0. Vaikka MARXILAISUUS (filosofinen suuntaus) ja kommunismi (yhteiskuntajärjestys) ovat eri asioita, "kauhavalaaset sanoo EI JA HEI" (kesällä 2019 nähtyjen uutisten mukaan Kauhavan vastaanottokeskus lakkautetaan vuoden 2020 alussa). 

Ja vaikka ns. "TURUN TAUTI" ilmenee lukuisten eri tekijöiden yhteisvaikutuksena (kulttuurisesti ja mytologisesti osana "MAAILMASSAOLON TAUTIA"), turkulaiset pitävät "Turun tautia" tavallisesti pelkästään "ARVORAKENNUSTEN PURKAMISEEN" liittyvänä ilmiönä. 

Turkulaiset kuvittelevat olevansa "SUOMEN EDISTYS-ETURINTAMAA", mutta se on pelkkä myytti. Turkulaisuuteen sisältyy ikioma "tuppukylämäisyys".

*

1700-luvun lopun "Ranskan suuri vallankumous" liitetään tavallisesti VALISTUKSEEN (kansan yhteiskunnalliseen elämään sivistämiseen) siinä oli kyse samantyyppisestä "KANSAN VALTAANNOUSUSTA" kuin tapahtui ensimmäisen maailmansodan jälkeisessä NATIONALISMIKIIHKOISESSA NATSI-SAKSASSA. "VALISTUSKIN" tuotti omat "VAINOHARHAT JA HITLERIT". Tapahtumaan liittyi myös ISOJA TALOUDELLISIA HEILAHTELUJA. 

Eikä ihminen ollut siinä HYVÄ OLENTO, josta YHTEISKUNTA TEKI PAHAN. Ranskan verinen vallankumous todisti eniten siitä, että IHMINEN ON PAHA ja että YHTEISKUNTA VOI TEHDÄ IHMISESTÄ PAHIMMAN.

*

ILMASTOAKTIVISTIT lopettivat HIILIKAIVOKSEN piirityksen KESKI-EUROOPAN SAKSASSA (Yle, ulkomaat 23.6.2019). Hiilikaivokset muodostavat kuitenkin pelkästään yhden erillisen ilmastonmuutokseen vaikuttavan ongelman. Hiilikaivoksetkaan eivät kerro "koko totuutta" ILMASTONMUUTOKSEN KOKO TAUSTAILMIÖSTÄ". 

Tuon uutisen tausta liittyy LÄNSIMAISEN KULTTUURIN TÄMÄNHETKISIIN KUOLEMANKOURISTUKSIIN. Ja samalla TEOLLISEN KAPITALISMIN MUKAISEEN TEKNOLOGISEEN ELÄMÄNTAPAAN JA KANSANMASSOJEN KULUTTAMISKULTTUURIIN (VÄESTÖNRÄJÄHDYS sekä TAVAROIDEN tuottaminen ja kuluttaminen laajemmin ja nopeammin kuin koskaan aikaisemmin ihmiskunnan historiassa).   

*

Maapallon pinnasta valtaosa on merialuetta. Ihminen on oppinut liikkumaan vesialuksillaan merillä ja ihmisasutus on levinnyt samalla HYVÄSSÄ JA PAHASSA myös maapallon merialueille. 

Esimerkiksi Tyynen valtameren saaret ovat olleet myös LÄNSIMAISEN KRISTINUSKON LEVITTÄMISEN SEKÄ SIIRTOMAAHERRUUDEN (LÄNSIMAISEN KULTTUURIN HEGEMONIAPYRKIMYSTEN) kohteena. Tyynenmeren saarilla on tehty siksi esimerkiksi YDINKOKEITA ja alueella törmää myös ILMASTONMUUTOKSEN isoimpiin haittoihin. Ja Tyynenmeren alkuperäisväestön naiset ovat olleet länsimaisten miesten pinnallisina seksisuhdekohteina.     

 

1. Julkaisun "EUROOPAN TALOUSYHTEISÖN PERUSTAMISSOPIMUS JA SOPIMUS EUROOPAN UNIONISTA" (Suomi, Oikeusministeriö 1993) mukaan "Yhteisön päämääränä on yhteismarkkinoiden toteuttamisella ja jäsenvaltioiden talouspolitiikan asteittaisella lähentämisellä edistää taloudellisen toiminnan sopusointuista kehitystä koko yhteisässä..." (2 artikla, sivu 3). 

Länsi-Euroopan yhdentyminen käynnistyi toisen maailmansodan jälkeen. Se on  merkinnyt tähän asti liberaalia KANSAINVÄLIS-TALOUDELLISTA YHDENTYMISTÄ. 

*

Lähitulevaisuudessa voi kuitenkin yllättää ILMASTOMUUTOKSEN SEURAUKSENA KANSAINVÄLINEN NÄLÄNHÄTÄ. Juomakelpoinen VESIPULLOKIN maksaa kohta 50 euroa. ILMASTOPAKOLAISUUS on parhaillaan (2019) laajassa ja nopeassa kasvussa. 

Geneven kansainvälinen PAKOLAISSOPIMUS mainitsee PAKOLAISUUDEN kohdalla ainoastaan SODAN JA VAINON, mutta ei ILMASTOPAKOLAISUUTTA. MAAPALLOLLE täytyy tästäkin syystä kehittää kokonaan uusi tiukkoihin sääntöihin pohjautuva UUSI KANSAINVÄLINEN JÄRJESTELMÄ.     

Jos näin tapahtuu, suureen arvoon nousee KANSAINVÄLINEN POLITIIKKA.   

 

2. Viimeksi KANSAINVÄLISTYMISTÄ VASTAAN on noussut uusia kansallis-puoluepoliittisia liikkeitä, jotka haluavat palauttaa PERINTEISEN NATIONALISTIS-PAIKALLISEN VALLAN.  

Nuo uudet liikkeet hävittää kuitenkin nyt VALLASSA OLEVAN KANSAINVÄLISEN KEHITYKSEN LUJITTUMINEN. Kansainväliset pääomaliikkeet sekä kansainvälinen ilmastonmuutoksesta aiheutuva yhteiskunnallinen suunnanmuutos murskaa alleen paikalliset valtapyrkimykset.    

NATIONALISMI tekee parhaillaan KUOLEMAA, mutta KANSAINVÄLISYYS ELÄÄ. 

Saksassa tapahtunut CDU-poliitikon murha on paljastanut taas kerran NATIONALISMIUSKON  MIELIPUOLISUUDEN.  

*

KANSAINVÄLINEN painaa nyt lyijynraskaana KANSALLISEN päällä. 

Mutta kansa uskoo vieläkin, mihin se on kasvatettu: perinteiseen SUOMALAISUUTEEN (PS). 

Kansainvälistymisen vastaisuus sekä ilmastomuutoksen vähättely on johtanut PERUSSUOMALAISTEN NATIONALISTIS-VALTIOLLISESTA VALTAPELISTÄ syrjään työntämiseen. Tämä kehitys alkoi täällä Suomessa "PS-Soinin" puheenjohtajakauden päättymisestä.     

KANSALLISEN korostaminen on kuitenkin "suomalaisessa nationalismissa" myös monien muiden täkäläisten PUOLUEIDEN JA VALTAPELIAJATTELUTAPOJEN keskuudessa suosiossa, ei vain perussuomalaisten esittämissä muodoissa. 

