1. MAAPALLON LUONTO "hengittää" sille ominaisella tavalla. Mutta se tapahtuu joka hetki kaikessa "EVOLUUTION" mukaisesti.   

Ylihärmäläinen Nöpö-kissamme NAUKUMINEN ei ole ollut koskaan kirkasäänistä. 

Viimeksi Nöpö on oppinut myös MURISEMAAN JA SÄHISEMÄÄN. Tämä johtui uudesta kolmannesta kissastamme (poikakissa-vauva Kössi).

Nöpö on vallannut itselleen parhaan näköalapaikan voidakseen alistaa uuden kissamme "kissojen täälläoloon". 

Vanhin kissamme Pörri on seurannut sivusta REVIIRITAISTELUA. Kössi on alkanut pitämään Pörriä äitinään koska se nukuu usein Pörrin vieressä ja on alkanut imemään Pörrin tissiä niin että tissi aivan punoittaa.    

*

IHMISTEN elämä sujuu toisin kuin eläinten, vaikka ihminenkin kuuluu luontoon. 

Monet viime aikojen tapahtumat ovat johtaneet siihen, että monet suomalaiset ovat alkaneet menettämään uskon nykyiseen KANSAINVÄLISTYVÄÄN YHTEISKUNTAAN. Tähän sisältyy monien ihmisten kohdalla myös henkilökohtaista tragediaa. 

Mutta monet tahtovat, ettei mikään muuttuisi Suomessakaan ja korostavat siksi KANSALLISVALTION PERINTEISTÄ VALTAPELIKULTTUURIA.  

ALKUPERÄISEEN NATIONALISMIIN (ja esimerkiksi kansantaloudelliseen markkaan) PALAAMINEN ei ratkaise kyseistä ongelmaa sillä siinä on kyse TIETOUSKOISEN JA -VALTAISEN LÄNSIMAISEN KULTTUURIN KRIISISTÄ.      

*

TIETOVALTAINEN HALLINTO on tullut viimeksi myös niin monimutkaiseksi, että kansalaiset eivät ymmärrä sitä täysin (sitä miten yhteiskunta toimii). 

IHMISEN usko KAIKEN TIETÄMISEEN JA HALLITSEMISEEN on korvautumassa IHMISENÄ OLEMISEN korostamisella, ja samalla varsinkin KIRJAILIJOIDEN arvostaminen on tulossa suuremmaksi kuin esimerkiksi LÄNSIMAISTEN FILOSOFIEN.  

*

Nykyisiin teollis-kapitalistisen yhteiskunnan ongelmiin ei voi vastata tehokkaasti millään muulla tavalla kuin "KANSAINVÄLISELLÄ PÄÄTÖKSENTEOLLA". Mutta vastarinta sitä kohtaan on suuri. TÄHÄNASTISTA KANSAINVÄLISTYMISTÄ ei voi kuitenkaan pysäyttää, se voimistuu koko ajan.   

*

Kun nationalistisen valtion kansalaiset katsovat TV-uutisia he kuvittelevat, että IHMINEN TIETÄÄ MILLILLEEN KAIKEN JA MAAILMAN TILA ON KOKO AJAN IHMISEN HALLINNASSA. Tämä on kuitenkin harhakuvitelma. Tämä harja johtuu sitä, että kansalaiset on kasvatettu kouluissa "NATIONALISTIS-IDEOLOGISEN REAGOINNIN MUKAISIKSI".

Ihminen ei kuitenkaan TIEDÄ MITÄÄN JA KAIKKI ILMIÖT VYÖRYVÄT KAIKKIALLA MAAPALLOLLA PÄIVITTÄIN MITEN KULONKIN SATTUU.  

*

PERUSSUOMALAISET (PS) USKOVAT, ETTÄ KAIKKI VOI JATKUA NATIONALISTISESSA SUOMESSAKIN KUTEN AINA ENNENKIN. Tämä on kuitenkin harhakuvitelma. Hajoamassa oleva PS on pelkkä välivaihe siirryttäessä TOTAALIKANSAINVÄLISYYTEEN.  

*

YLE LUONTO haastatteli keväällä 2019 myös PERUSSUOMALAISTEN PUHEENJOHTAJAA Jussi Halla-ahoa hänen LUONTOSUHTEESTA. Hänen tyttärensä oli osallistunut ILMASTOLAKKOON vastoin Hella-ahon toivetta. 

