTTUURISSA ei kuitenkaan käsitellä kysymystä ELÄMÄNTAVAN MUUTOKSESTA ja LUONTOSUHTEESTA. 

KATKEAMATTA JATKUVA MAAPALLON LAAJUINEN TALOUSKASVU sekä ILMASTONMUUTOS (ilmaston lämpeneminen) ovat täysin VASTAKKAISIA. Mutta tuo RISTIRIITA ei ole johtamassa maailmankatsomuksen vaihtamiseen ja elämäntapojen muuttamiseen.

*

Samaan aikaan KANSALAISTEN OSALLISTUMINEN virallisiin ("demokraattisiin") päätöksentekoprosesseihin on KUIHTUMASSA, koska vaihtoehdot ovat (tavalliselle kansalaiselle, lisäys JP) käsittämättömiä ja koska demokratiassa vaikuttaa vaihtoehdoton pakkomarssi OLOSUHTEIDEN DIKTATUURI (vrt. Georg Henrik von Wright, Tieto ja ymmärrys, 1999, kappale ONGELMALLINEN TEOLLISUUSYHTEISKUNTA, sivut 74-76). 

"Yhteiskunnallinen demokratia" on mielestäni vaihtunut eräänlaiseksi "UUTISVIIHTEEKSI" jossa pureskellaan "tietoviisaina" mitä minkinlaisia yksityiskohtia. Toiseksi NYKYDEMOKRATIAA leimaa modernin magian ja okkultismin ("salatiedemäinen") "PUOLUE- JA GALLUPDEMOKRATIA".   

TEOLLINEN KAPITALISMI JA TAVARATULVA SEKÄ LUONNON "SEURAAMISEN PERIAATE" ovat NYKYAIKANA SYVIMMÄSSÄ RISTIRIIDASSA KESKENÄÄN. 

LUONTO merkitsee nykyiselle länsimaiselle KULTTUURILLE yksipuolisesti RAAKA-AINEIDEN JA HYÖDYN IRTIOTTOA. Seurauksista piittaamatta. 

*

Von Wrightin kirjan Tieto ja ymmärrys (1999) lopussa on kirjoitus "ajatusleikki" VIIMEISISTÄ AJOISTA. 

Ristiriita katkeamattoman talouskasvuvaatimuksen sekä maapallon ilmaston ja elollisen luonnon välillä on kärjistymässä ennen näkemättömiin RUOHONJUURITASON PROTESTEIHIN. Niissä saatetaan nähdä lähes  miljoonan ihmisen joukkomielenosoituksia sekä muita uusia VASTALIIKKEITÄ JA VASTATOIMINTAMUOTOJA.   

*

ARISTOTELEKSEN LIIKEOPPI on hyvä esimerkki siitä kuinka ihminen voi kokea ja aistia TÄÄLLÄOLON ILMIÖT aivan toisella tavalla kuin me NYKYAJAN IHMISET. Aristoteleksen mukaan "vivut, kaltevat tasot ja väkipyörät ovat laitteita, joilla voidaan siirtää painavia esineitä NIIDEN OMALTA KANNALTA "LUONNOTTOMIIN SUUNTIIN" (suurennos JP, kts. mainittua lähdeteosta sivut 39-40).

Ihminen on osa luontoa, eräs eläin maapallon muiden eläinten joukossa. Ihmislajin elämä liittyy IHMISENÄ OLEMISEN ARKEEN, josta todistaa parhaiten IHMISEN käyttämä puhuttu ja kirjoitettu KIELI sekä IHMISEN ELEKIELI.        

Ihmisten LUONNOLLISEEN vuorovaikutukseen sisältyy esimerkiksi jonkun ajankohdan ODOTTAMINEN, esimerkiksi se, että odottaa jotain ihmistä saapuvaksi tai jonakin päivänä ja kellonaikana alkavaa televisiosarjaa. 

KANSAINVÄLISTYNYT RAHATALOUS JA DIGIKONEET ovat kuitenkin hävittäneen sen (odottamisen) "tarpeettomana", sillä DIGIKONETELEVISIOTA voi katsoa jo lähetettyjä sarjoja jälkikäteen minä hetkenä tahansa. 

Tätä ilmiötä on syytä verrata Aristoteleksen liikeoppiin sillä luonnonmukaisen ihmisen ja keinotekoisen DIGIKONEYMPÄRISTÖN välillä vallitsee viimeaikaisen "TIETOYHTEISKUNTAUSKON" takia syvä ristiriita.

*

Maapallon valtioiden politiikka ja talous oli heti sodan jälkeen KANSALLISELLA pohjalla. Viimeksi on kuitenkin tapahtunut monella tasolla muutosta kohti KANSAINVÄLISTYMISTÄ. 

Vaikka MAAPALLO ON viimeksi KANSAINVÄLISTYNYT POLIITTISESTI JA TALOUDELLISESTI tuota kehitystä vastaan on monissa maapallon maissa noussut KONSERVATIIVIS-NATIONALISTISIA LIIKKEITÄ. Tämän taustalla on ollut pääasiassa omien kansalaisten suojeleminen ennen muuta KANSAINVÄLISTYNYTTÄ TYÖVOIMAKEHITYSTÄ vastaan. 

Tässä ilmiössä näkyy vuosikymmeniä sitten muotiin tulleen UUSLIBERALISTISEN VAPAAKAUPAN vastaisuus. Tämä kehitys on johtanut jo TALOUSSOTIIN, mikä todistaa omalta osaltaan TOTAALIKAPITALISTISEN KANSAINVÄLISEN RAHAVALLAN LAAJENTUMISESTA.         

 

ILMOITUS