*

KOTI, ISÄNMAA (lakeus) JA USKONTO (kansanherännäisyys). ISÄ MEIDÄN... syntien anteeksiantamus ja ylösnousemus. 

Tukahduttaa itse itsensä, ristiriitojen kieltäminen (Sartre) ja orjamoraalissa (Nietzsche) rypeminen. 

TÄMÄ "IHMISEN ELÄIMELLISYYDEN KIELTÄVÄ KULTTUURI" JOHTAA MYÖS VALINTOJEN JA RATKAISUJEN KIELTÄMISEEN SEKÄ KANSANMASSAUSKOON. 

LAUSAHDETAAN "EI ITSELLEEN OLEMISELLE". 

MINÄ LUOPUU SIINÄ KAIKESTA JA ALISTUU MIELIKUVITUKSELLISEEN RISTIRIIDATTOMUUTEEN SEKÄ HEITTÄYTYY OSAKSI MASSAA, JOKA IHAILEE "OMANA JUMALANAAN" VAHVAKSI USKOTTUA IHMISTÄ, JOHTAJAA.  

Tämä jälkeen ALKAA ROSKAKANSOJEN omalta reviiriltä POIS SIIVOAMINEN (vrt. juutalaisvainot ja keskitysleirit). 

VEREN PUHDISTAMISEN TEKEE KANSA, JOKA USKOO ITSENSÄ HYVÄKSI JA PUHTAAKSI. 

TUO NATIONALISTINEN KANSA AIHEUTTAA ENITEN PAHUUTTA.  

*

PAIKALLISISSA TUPPUKYLISSÄ eletään PATAVANHOILLISUUTTA. Eletään menneisyyttä, ruokitaan yhdessä vanhoja arvoja ja asenteita sekä vastustetaan uudistumista kohti huomista. 

Hyönteismyrkky pelloilla ja monitoimikoneiden jauhamia metsiä. Vanhakantainen MAA- JA METSÄTALOUS perustuu LUONNON ALISTAMISEEN (kaikki hyöty irti). 

VAIN OMAT (talon- eli tilanväki). "PUUKKO JA KÄSITYÖ". EI suvaitsevaisuudelle ja kansainvälisyydelle sekä luonnon seuraamiselle.  

*

Nuorisosäätiön edustaja pyrkii Suomen Keskustan uudeksi puheenjohtajaksi. Suur-Kauhavan valtuusto päätti, että KANSANÄÄNESTYSTÄ EI JÄRJESTETÄ Härmien suurkunnasta erottamisesta (HÄXIT, Ilkka 17.6.2019, uutinen ainoastaan Ilkan tilaajille). 

"Tiedottamalla tuska hälvenee" (KOMIAT 13.6.2019, pääkirjoitus keskustelutilaisuudesta ALAHÄRMÄSSÄ). 

Keskustapuolueella (hyväosaisten, rikkaiden, äänitorvella) menee myös jatkossa vaaleissa ja kyselyissä aina vain heikommin. 

KESKUSTALAISUUS on avoimen yhteiskunnan ja yksilövapauden vastakohtaisuutta.    

*

Entinen maalaisliittolainen (keskustalainen kansanedustaja) Paavo Väyrynen on perustanut uusia puolueita ja ehdottanut markkaan ja valtiorajojemme vahtimiseen perustuvaan vanhaan KANSALLISEEN TALOUTEEN paluuta. 

"Koti, isänmaa ja uskonto" ei näytä riittävän kaikille, pitää olla vielä oma MARKKAKIN. 

*

KANSAINVÄLISTYMINEN on väyrysläisille ja myös keskustan valtapiiristä eronneille perussuomalaisille myrkkyä. 

SDP (uusi sdp-pääministeri Antti Rinne) uskoo maailmansodan jälkeiseen SUURTEN KANSALLISTEN PUOLUEIDEN VALTAPELIRYTMIIN paluuseen. Sekin on harha. 

SAKSAN uusin kehitys vahvistaa tämän parhaiten. 

 

3. Suurin osa maapallon väestöstä juo nykyisin juomakelvotonta VETTÄ. Kohta maapallolla saattaa vallita YLEINEN NÄLÄNHÄTÄ. TIETOUSKON JA VÄESTÖNRÄJÄHDYKSEN seuraukset tulevat nyt nopeasti karmaisevina näkyviin. 

ILMASTOMUUTOKSEN AIHEUTTAMA PAINOLASTI KASVAA NOPEASTI NATIONALISTIEN PÄÄLLÄ sillä maapallon ilmasto ja luonto on läkähtymässä. Ja miljoonat PAKOLAISET vaeltavat kohta paikasta toiseen UUTTA TURVAPAIKKAA JA KOTIA etsien.    

*

Luin siitä kuinka satoja nälkään nääntyneitä LUNNEJA (lintuja) kuoli massoittain (Yle ulkomaat 3.6.2019). Lämpenevän veden saaliskalat ovat nyt entistä harvempia ja pienempiä. Onko seuraava RAVINTOKETJUN murtumisen kohde IHMISLAJI? Tuohon iskuun ei voi vastata muulla kuin kokonaan "uudella keinoruualla" HYTTYSVILJELMILLÄ?

 

4. NATIONALISTIT uskovat HENKEEN JA KANSALLISEEN VALLANKÄYTTÖÖN JA "TIETO ON VALTAA" -AJATTELUUN.

Kaikista uusin aika on kuitenkin aivan muuta. 

Tästä saa hyvä käsityksen vilkaisemalla DON DeLILLON romaania "Esittäjä" (suomennos 2001). Siinä sanotaan esimerkiksi, että "Aika näyttää kuluvan...Valo on nopeaa...Tänä viimeisenä aamuna kävi niin, että he olivat keittiössä samaan aikaan, laahustivat toistensa ohi ottamaa tavaroita kaapeista ja laatikoista...".   

*

Nykyiseen tieto- ja hallitsemisuskoon sisältyy usein ilmaisu "REALISTINEN TILANNEARVIO". Se on kuitenkin pelkkä NYKYAJAN KULLATTU VASIKKA sillä ihminen ei pysty tekemään "viisaita ratkaisuja".    

 

5. Hajanainen Saksa yhdistettiin tekemällä Ranskasta KAIKKIEN SAKSALAISTEN YHTEISEN VIHAN kohde. Autonomisessa Suomessa Snellman rakensi suomalaisille yhteistä vihaa korostamalla länttä sekä vierastamalla itää ja "RYSSÄÄ". 

Venäläiset ovat kuitenkin aivan samanlaisia ihmisiä kuin me.

Sen jälkeen kun venäläisistä tuli suomalaisten UHKAKUVA 

LÄNTINEN SUOMI-LEIJONA ALKOI KAUHISTELLA IDÄN SUTTA. 

LAPUAN LAIN (pitäjän laajuinen laki) vastainen ilmapiiri jatkui 1930-luvulla maanviljelijä Vihtori Kosolan fasistisena KURINPITONA, "LAPUANLIIKKEENÄ" ELI TOTALITARISMI-TOTUUDENSARVENA JA SUOMALAIS-KANSALLISEN VALTIOVALLAN KAAPPAAMISYRITYKSENÄ.    