Itse Halla-aho ei usko, että ihmiskunta voi pelastua ympäristötuholta. Tämän voi tulkita siten, että hän ei usko myöskään LÄNSIMAISEN KULTTUURIN EDISTYKSEEN. 

Mihin sitten NATIONALISTISTA VALTA-AATETTA KOROSTAVIA TIETOVALTAISIA VALLANKÄYTTÄJIÄ (poliitikkoja) tarvitaan? 

Myös suunnittelu perustuu TIETOVALTAISUUTEEN JA EDISTYSUSKOON. Suunnittelun (rakennus ja aula) lähtökohta on ollut UNELMA PAREMMASTA MAAILMASTA.

Mihin TIETOVALTAISIA JA EDISTYSUSKOISIA aluesuunnittelijoita ja arkkitehteja tarvitaan? 

 

2. Seuraava esimerkki valaisee sitä kuinka monimutkaiseksi ja vaikeatajuiseksi TIETOVALTAINEN YHTEISKUNTA on muuttunut. 

Mitä termi "VERO" on syntynyt ja tarkoittaa? Miksi veroa maksetaan? Mistä ja miten pitäisi verottaa? Verotuskin muuttuu koko ajan, miten verotusta tulisi muuttaa juuri nyt?

Peruskorjasin 2010-luvulla vuosia maatalousvaltaisen Kauhavan Kantolan kylässä sijaitsevan vanha maatilakeskuksen rakennuksia (Renkolantie 16, 5 rakennusta). Tuona aikana kävi selväksi SYRJÄKYLÄASUMISEN haitat, rakentaminen alkoi rasittaa myös omaa terveyttäni. Ilmastomuutostietojen yleistyessä kävi ilmi SYRJÄKYLÄASUMISEN YMPÄRISTÖHAITAT (palvelujen puuttuminen sekä jatkuva yksityisautoilu ja autoriippuvuus jne.).    

Vuokrasin tästä syystä keväällä 2018 kunnan vuokra-asunnon Kauhavan entisestä kirkonkylästä, jossa on monipuoliset palvelut. Asetuimme asumaan keskustaan 1.4.2018. Lämmitin tuo jälkeen tyhjäksi jäänyttä Renkolantien asuintaloa (rakennettu KULTTUURIPOHJAISESTI talkootyönä vuonna 1980). Kesällä 2019 kävimme silloin tällöin kohteessa. Tuona aikana vaimoni ja tyttäreni tahtoivat kokeilla kohteessa asumista pitempäänkin. 

*

Ajattelin siksi lähettää verottajalle seuraavan ilmoituksen. Se valaisee "LÄNSIMAISEN LEIKKIVÄN IHMISELÄIMEN TIETOVALTAISTA AJATTELUTAPAA SEKÄ LÄNSIMAISTA YHTEISKUNNALLISTA MUUTOSTA".

 

ILMOITUS (VEROTTAJALLE)

Tein aikaisemmin verottajalle kiinteistöveroa koskeneen oikaisuvaatimusesityksen. Verottaja teki asiasta sen jälkeen päätöksen (oikaisulautakunta, postitettu 9.11.2018, lisätietoja Martti Pietikäinen, verottaja Iisalmen toimipiste). 

Verottaja päätti alentaa asuinrakennuksen verotusarvoa ja palautti (26,93 e, palautussummaan sisältyy palautuskorko 0,15 e) kiinteistöveroa. 

Tämä uusi kirje valaisee tuo jälkeen kohteessa (kiinteistö, os. Renkolantie 16, Kauhava tapahtuneita muutoksia. 

*

Tapasin Turussa syntyjään kauhavalaisen taideopiskelijan Eila Kankaanpään. Hän on kiinteistön alkuperäisen omistajan maanviljelijä Eero Kankaanpään toinen tytär. 

Eila Kankaanpään mukaan hänet pyydettiin 16-vuotiaana allekirjoittamaan paperi, jossa hän sitoutuu luopumaan omaisuudestaan Renkolantien kiinteistöön. Sitä ei ole kuitenkaan arkistojen asiakirjoissa. Hän on ollut koko ajan kiinteistön juridinen omistaja.   

*

Olen avioliitossa Eila Kankaanpään kanssa. Meillä on yksi tytär Helmi Kankaanpää, hän syntyi syksyllä 2006 Turussa. Avioliiton solmimme vasta tuon jälkeen. 