LAPUAN LAISSA JA OLTERMANNIHALLINNOSSA (järjestyksenpidossa) oli hyvää sosiaalisen yhteenkuuluvuuden huomioiminen. 

Mutta HEGELILÄINEN NATIONALISMI hävitti oltermannihallinnonkin hyvät puolet.  

*

6. Ihmiset kuvittelevat, että maailma on VALMIS YKSINKERTAINEN KONE ja että täälläolossa tarvii vain HIOA NIPPELEITÄ niin kaikki tulee aina vain täydellisemmäksi ja lopulta ihan valmiiksi.  

Ihmisten on kuitenkin tuskallista yrittää ymmärtää se, että inhimillisessä OLEMISESSA KAIKKI TÄYTYY ALOITTAA ALUSTA ja että KOKO MAAILMASSAOLO on SATTUMAN VYÖRYSSÄ ETENEVÄ äärettömän MONIMUTKAINEN PROSESSI.  

Aikansa kutakin. Minäkin erehdyin aluksi tietouskoon. 

Mitta minulla ei ole enää pitkää tukkaa. Enkä käytä enää myöskään "Sartre-silmälaseja" enkä mustaa "Che-baskeria". 

Mutta marxilaisesta filosofiasta ja kapitalismin kritiikistä olen vieläkin kiinnostunut. Eksistentialistisen ajattelun omaksuminen merkitsi kohdallani TIETIETOUSKOSTA, KAIKEN HALLITSEMISEN USKOSTA JA EDISTYSUSKOSTA LUOPUMISTA.

JA MINUSTA TULI VAPAANA YKSILÖNÄ DADAISTI.

*

LUOVAN KUVAN JA SANAN TEKIJÄKSI SYNNYTÄÄN  "ITSELLEEN OLEMISESSA". Meistä jokainen syntyy "ITSELLEEN OLEMISEN TAITEILIJAKSI". 

Länsimainen filosofia TAITEESTA on TIETOVALTAINEN uskomus, mikä johtaa ANI HARVOJEN LUOVAN NEROUDEN ARVOSTAMISEEN.  

TIETOVALTASUUS ON MYÖS LUOVAN KUVAN JA SANAN KOHDALLA VÄKIVALTAA.  

*

Muistan lukeneeni  teininuorena jostain kirjasta, että PIIRTÄMISTÄ EI VOI OPETTAA. 

Pysähdyin jo tuolloin miettimään tuota KYSYMYSTÄ. 

Ostin äskettäin Kauhavalla Torsti Lehtisen kirjan Sanojen avaruus, opas luovaan kirjoittamiseen (2019). Vertasin kirjan sisältämiä ajatuksia hyllyssäni olevaan Onni Ojan kirjaan Piirtämisen taito (2003). 

Kiinnitin tuolloin huomiota mm. noiden teosten kirjoittajien ARVOJA ( uskomuksia) HEIJASTAVIIN SANOIHIN.

Lahtinen on kirjoittanut viisaasti kirjan alkuun, että "Jos arvostat enemmän mielenrauhaa kuin ITSESI PIINAAMISTA (suurennos JP), älä ryhdy kirjailijaksi". 

Minulle DIALEKTINEN RISTIRIITAISUUS JA ITSENSÄ PIINAAMINEN on OLEMASSAOLOSSA ehkä kaikista keskeisin seikka.   

SANAA JA KUVAA koskevan eksistentialistisen "ITSELLEEN OLEMISEN" pohjalta "TIETOVALTAISUUS ON MUOTTI, JOLLA USKOTAAN VOITAVAN VALAA "VASTAUKSET KAIKKIIN KYSYMYKSIIN". 

TUO MUOTTI ON KUITENKIN TIETOUSKOHARHA. 

*

IHMISET KUVITTELEVAT, että TIEDE (RATIONAALINEN TIETO) pystyy ratkaisemaan myös koko ELÄMÄN ARVOITUKSEN. 

Tässä yhteydessä on mielenkiintoista todeta sekin, että MARY SHELLYN kirjoittama KAUHUKERTOMUS "FRANKENSTEIN" ilmestyi vuonna 1808 eli samana vuonna kuin KAPITALISMIN SUURIN KRIITIKKO Karl Marx syntyi. Nyt KAPITALISMIHIRVIÖ on nielaisemassa kitaansa koko ihmiskunnan.   

*

LUOVA FIKTIIVINEN PUHE on FILOSOFIAAKIN TÄRKEÄMPI SEIKKA sillä se sisältää alkuperäisen "OLEMISKYSYMYKSEN" ja varmuuden siitä, että mikään ei ole täälläolossa ("maailmassaolossa") VARMAA. 

TIETOUSKO  ON TEOKSEN TEKEMISEN JA TULKINNAN (KUVITTEELLISEN OLEMISAISTIMUKSEN) SUHTEEN MYRKKYÄ.   

 

7. TURUN-MATKA (7 A)  

MATKUSTIN (ennen Loviisan-matkaa) JUNALLA TURKUUN ajanjaksoksi 9.-10.4.2019. 

Juna lähti Kauhavalta kello tiistaina kello 11.28. Halusin tavata pari viikkoa sitten Juhani-poikani perheelle syntyneen "LEMMI"-vauvan. "Lemmi"-lempinimen korvaa kesällä 2019 uusi nimi.   

 

8. SUOMEN EDUSKUNTAVAALIT 2019

SUOMALAISET paljastuivat taas kerran ÄÄRIMMÄISEN NATIONALISMIUSKOISEKSI KANSAKUNNAKSI. Suomesta on tullut "POHJOLAN UNKARI". 

Tämä kävi ilmi Turun matkan jälkeen sunnuntaina 14.4.2019, Tuolloin oli Suomen EDUSKUNTAVAALIEN VAALIPÄIVÄ. 

Vaalituloksen mukaan SOSIAALIDEMOKRAATIT voittivat PERUSSUOMALAISET HIUKSENHIENOLLA erolla (SDP 40 paikkaa, PS 39 paikkaa). 

Suurimman puolueen (SDP) asemasta tuli heikompi kuin koskaan. Kertaakaan aiemmin itsenäisyyden aikana vaalin voittajan kannatus ei ole ollut alle 20 prosenttia (nyt se oli 17,7 %). Koko maan äänestysprosentti oli 72 %, viime vaalissa vähän yli 70 %). 

VAALITULOS VIITTAA MYÖS SUOMALAISEN SOSIAALIDEMOKRATIAN (revisionismin) LOPUN ALKUUN. 

Alhainen äänestysprosenntti tarkoitti taas sitä että lukemattomat äänioikeutetut olivat jääneet kotiin ja kansanedustajien edustuksellisen vallankäytön LEGITIMOINTI kyseenalaistui. 

Kuitenkin joitakin äänestäjäryhmiä lähti NYT liikkeelle enemmänkin. Heitä kiihotti ehkä eniten PERUSSUOMALAISUUS. 

UUDEN VALLANKÄYTÖN JOHTOASEMAN kaappasi kuitenkin kansanedustajavaalin 2019 jälkeen vanhat suuret puolueet.

Ennen Juha SIPILÄÄ pääministerinä 2007 - 2010 toiminut keskustan MATTI VANHANEN ja hänen tyttöystävänsä tunnetaan hyvin myös esimerkiksi SAKSASSA, sillä heistä oli Saksassa uutinen, jossa kerrottiin, että "ensin syödään UUNIPERUNAT, sen  jälkeen käydään SAUNASSA ja vasta sitten SEKSI".    