Renkolantien kiinteistö pantiin 2009 pakkohuutokauppaan kohteessa toimineen yrittäjän velkojen takia. Yrittäjä oli avioliitossa Eila Kankaanpään siskon kanssa.  Tapahtuneeseen muutokseen vaikutti myös avioero. 

Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto myi kiinteistön (Renkolentie 16) kiinteistön perilliselle Eila Kankaanpäälle 10 000 eurolla. Otimme sen maksamista ajatellen Turussa pankista lainan. Maksoin velan loput Kauhavalla. 

*

Tilan vanha päärakennus (hirsirakenteinen fooninki) oli palanut tulipalossa 1980 ja pian sen jälkeen samalle rakennuspaikalle rakennettiin uusi yksikerroksinen omakotitalo (Kauhavan rakennuslupa nro 187/80, pääpiirustus, rakennepiirustuksia detaljeista ja muita piirustuksia kohteesta ei ole tietääkseni tehty).  

*

Omistan nykyisin puolet kiinteistöstä 233-403-0011-0457 (os. Renkolantie 16, Kauhava). Kiinteistö oli alun perin vaimoni Eila Kankaanpään nimissä. Omistusosuuttani koskeva kauppakirja allekirjoitettiin Kauhavalla kaupanvahvistajan läsnäollessa 25.6.2014. 

Kun muutimme Turusta Kauhavalle keväällä 2011, asuimme aluksi kunnan keskustassa vuokra-asunnossa (Hanneksentiellä). Muutimme keskustasta kesällä 2012 omistamaamme kiinteistöön, os. Renkolantie 16. 

Tuon jälkeen peruskorjasin 2012–2018 kohteen (Renkolantie 16) viittä rakennusta (sauna, navetta, pikkumökki, riihi ja asuintalo). 

Olin myynyt aikaisemmin omistamani kesäasunnon Lapinjärvellä. Rahoitin tuolla kaupalla saamillani varoilla sekä työeläkkeelläni Kauhavan Renkolantien kiinteistön peruskorjaukset. 

Talo on MAANVARAISELLA BETONILAATALLA, talossa on vahvat PUISET KATTOTUOLIT ja ehyt PELTIKATTO. Julkisivut on laudasta, niiden takana on ilmarako lämpöeristysvilla (1970-luvun tyyliin 15 cm) höyrysulku ja sisäpuolisena verhoiluna lastulevy (ulkoseinä).

Nykyisin lämpöeristystä laitetaan enemmän ja toisinaan myös aivan liikaa niin, että se saattaa aiheuttaa myös HOMETALO-ONGELMIA.

Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitoksen tarkastaja kävi tarkastamassa 28.6.2019, muun muassa TIILESTÄ MUURATUN PYSTYSUORAN SAVUPIIPUN (palotarkastuspöytäkirja, ei huomautusta). Ehyt savupiippu on NUOHOTTU kaksi kertaa (viimeksi 11.10.2017, Pohjanmaan Ilmastointihuolto Oy). 

Talon vanhat sähköpatterit on hävitetty ja niiden tilalle on laitettu uudet SÄHKÖPATTERIT. Taloon on ostettu ILMALÄMPÖPUMPPU.  

*

Muutimme kesken korjaustöitäni 1.4.2018 takaisin kunnan Kauhavan vuokra-asunnot Oy:n vuokra-asuntoon (Roihankuja 15 c 19) koska kohteen korjaaminen ja asuinrakennuksessa asuminen osoittautui hyvin raskaaksi ja kalliiksi (täytin keväällä 2018 70 vuotta).  

Muuton jälkeen (1.4.2018) Renkolantien asuintalo jäi tyhjäksi (ei asumista). 

*

Kun muutimme keskustaan, jätimme talon sisustuksen ja tavarat kohteeseen. Syksyn, talven ja kevään aikana (2018/2019) lämmitin taloa puulämmityksellä sekä lämpöpumpulla niin, että lämpö pysyi koko talven rakennuksen sisällä yli 10 plusastetta. 

Lisäksi yritin parantaa (virheellisesti rakennetun) talon sokkelin lämpöeristystä niin, ettei talon sisä- ja ulkotilan väliin muodostu kyseisellä kohtaa "KYLMÄSILTAA". Talon sivuräystäiden SADEVESIKOURUT ovat vuotaneet monesta kohtaa maahan ja maata on jäätynyt siksi myös talon alle. Koska sivustoilta on puuttunut styroxeristykset kokonaan, asensin ne ja lisäksi asensin betonisokkelia vasten pystysuuntaisen styroxeristyksen (5 cm).   

Paransin kesällä 2019 viereisen riihen peltikattoa niin, ettei mahdollinen myrsky revi siitä irti peltejä.  

Kyseiset toimet eivät kuitenkaan johtaneet talon epäkohtien poistumiseen. . 

Kävimme muutaman kerran kesällä 2019 Renkolantiellä koska kesällä olosuhteet talossa ovat parhaat. 

*

Koulun alettua Kauhavan keskustassa 8.8.2019 vaimoni Eila Kankaanpää ja tyttäremme Helmi Kankaanpää halusivat jäädä "kokeilemaan asumista" Renkolantien asuintalossa.      

*

Verottajan kirjeessä (verohallinto Kuopio, päätös verovelvollisen tekemästä oikaisuvaatimuksesta, päiväys 8.11.2018) mainitaan, että Syrjäkylällä ASUMISEN VAIKEUS ei vaikuta rakennuksen arvoon. 

Mutta nyt ILMASTONMUUTOKSEN aikana syrjäkylässä ASUMISEN HAITAT tulisi ottaa tavalla tai toisella huomioon myös verotuksessa (valtio ja kunta). Tämä edellyttää lain muuttamista. 

Syrjäkylien kehittäminen oli muodissa vielä muutama vuosikymmen sitten mutta ILMASTONMUUTOKSEN jälkeen siihen on pakko puuttua. 

"SYRJÄKYLIEN LUONNOLLE VAPAUTTAMINEN" JA ASUTUKSEN TAAJAMIIN KESKITTÄMINEN voisi olla keino vaikuttaa ILMASTON YLIKUORMITTUMISEEN.

Tämän ongelman kaltainen seikka on se, että ILMASTOPAKOLAISUUTTA ei ole vielä huomioitu kansainvälisessä lainsäädännässä. 

Siinä huomioidaan vain  SOTAPAKOLAISUUS.

*

Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan (MRL) "alueiden käytön suunnittelun tavoitteet" (MRL, pykälä 5) sanotaan, että suunnittelun tavoitteena on edistää mm. turvallisen, terveellisen, väestöryhmien kuten lasten tarpeet tyydyttävän ympäristön luomista. 

Saman lain kohdassa "rakentamisen yleiset edellytykset" sanotaan rakentamiselle asetetuista vaatimuksista, että "rakennuksen tulee täyttää mm. paloturvallisuuden, terveellisyyden ja lämmöneristyksen perusvaatimukset (olennaiset tekniset vaatimukset). Nämä lainsäätäjän asettamat tavoitteet eivät kuitenkaan toteudu aina. 

*

Renkolantien ASUINRAKENNUS on rakennettu talkootyönä eikä rakentamisvaiheista ole laadittu esimerkiksi TYÖMAAPÄIVÄKIRJAA. Rakentaminen on toteutettu aikaisempien vuosikymmenien tekniikalla ja osaksi siitä johtuen talossa on monessa kohtaa nykykäsityksen mukaan epäkohtia. Rakennuksessa on suoritettu kuitenkin nuohouksia ja viranomaistarkistuksia.   

Maatalousvaltaisella Etelä-Pohjanmaalla on usein tapana hylätä maatilan vanhat rakennukset peruskorjaamatta ja jättää ne mätänemään tilakeskukseen ja rakentaa samalle kohdalle kokonaan uudet talot (vrt. auton vaihtaminen). Tämä on paikalliskulttuurinen piirre. 

Verottajan mielestä kiinteistön (Renkolantie 16) asuinrakennus on mahdollista korjata. 

Rakennuksen kunnostaminen talviasuttavaksi myös kovilla pakkasilla vaatii mielestäni kalliita toimenpiteitä.   

*

Asuintalo on Evijärven rakennus Oy:n jäljiltä. Kauhavalaisten kertomusten mukaan "Evira" on mennyt konkurssiin ja että "Eviran" myymissä omakotitaloissa on ollut liian vähän lämpöeristyksiä. 

Yhden kertomuksen mukaan kyseinen firma haastettiin oikeuteen koska sen talotehtaan elementeistä puuttui osaksi lämpöeristyksiä.   

*

Renkolantie 16 asuinrakennus ei täytä kaikkia nykyaikaisia määräyksiä. Esimerkiksi talon ikkunoista (lämpölasit, kapea suljettu tuuletusikkuna) ei pääse ulos tulipalon sattuessa. 