Vaikka 2019 keskustapuolueen kannatus putosi keväällä ja sen jälkeen koko ajan alemmas Vanhanen valittiin kesällä 2019 eduskunnan puheenjohtajaksi. Vanhanen on pisimpään pääministerinä toiminut KESKUSTALAINEN. 

KOKOOMUKSELLE tuli eduskuntavaalissa 2019 KOLMAS sija. 

Pääministeri Juha Sipilän puolue KESKUSTA koki KANNATUKSENSA ROMAHTAMISEN. Pääministeripuolue keskusta ja jäi alhaisella kannatusluvullaan NELJÄNNEKSI. 

SIPILÄN SIJOITUSOMAISUUS JÄI hänen pääministerikautensa katketessa ARVOITUKSEKSI. 

*

"TURPIIN TULI", huudahti vaalin jälkeen Sipilä. 

Upporikas liikemies Sipilä nousi keskustan puoluevelat maksaneena rakettina puolueensa johtoon ja Suomen pääministeriksi. Hänen pääministeriuran aikana törmättiin useaan otteeseen isoihin ristiriitoihin. Sipilä pyysi jo 2017 eroa ja keskustan kannatuksen jatkuva lasku ennen kevään 2019 eduskuntavaaleja hän erosi pääministerin paikalta maaliskuussa 2019. Hallitus jatkoi tuon jälkeen lyhyen aikaa TOIMITUSMINISTERIÖNÄ.       

SIPILÄN JOHTAMA HALLITUSPOLITIIKKA JA EDUSKUNTAVAALIN 2019 TULOS viittaa VAIHTOEHDOTTOMAN (konservatiivis-porvarillisen rikkaita suosivan) SUOMEN KESKUSTAN TÄHÄNASTISEN KANNATUKSEN PYSYVÄÄN ROMAHTAMISEEN. 

*

VIIDES sija eduskuntavaalissa 2019 tuli VIHREILLE (valtaosa valituista oli naisia, vihreät muuttuivat lopultakin feministipuolueeksi) ja KUUDES sija vasemmistoliitolle. 

Uutisessa "Halla-ahon ystävät" (HS 21.4.2019) on Helsingin vaalitulosta 2019 kuvaava kannatuskartta. Siitä käy hyvin ilmi SUOMEN KANSALLISTEN MUOVIVIHREIDEN CITYJUPPIEN KAUPUNKISUHDE.

VIHREITÄ VASTUSTETAAN ENITEN LUONTOVALTAISELLA SUOMEN MAASEUDULLA. 

Maaseutu- ja LUONTOVALTAISELLA Kauhavalla vihreitä ei pääse koskaan valtuustoon asti koska täällä vallitsee JEHOVANTODISTAJAHENKISEN SANTERI ALKION MAATILAIDEOLOGIAN mukainen luontosuhde. 

Siinä LUONTO on "IHMISEN OMAISUUTTA OLEVA MAAHENKINEN RIISTOTYÖKENTTÄ". 

MIELUITEN KESKUSTAPUOLUE lisää päästökauppoja ja metsien hakkuita ja raivaa lisää tilaa uudelle syrjäkyläasutukselle. Siitä aiheutuu SUURIA ILMASTONMUUTOSONGELMIA JA NOPEAA KANSANTALOUDELLISTA LOPPUUNKULUMISTA.   

*

MARXILAISELLA VASEMMISTOLLA on NYT hyvä tilaisuus kohota Vihreän liiton ja "vihreän keskustan" korvaavaksi KANSAINVÄLISYYTTÄ KOROSTAVAKSI LUONTO- JA ILMASTOVIHREÄKSI MAAILMANVALTAPUOLUEEKSI.    

Sitä ennen vasemmiston on kuitenkin omaksuttava uusi "MARXILAIS-EKSISTENTIALISTINEN AJATTELUTAPA". 

Siinä otetaan huomioon myös YKSILÖVAPAUS sekä ns. KANSALLISTEN VÄHEMMISTÖJEN OIKEUDET sekä LUONNON HYVINVOINTI. 

Tähänastinen "YHTENÄISTETTYJEN IHMISMASSOJEN JOUKKOVALTA" (varsinkin "YKSITOTINEN KANSAKUNTAJOUKKOVOIMA-AJATTELU") pitää hylätä kokonaan.   

*

Vanha valtapeli haisee taas: nyt ensin porvarit takoivat rahaa, sitten vasemmisto sai luvan alkaa jakaa sitä. Ja porvari valvoo tätä takaistuimella.

Vaalin jälkeen SDP varasi itselleen pääministerin paikan. SDP ryhtyi hallituksen muodostamisen tunnusteluihin ja kyseenalaisti sen voivatko myös perussuomalaiset nousta hallitukseen. 

*

Helsingin Sanomain vaalin jälkeisessä kyselyssä (HS 6.5.2019) SDP putosi kolmanneksi, mutta PS tuli ykköseksi vierellään kokoomus. 

Keskustan kannatus heikkeni entisestään. Jatkossa se kuihtuu ehkä kokonaan.  

"Suomen kansa ehkä tahtoo", että "punamultahallitusta" ei saa tehdä ja että hallitus tulee muodostaa oikeistovoimin. 

Mutta toisin kävi (kansanvaltaisessa Suomessakin).    

"Asiantuntijat" ovat viimeksi vaatineet, että tuotteiden valmistukseen sekä ihmisten kulutustottumuksiin täytyy saada aikaan suuria muutoksia ("Synkkä YK-arvio valmis: Luonnon tila heikentyy nyt ennenäkemätöntä vauhtia - kolmannes maapallon luonnosta tuhoutuu vuoteen 2050 mennessä", Yle uutiset 6.5.2019).

Nämä kaksi asiaa ovat keskenään hyvin ristiriitaisia. Siinä "nationalistinen täälläolokäsitys" leijuu henkenä ilmassa vaikka kansallisten valtioiden pitäisi panna jalat maahan "maaailmassaolokonkretian" varaan.  

Syntynyt tilanne on myös jännittynyt ja kahtiajakautunut. 

Kansallisen sulkeutumisen vastakohta on kansainvälinen avautuminen ja nationalistiseen yhtenäisyyteen kasvattamisen vastustaminen. Eli yksilövapauden, vähemmistöjen sekä suvaitsevaisuuden korostaminen. 

Elämme nyt syvää kulttuurimme murroskautta.  

*

MAAKUNTALEHTI ILKASSA oli 15.4.2019 mielenkiintoinen Suomen kartta "Vaalipiirien suosituimmat puolueet". 

Tuosta kartasta näkyy se, että Suomi jakautui taas kerran ALUEELLISESTI SAMAN VANHAN JAKOLINJAN MUKAISESTI KAHTIA (aikaisemmin nuijasota ja sisällissota 1918) "valkoiseen pohjoiseen" ja "punaiseen eteläiseen" osaan. 

Nyt vanha jakolinja on ehkä vain hieman pohjoisempana kuin 1910-luvulla. 

Koska Suomen laajassa valtiossa on vain pieni väestö tällä maalla ei ole siihen varaa (maantieverkko jne.). 

KOKO SUOMEN JAKOLINJA on Pohjanlahden pohjoisreunassa Oulun yläpuolella. Pohjoispuoliset maa-alueet pitää luovuttaa saamelaisille (erätalouskulttuuri).   

Suomen alueen pohjoisosaa leimaa nyt maalaisliittolais-keskustainen arvomaailma. Etelää leimaa teollistunut ja kaupunkikulttuuristunut sdp:n, kokoomuksen sekä vihreiden Suomi. Sen vanhalla nationalismiydinalueella (Varsinais-Suomen ja Turun suunnalla) sijaitsee kartan mukaan "perussuomalaisvaltakunta", Turun seutu on siinä konservatiivisin.

VALKOHAMEISEN "Suomi NEIDON KOHTU" on kuitenkin nationalistinen henkimyytti. Eikä yksityisautoilun varaan rakentuvaa Suur-Kauhavaakaan perusteta ikinä. 

Maaseutu- sekä maa- ja metsätalousvaltainen Suomi kuolee. Suomi on pirstaloitumassa ristiriitaisiin pikkupalasiin. 

*

Kartasta näkyy se kuinka lännessä Suomenniemelle tunkeutuu vieläkin kulttuurinen heijastus Ruotsin suunnasta (sen keskus on täällä Vaasan seudulla) ja idästä kulttuurivaikutus Pietarin suunnalta (sen keskus on täällä Tampereen seudulla).

Kartassa näkyvä KAHTIAJAKO viittaa maaseutuvaltaisen maa- ja metsätalouteen tukeutuneen maalaisliittolaisen SUOMEN KESKUSTA LOPPUA sekä myös "MAASEUTUNATIONALISMIN" JA "ALKIOLAISEN NUORISOKASVATUKSEN" LOPPUA. 

Kartasta käy ilmi tähänastisen SUOMALAIS-KANSALLISEN SUOMEN LOPPU. Siitä pitää viime kädessä huolen MAAPALLON laajuinen ILMASTONMUUTOS sekä YMPÄRISTÖPAKOLAISUUS. 

Siinä Suomen tähänastinen maa- ja metsätalous joutuu kansainvälisen suurennuslasin alle.   

*

Sama JAKOLINJA näkyy myös monella muulla tavalla. 

Suomen pohjoisosassa vallitsee vanha erä- sekä maa- ja metsätalous ja sen kansankristillisyys. Siinä arvostetaan PORVARILLISEN PERHEEN SEKÄ LASTEN TEKEMISEEN tähtäävää perinteistä kristillistä avioliittoa ja 

PILKATAAN homo- ja lesboliittoja, vapaasta seksistä ja uusimmista moderneista seksuaalisuusmuodoista puhumattakaan.     

*

Nationalististen valtioiden kahtiajakoja näkyy nyt kaikkialla maapallolla.

*

Mikään ei ole täälläolossa itsestään selvää. 

Kuvitelma "valmiiksi tulleesta maailmasta" on harha.

Kysymys yhteiskunnan organisoimisesta ("yhteiskuntasopimuksesta") on ollut jatkuvassa muutoksen tilassa. 

Esimerkiksi muinais-Novgorodissa päätöksen piti (ehkä) olla joka kerta yksimielinen, jos ratkaisuehdotuksesta ei päästy yksimielisyyteen se ratkaistiin tappelun avulla (Jukka Paaso, "Muinais-Turun historia", Turun kuva 1.osa, sivu 77, 2005). Novgorodissa asui myös suomalaisheimoja. Saattaa olla niin, että puukkotappelu juontaa tähän perinteeseen. 

(Yhteisöllisessä kansakunta-SUOMESSA isojen organisaatioiden välinen riita ratkaistaan panssarivaunuilla ja sotilaslentokoneilla.) 

Nestorin kronikan mukaan venäläiset pyysivät ruotsalaisia viikinkejä sanomalla "tulkaa ja hallitkaa meitä". 

Venäjän tsaari Pietari suuri pyrki länsimaistamaan Venäjän 1700-luvun alusta lähtien ja ruoski siksi omalla kädellä venäläismielisyyttä korostaneita ihmisiä. 

Lenin kommunistisen vallankumouksen esikuva oli kansanvaltaan pyrkinyt Ranskan suuri vallankumous sekä "venäläisnationalistinen aate". 

Nationalistinen demokratiamalli on vain eräs malli lukemattomista muista yhteiskunnan organisoimismalleista. Esimerkiksi Kreikan kaupunkivaltioista tehtiin toistasataa kokeilua.   

Hegeliläinen "jäkivaltioidea" sekä "kattokansallinen (spiritualistinen) henkinationalismi" on johtanut rasismiin, vihaan yllyttämiseen sekä kahteen maailmansotaan. 

Uusi kansainvälinen ja monikulttuurinen "valtapeli- ja yhteiskuntasopimus" pystyy ratkaisemaan  tämäntyyppiset ongelmat. 

*

SUOMESSA huomispäivän hallitusneuvotteluista on tulossa vaikeat. Esimerkki (ILKKA 19.4.2019, mielipide "Jytky vai tussaus", Juha Viitala Kauhavalta). 

Kolmen suuren aika on ohi (ILTALEHTI netissä 14.4.2019). Myös ulkomaalaiset mediat ovat pitäneet Suomen vaalitulosta käännekohtana. 

Saksassa isojen puolueiden eli kristillisdemokraattien ja demarien kannatus on jo romahtanut. Suuret puolueet ovat menettämässä valtansa myös Ranskassa. 

Kiihkonationalistien jo toinen valtaannousu Suomessa viittaa uusimpaan yleismaailmalliseen  muutokseen. 

Perussuomalaisista loikanneet SINISET menettivät "aatepettureina" kaiken. Vihreästä liitosta on tulossa feministipuolue. 

Esimerkiksi seitsemän tähden Väyrynen, keskustan Tiilikainen ja vihreiden Aalto putosivat eduskunnasta. 

*

Jos suurkuntaliitos perustuu yksipuolisesti MAATALOUSVALTAISUUTEEN JA YKSITYISAUTOILUUN kyseistä SUURKUNTAA EI SAA PERUSTAA. SUURKUNTIEN täytyy perustua aina monipuoliseen ELINKEINORAKENTEESEEN jotta demokratia voisi toteutua. 

MAATALOUSVALTAIS-MIESKESKEISELTÄ KAUHAVALTA pääsi eduskuntaan NELJÄ MIESTÄ. 

Äänestysprosentti kohosi (kuten taas arvata saattoi) korkeaksi (75 %). Perussuomalaiset menestyivät tällä seudulla taas hyvin (kannatus nousi nyt noin 4 %). Suomen keskusta menetti Kauhavallakin dramaattisesti kannatusta, myös Kokoomus menetti kannatustaan. 

SUURKAUHAVAN rahat hupenevat vauhdilla parhaillaan KANTA-KAUHAVALLE nousevan uuden superkalliin koulu- ja monitoimikeskuksen työmaahan. 