Olen parantanut talon paloturvallisuutta tekemällä varauloskäynnin (ovi). Sekä ostamalla palosammuttimia.  

*

Rakennuksen lämpöerityksissä on puutteita. Ulkoseiniin sijoitetaan nykyisin aiempaa paksumpi lämpöeristyskerros. Talon yläpohjassa on paikoitellen vain 20 cm lämpöeristystä (villaa). Rakennus on pystytetty maanvaraisen betonilaatan päälle ja myös siihen sisältyy lämpöeristysongelmia mutta niiden selvittäminen on vaikeaa.  

Asuinrakennus oli omistajavaihdoksen aikana todella huonossa kunnossa. Purin siksi talon saunan ja pesutilan ja toteutin kyseisellä kohtaa uudenlaisen tilajärjestelyn. 

Koska ulkoseinää vasten rakennetun saunan lämpö- ja kosteuseristys oli tehty väärin saunaan pääsi ulkoa kylmä ja rakenteet olivat alkaneet mädäntyä. 

*

Syrjäkylässä asumisen vaikeudesta kertoo esimerkiksi se, että talviset pihatyöt kuten lumen luominen ovat raskaita. Maanteiden auraus on talvella usein pitkään suorittamatta sekä kuraiset ja kuoppaiset tiet rikkovat käytetyt autot. 

Kiinteistön kaikkia taloja täytyy huoltaa ja korjata jatkuvasti mutta ottaen huomioon korkean ikäni en voi suorittaa kyseistä tehtävää. 

*

Ymmärsin vasta keväällä 2018, että talo on tehty talkootyönä ja monessa kohtaa puutteellisesti. Kaikkien talon virheiden selvittäminen ja korjaaminen on vaikeaa kun kyseessä on kahden erilaisen kulttuurin risteäminen. 

Tiesin myös sen, ettei minulla olisi korjauksiin myöskään rahaa. Eikä voimia (korkea ikä).  

Yhdessä peruskorjausvaiheessa (2014) jalkani kipeytyivät niin pahasti, että pelkäsin, että saatan halvaantua liikuntakyvyttömäksi. 

*

Kiinteistö sijaitsee Kantolan kylässä. Kylän nimi tulee sanasta "kanto" eli siitä kuinka metsää kaatamalla raivataan tilaa uusille peltoalueille. 

Kantolasta on maantietä pitkin matkaa noin 20 km kuntakeskukseen (keskustassa on kaikki paikallisen alueen palvelut). 

Kantolan Kylässä ei ole paleluita, ei edes ruokakauppaa. Kylän asukkaat ajavat päivittäin OMILLA HENKILÖAUTOILLA Kauhavan keskustaan "kylälle" ostamaan eri palvelupisteistä esimerkiksi ruokaa. 

Kantolankin kylä aiheuttaa autoriippuvuuden. Se on ILMASTONMUUTOKSEN johdosta iso ongelma.   

*

Minusta tuntuu siltä, että olen ainoa, joka on ryhtynyt tällä maatalousvaltaisella alueella peruskorjaamaan kokonaisen entisen maatilan vanhoja rakennuksia. Yleensä täällä jätetään tilan vanhat talot mätänemään ja rakennetaan niiden viereen kokonaan uudet talot. 

Viimeksi seurasin kuinka hylätyn maatilan päärakennukseen tehtiin kokonaan uusi luotisuora peltikatto, sen alle jätettiin kaikki vanha (pärekatti jne.). Toiset pieneläimet (toukat jne.) syövät kuitenkin toisinaan suihinsa hirsitalon hirretkin.   

*

Tein viimeksi Kauhavan suurkunnan VALTUUSTOLLE KUNTALAIN MUKAISEN KUNTALAISALOITTEEN Kauhavan vuokra-asunnot Oy:n vuokra-asuntojen peruskorjausten käynnistämiseksi, koska niissä on vanhenemisen johdosta rakenteellisia vikoja, mutta sain vastauksen, jonka mukaan asia on kunnan yhtiön toimitusjohtajan ja johdon päätettävissä.  