"Sivistysjohtaja Markku Viitasaari huokasi Kosolan koulun (UUSI KOULURAKENNUS, lisäys JP) taitavan olla ainut koulu, josta SISÄILMAILMOITUKSIA ei ole tullut...HÄXITILLE ehdokkailta torjuntaa ja tukea" (KOMIAT 11.4.2019)    

*

Vaasan vaalipiiristä valittiin 16 kansanedustajaa. Puolet edustajista on uusia. Vaasan vaalipiiristä putosi Reijo Hongisto (siniset) ja Susanna Koski (kok) sekä keskustan Lasse Hautala ja Tuomo Puumala. 

Myös SEINÄJOELLA Suomen keskustasta tuli masentunut häviäjä, Seinäjoella hävisi kesken kaiken myös yli sata kokoomuksen vaalimainosta.    

*

Ensimmäinen vaalin jälkeinen merkittävä tapahtuma oli 8.5.2019 tapahtunut hallitusneuvottelu. 

Revisionistista vasemmistolaisuutta ja perinteistä keskustalaisuutta nostetaan vanhaan malliin vuorostaan valtaan ja samalla ÄÄRINATIONALISTINEN PS työnnetään äärimmäisen oikealle nurkkaan eduskunnassa, koska se menestyi liian hyvin vaalissa (suurten puolueiden mielestä).  

Ilmastonmuutosväittelyssä on tultu vaiheeseen, jossa joudutaan tarkastelemaan myös nykyistä ylikallista sekä liian monimutkaista ja luontovihamielistä aluerakennetta. Tarkastelun kohteeksi on tulossa myös ongelmallinen yhteiskuntarakenne, esimerkiksi KAUHAVAN MALLI (maatalousvaltaisuus, "valkoinen tukiyrittäjyys" jne.) ei siksi kelpaa.  

*

TURUN-MATKA (7 B) 

Kun pidin TURUSSA 9.4.2019 sylissäni pientä TYTTÖVAUVAA ajattelin, että nyt on tärkeintä pyrkiä vaikuttamaan LAPSEN ELÄMÄNMILJÖÖSEEN eli siihen, että siinä on myös lapsella tulevaisuutta. 

Eniten minua huolestuttaa tämänhetkinen ILMASTONMUUTOS. Siinä ihmislaji on aiheuttanut luomillaan keinotekoisilla järjestelmillä ennen näkemätöntä haittaa MAAPALLON LUONNOLLE.  

*

Katselin poikani perheen KISSAA. Se oli  ainakin kolme kertaa SUUREMPI kuin kumpikaan meidän perheen kissoista. 

Nyyti-kanimme pissasi ensimmäisen kerran häkin ulkopuolelle ja pian samalle kohtaa toisen kerran. KANI ON KANI eikä muuksi muutu vaikka ihminen kuinka kuvittelisi. Luontoa voi vain IHMETELLÄ ja SEURATA.   

 

9. POHDINTOJA

Karl Marx pohdiskeli aikoinaan ehkä eniten sitä, meneekö tuotantolaitoksen työntekijän TYÖN ARVOSTA liikaa KAPITALISTILLE (OMISTAJALLE). 

Nykypäivän kapitalistin temput ovat moninaiset. Marx ei voinut tietää sitä, että 2000-luvun alun KISSANRUOKAPAKKAUKSESTA jää joka kerta käyttämättä noin 20 % koska ennalta suunnitellun ja valmistetun pakkauksen auki repäiseminen (pakkaukseen merkitystä kohdasta( johtaa puoliksi tukossa olevaan pakkausaukkoon. 

KISSANRUOKA on nykyisin myös hyvin kallista ja korkealuokkaista. 

*

IHMISEN HYVYYTTÄ PALVOVA ROUSSEAULAINEN "KANSAN PALVOMINEN" ja KAPITALISTINEN YRITTÄJÄITSEKKYYS ei oikeuta sanomaan, että "TÄMÄ KUULUU MEILLE". 

Ranskan suuri vallankumous ja ilmastonmuutos NYT ovat tästä virheestä parhaat esimerkit. 

VALISTUKSEN AIKAINEN KANSANVALLANKUMOUS OLI MAAILMAN VERISIN YHTEISKUNTALUOKKIEN VÄLINEN YHTEENOTTO. TEHOKAPITALISMIN AIHEUTTAMA ILMASTONMUUTOS ON IHMISKUNNAN HISTORIAN KOHTALOKKAIN EREHDYS.    

Vain harvat uskaltavat sanoa ääneen sen, että härkäpäinen "SMP/PS-kansakunta" ansaitsee eniten "heiniä ja ruoskaa"? Demokratia ei tarvitse KANSADIKTATUURIA eikä tietovaltaista PROFESSORIKÄSKYTYSTÄ vaan IHMISENÄ OLEMISTA. 

*

Myös Leninin kommunistisen toteuttaman VALLANKUMOUKSEN ESIKUVA oli Ranskan suuren kumouksen toteuttaminen eli "VALISTETUN KANSAN VALLANKUMOUS". 

Kommunistisessa Leningradissa (Pietarissa) säilytettiin siksi vallankumouksen jälkeen kaikki  KANSANSORTAJIEN (pienen ylimmän yhteiskuntaluokan, heihin kuului myös suomalaisten ikioma Mannerheim) AATELIELIITTIPALATSIT jälkipolville varoittavina SORTAMISEN muistomerkkeinä. 

Mutta kun Neuvostoliitto alkoi romahtamaan 1980-luvun lopulla tuli näkyviin YKSILÖN ALISTAMINEN JA LUONNON KURJISTAMINEN kommunistikansan valtapelien toimesta. 

*

Veikko Vennamon (SMP) puhe "KYLLÄ KANSA TIETÄÄ" on rousseaulaista kansanromantiikkaa ja nationalismia hyväksi käyttävä HÄRSKI POPULISTINEN VALTAPELI. 

JA vaikka kaikki meistä olisivat YRITTÄJIÄ sekään ei pelasta IHMISKUNTAA ILMASTONMUUTOKSELTA JA LUONNON KURJISTUMISELTA. 

*

TURUN-MATKA (7 C) 

LEMMIN KOTOA lähdettyäni kävelin KOHTI TURUN KESKUSTAA. Mutta jouduin tilaamaan taksin, koska en jaksanut kävellä koko matkaa. 

Taksipalvelukin on nykyisin kilpailutettu. Taksin lähtöhinta oli halvin Turussa, lisäksi taksi tarjosi minulle myös ilmaisen vesipullon. Sekin sisältyi KILPAILUTTAMISEEN, mutta siinä ei ole kyse LAHJOMISESTA.

*

Torille päästyäni näin TORIN KOHDALLA ISOJA AITAUKSIA VÄRIKKÄINE KUVIN sekä VALTAVAN MONTUN TORIN KOHDALLA. 

JA RAHA HAISI TAAS KERRAN.

TURUN HANSAKORTTELI LAAJENEE NYT MAAN ALLE TORIN SUUNTAAN, TORIPARKKI VALMISTUU (maan alle uusi autopaikoitus ja uusia liiketiloja). 

Huomasin TUOLLOIN, että toriparkki jakaa turkulaiset kahtia, aihe on äärimmäisen arka, MYÖHEMMIN luin, että "Kansalaiskeskustelu käy kiivaana Turun toriparkin ympärillä - kuntapäättäjätkin erimielisiä selvitysten riittävyydestä" (Yle uutiset 9.5.2019).

*

Luin 11.4.2019 Turun Sanomista, että "Toriparkin kaivu keskeytetään, pätkä Eerikinkatua revitään auki etuajassa...". 