*

Amazonin sademetsien polttaminen on kaksinkertaistunut (Yle ulkomaat 21.8.2019). Silläkin tähdätään siihen, että saadaan valloitettua lisää tilaa uusille peltoalueille. Yhdysvallat on lähettänyt viimeksi alueelle myös sotajoukkoja. Sademetsien polttaminen pahentaa ILMASTONMUUTOSONGELMIA KAIKKIALLA MAAPALLOLLA mutta tärkeintä tässäkin esimerkissä on havaita SYVENEVÄ RISTIRIITA KANSAINVÄLISEN JA PAIKALLISEN INTRESSIN VÄLILLÄ. 

Myös KAUPUNKIEN (suurten taajamien) ja SYRJÄSEUTUJEN välinen RISTIRIITA on kasvamassa myös KANSAINVÄLISTEN poliittisten valtapelien kohdalla. 

Siinä on vastakkain myös CITYKULTTUURINEN mobiilipuhelin ja vanha SYRJÄSEUDUN lankapuhelin (kts. Yle ulkomaat 24.8.2019, "Berliinin lähiseudulla...").

*

Mitä syrjäisempi pikkukylä kuten Kauhava sitä "kovaäänisempi puskaradio" sekä yhtenäisempi sosiaalinen ja kulttuurinen elämä, siinä kaikki vartioivat kaikkia. 

Mutta mitä isompi kaupunki ja metropoli, sitä rikkaampi ja monipuolisempi aineellinen ja henkinen elämä. Ja suuresta väestömassasta erottuu terävimmin pieniä ryhmiä kulttuuria sekä myytistöä uudistavia lahjakkaita yksilöitä.   

*

Kauhavan kunnan imagopeliin sisältyy iskulause "elokuvakaupunki". Sillä viitataan kuitenkin pelkästään siihen, että elokuvataiteen tekijät ovat käyneet filmaamassa elokuviinsa pätkiä myös kauhavalaisessa miljöössä. Niin sanottu MUISTOSEURAT-ELOKUVA on ainoa kauhavalaisten itse tekemä "elokuva". Sitä ei voi kuitenkaan pitää nykyisen elokuvataiteen tuotoksena vaan liikkuvan kuvan "harrastajatuotoksena". 

MUISTOSEURAT-ELOKUVASTA on parhaillaan tekeillä toinen esitys. Senkin perusta on kyläteatterissa. Esityksen vaiheiden taustamusiikki on myös uusi ilmaisutapa seudulla. Tämän toisenkin esityksen taustalla on Kauhavan ja Härmä välinen riita. Kauhavalaiset arvostelevat esityksillään härmäläisiä.

*

Harrasti nuorena pitkään FIKTIIVISTÄ KERRONTAA (ns. kaunokirjallisuutta). Mutta miksi ja missä elämäni vaiheessa siirryin kuitenkin FILOSOFIAN JA TIETOVALLAN SUOSIMISEN alueelle. 

Olin nuoruudessani hullaantunut luonnosta, varsinkin linnuista. Perusti 1960-luvulla lintujen suojelemiseen tähdänneen YHDISTYKSEN. Se perustui TIETEELLISYYTEEN (TIETOON) ja YHTEISKUNNALLISEEN VALTAAN. Yhdistykseni perustamiseen sisältyi myös FASISTISIA piirteitä ja kuvittelen sen johtuneen isästäni, joka oli ollut toisessa  maailmansodassa yhteydessä Saksan natsistiseen armeijaan. 

*

Löysin vanhan kirjoitukseni vuodelta 1994, jossa kerroin länsimaisen kulttuurin rappiosta ja siitä, että olen kiinnostunut OLEMISESTA, mutta en OLEMUKSESTA. 

Tietovaltaisuuteen siirtymiseni jatkui arkkitehtiopintojeni aikana. Yhteiskunnalliseen toimintaan herääminen ja osallistuminen kasvatti minut vieläkin syvemmälle "tieto on valtaa"-ajatteluun. 

Uusin kehitys on (YMPÄRISTÖKRIISIN SYVENEMINEN ILMASTONMUUTOKSEN JOHDOSTA) on kuitenkin murtanut koko aikaisemman ajattelutapani. 

*

Mutta myös EDISTYSUSKON vastaisella kehitykselläni on pitkä historia. Siitä käy hyvänä esimerkkinä Turussa työväen vappuna vuonna 1990 kirjoittamani kirjoitus "Ekosoturit yhtykää". Sen alku on kirjoitettu näin:

"eteni edistysusko/yöllä salaa/pröystäillen pitkin kaupungin komeimpia kujia/kuului kohta koneitten jyske/lasien helinä/sortuvien talojen ryske...".    

ILMOITUS