Maa on painunut montussa liikaa. Kun tutkimme virkakauteni alussa torin maapohjaa, havaitsimme, että torin kohdalla on noin 60 metriä paksu savimaakerros (paikka on entistä merenpohjaa). 

*

Turun HANSAKORTTELI valmistui talouden ylikuumentumisen aikana 1988. RAHA HAISEE taas, kun "kaikkialla rakennetaan". 

Tampereella rakennetaan pikaraitiotietä, Seinäjoella valmistui jo toriparkki ja ensimmäiset tornitalot kustaan ja Seinäjoen ideaparkki on parhaillaan suurtyömaana keskustan sivustalla. 

Turun Hansan viereisen päätorin kohdalla on syvä kuoppa ja iso työmaa (myös osa Hansaa on työmaana, sen autopaikat liitetään toriparkkiin ja yhteydet myös ylöspäin rakennetaan). Helsingin Itä-Pasilassa on mammuttimainen kerrostalotyömaa. 

Seuraavaksi ehkä tapahtuu uusi kapitalistinen talousromahdus?  

*

LÄNSIMAISEN KULTTUURIN MUKAINEN UUSLIBERALISTINEN TOTAALIKAPITALISMI on tullut tiensä päähän. Jos tätä samaa tietä jatketaan vielä hetken "kehittyneet maat" ovat pullollaan ITSESTÄÄN VIERAANTUNEITA TAVARAFETISISTI-JUPPEJA ja "kehittymättömien maiden" miljoonat PAKOLAISET (myös naiset ja lapset) nääntyvät kuolleina kuivaan hiekkaerämaahan.   

*

TURUN-MATKA (7 D) 

Kirjoitin Turun matkani alussa Kauhavan ja Seinäjoen välissä, että: "Nyt junassa. Kulttuuriero on dialektinen mutta se täytyy YLITTÄÄ (ei sivuuttaa tai ohittaa/kulttuuriero: esimerkiksi maatalousvaltaisen Kauhavan ja Suomen kaupungistuneen kansallisvaltiomme välillä). 

Kaikkia maapallon kaikkia ihmisiä koskeva yhteinen seikka on esimerkiksi vesi. Kaikilla on myös tarve ruokaan ja asuntoon. 

Kaikki on kaikilla yhteistä.

*

Käynnissä oleva ILMASTOPAKOLAISUUS on johtamassa uuteen DIALEKTISEEN TOTALISOITUMISEEN. 

Kun ihmiset ovat arkisuhteessa vuorovaikutussuhteessa siinä ei "kaivella pinnalle" esimerkiksi puoluepoliittisia seikkoja, siinä on kyse RYHMÄSUHTEESTA. 

Mutta mitä tarkoittaa "SARJALLISET SUHTEET"? 

Kun aloin pohtimaan tätä seikkaa minusta tuntui siltä, että termi "RYHMÄSUHDE" on helppo ratkaista. mutta käsite "SARJALLISET SUHTEET" avautuu vasta kun selvitän ensin sen mitä tarkoittaa sanat "SARJALLISUUS" ja "SARJA" 

Tuon jälkeen aloin pohtimaan IHMISTÄ KOSKEVAN KYSYMYKSEN lisäksi (ympäristöpakolaisuus jne.) myös LUONTOA koskevia kysymyksiä.

 

TURUN-MATKA (7 E) 

JUNAN VETURIIN (koneeseen) tuli kesken matkan joku tekninen vika kello 15.18, mutta matka jatkui taas kello 14.41. 

Juna tuli Turkuun lähes tunnin myöhästyneenä noin kello 17.30.

Suomessa junat myöhästelevät jatkuvasti ja ulkomaalaiset miljonäärit ovat silti olleet halukkaita ostamaan Suomen junaliikennettä.

 

10. ATEISMI MATERIALISMI JA DIALEKTIIKKA SEKÄ MAAILMANVALLANKUMOUS 

Marxin luomassa filosofiassa on keskeistä ateismi, materialismi ja dialektiikka. 

Kommunistinen vallankumous ja valtiojärjestys on luotu yhdistelemällä saksalaisen Karl Marxin alkuperäistä filosofiaa sekä suurten kulttuurien myyttejä eri puolilla maapalloa. "Aasialainen kommunismi" on tästä hyvä esimerkki. Se vaikuttaa monissa Aasian valtioissa. 

Eri kulttuurialueilla vaikuttanut leniniläisyys (Vladimir Leninin marxis-leninismi, NL-kommunismi) ja maolaisuus (Kiinan kommunismi) riitaantuivat 1960-luvulla kommunismin ideologiasta ja käytännöstä. 

Kiinan jyrkät maolaiset kommunistit syyttivät venäläisiä neuvostokommunisteja taantumukselliseksi ja jopa revisionisteiksi. 

Riidan taustalla oli kulttuuriero sekä kilpailu maapallon johtavasta kommunistisesta valtiosta (maailmanvallasta). 

Aikaisemmin kommunismin uskottiin leviävän nopeasti kaikkialle maapallolla. Siksi tahdottiin tehdä MAAILMANVALLANKUMOUS. 

Argentiinalaissyntyinen (Fidel Castron johtamassa Kuubassa vaikuttanut) marxilainen sosialisti, vallankumouksellinen sissi ja kulttihenkilö BASKERIPÄINEN ERNESTO GUEVARA (Che, "hei sinä siellä") (1928-1967) suuntautui ensin kommunistina Neuvostoliiton kommunismiin, myöhemmin kiinalaisiin kommunisteihin ja yritti käynnistää eräässä vaiheessa eri puolilla maapalloa (Kongossa jne.) kommunistisia vallankumouksia, mutta epäonnistui siinä.  

MAAILMANPOLIISINA ("läntisen kulttuurIn uutena Roomana") pitkään toiminut kapitalistinen supervalta USA on riitautunut viimeksi myös Kiinan kommunistisen puolueen kanssa. Erimielisyys on edelleen ratkaisematta. 

Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen TALOUSSOTA murentaa parhaillaan TULLIMAKSUILLA LÄNNEN UUSLIBERALISTISTA TOTAALIKAPITALISMIA. Tämä sekä EU:n poliittiset ja taloudelliset ongelmat sekä valtioiden nationalistinen äärioikeistolaisuus ravistelee parhaillaan koko ihmiskuntaa.           

 

11. "EKSKOM" (eksistentialismin ja marxilaisuuden yhdistäminen).

Marxilaista filosofiaa ja ideologiaa on täydennettävä nyt EKSISTENTIALISMIA (YKSILÖVAPAUTTA), KULTTUURIA JA MYYTISTÖÄ SEKÄ LUONTOA (ELÄINKUNTAA, ILMAKEHÄÄ JA ILMASTOA) koskevilla uusilla filosofisilla pohdinnoilla.  

USKONTO sekä KULTTUURINEN MYYTISTÖ muodostavat kokonaisuuden, mikä heijastuu aina myös LUONTOSUHTEESEEN.   

Uskontoon sisältyvien viisauksien taustalla on ollut aina muinaisia "konkreettisia tapahtumia". 

Juutalaiset lähtivät liikkeelle muinoin Babylonian suunnalta. JUUTALAISTEN RAAMATUN (Vanhan testamentin) mukaan (luomiskertomusmyytti) ihminen karkotettiin paratiisista (syntiinlankeemusmyytti), kun ihminen alkoi tuottamaan "järjellään, tiedollaan ja taidoillaan" omaa ravintoa (viininviljely, maanviljely jne.). Jumalan alkuperäiset luontolajit eivät riittäneet tuon jälkeen ihmiselle. 

Juutalaisuuden erään sivuhaaran KRISTINUSKON (eräs monista uusista uskonsuuntauksista) mukaan Jumala laskeutui ihmisenä maan päälle. 

Tuo jälkeen Jumala opetti maanpäällisiä ihmisiä ja lopuksi Jumalaksi muuttunut ihminen uhrattiin syntiin langenneille ihmisille vapahtajana (syntiinlankeemusmyytin pohjalta syntynyt elämän jatkomyytti). Tuon jälkeen Jumala (Jeesus) nousi takaisin ylös taivaaseen "ylösnousuvalakiana". 

Ylösnousemuksen taustalla on ikivanha "pakanuuden aikainen" myytti "valon kirkkaudesta tulena".  

Tuon jälkeen kristittyjen keskuudessa alkoi vallita myytti ja uskomus "maanpäällisen ihmisen taivaallis-jumalallisesta alkuperästä" sekä "Jumalan ihmiselle lahjoittamasta luonnosta" eli ihmisen ja luonnon välisestä vastakohtaisuudesta, jossa IHMINEN ON LUONNON YLÄPUOLELLA. 

Tästä johtuu se, että monet perussuomalaisuuteen suuntautuneet ihmiset eivät kiinnitä nyt lainkaan huomiota ILMASTONMUUTOKSEEN vaan pitävät PAKOLAISUUTTA suurimpana uhkana.   

Tämä ilmiö näkyy Suomessa hyvin selvästi KONSERVATIIVISELLA KANSANUSKOVAISELLA LAKEUDELLA (kuten Kauhava-Härmänmaalla). 

 

12. UMPIPAIKALLA 

Isoja "amerikanrautoja" ihailevalla ja savuavilla romuautoilla hurjastelevalla patriarkaalisella eteläpohjalaisella agraaris-kristillisellä kulttuuriseudulla puhe ILMASTONMUUTOKSESTA torjutaan kokonaan. 

Täällä keskitytään täysin OMAAN PAIKALLISEEN JOUKKOON. 

Ilmastomuutoksen sijasta täällä painotetaan ALKUPERÄISTÄ PAIKALLIS-SUOMALAISUUTTA JA "ULKOPUOLISTEN AIHEUTTAMAA" PAKOLAISUHKAA. 

Kauhavalla sanotaan pakolaisille heti että "EI". 

Täällä ollaan tässäkin suhteessa amerikkalaisen TRUMP-MUURIN LINJALLA. 

Neuvosto-Karjalankin maisema ja yhteiskuntajärjestys oli paljon SIVISTYNEEMPI kuin Kanta-Kauhavalla. 

Täällä tehdään kaikenlaista miten kulloinkin huvittaa, täällä esimerkiksi poltetaan (kulovaroituksen aikanakin) tulia pelloilla ilman virallisia lupia. Eikä maanteillä pelloille kiitävillä maatalouskoneillakaan ole lainsäädännön mukaisia lupia. Eikä poliisi uskalla puuttua muihinkaan tämän maaseutukansan liikenne- ja muihin rikkomuksiin.   

*

NYT VERSOVA KANSAINVÄLINEN ILMASTONMUUTOSVÄITTELY palvelee vielä hetken (toistaiseksi) nationalistipuolueiden VALTAANNOUSUA KANSALLISISSA VALTIOISSA.

Mutta mitä pitempään ILMASTONMUUTOKSEN SEURAUKSET paljastuvat KANSAINVÄLISELLÄ TASOLLA sitä hiljaisemmaksi muuttuu nationalismin kannattajien ääni.

*

YHDEN käsityksen mukaan IHMINEN JA LUONTO OVAT YHTÄ JA SAMAA. IHMINEN ON ELÄIN.  

Tämän käsityksen mukaan ihminen on osa kaikkea muuta maapallon elollista luontoa (evoluutiota). Sen mukaan ihminen on täysin RIIPPUVAINEN LUONNON HYVINVOINNISTA. 

Jos luonto voi pahoin ihminenkin voi pahoin.  

IHMISEN täytyy siksi luopua uskosta TIETÄÄ JA HALLITA LUONTOA JA SAADA KÄYTTÄÄ VAPAASTI HYVÄKSI LUONTOA siten kuin ihmistä kulloinkin "huvittaa", ihmisen täytyy sen sijasta asettua nöyrästi  LUONNON ALAPUOLELLE 

IHAILEMAAN, IHMETTELEMÄÄN ja SEURAAMAAN LUONTOA. 

Näin ajatellessaan IHMINEN KIINNOSTUU myös ILMASTOSTA ja tuntee huolta ILMASTONMUUTOKSESTA (ilmaston lämpenemisestä seurauksineen) eli siitä että ILMASTON TÄHÄNASTINEN "LUONNOLLINEN RYTMI" ON RIKKOUTUNUT ihmisen ONGELMALLISEN AJATTELUTAVAN JA TOIMINNAN seurauksena.     

*

Tärkeintä ihmisten välisessä vuorovaikutteisessa kanssakäymisessä on LUONNONMUKAINEN HERMENEUTTINEN VUOROPUHELU.  

TEOLLISTA VALLANKUMOUSTA sekä KOTITIETOKONEEN yleistymistä seurasi 1970-luvun alusta "tietoyhteiskuntautopia" ja "DIGIHURMOS". 

TIETOKONEIDEN massiivinen käyttöön ottaminen synnytti yhden länsimaisen kulttuurimuodon mikä vaikuttaa nykyisin kaikkialla ja arkeen ja yhteiskuntaan.

*

Elämme nykyisin kokonaista "DIGI- JA PIIP-PIIP-AIKAA".  Iltapäivisin etelän asukaspuhelupalvelimet ovat aina tukossa.  

TIETOUSKO JA DIGIVUOPUHE on herättänyt kuitenkin samalla ajatuksen "ihmisenä olemisen unohtamisesta" sekä "ihmisen nykyisestä luontosuhteesta".  

Tämä on ilmennyt KANSAINVÄLISESSÄ ILMASTONMUUTOSVÄITTELYSSÄ.  

*

Mutta kristityt uskovaiset eivät tunnusta sitä, että IHMINEN on osa maapallon kaikkea muuta elollista LUONTOA (evoluutio) eli ELÄIN. 

IHMISELÄIMENÄ oleminen liittyy ihmisenä olemiseen ja ihmisen olemukseen. 

"Ihmisenä olemisen miljöö" rakentuu psyykkis-henkisistä, aineellisista, sosiaalisista sekä kulttuuris-myyttisistä vuorovaikutussuhteista. 

*

ILMASTONMUUTOKSEN (ilmaston lämpenemisen) taustalla on käytännössä se, että maapallon ilmakehä ja luonto ei kestä "LUONTOIHMISENÄ OLEMISEN UNOHTAMISTA" sekä  TOTAALIKAPITALISMIN aiheuttamaa ylisuurta kuormitusta (luonnonvarojen rajaton hyödyntäminen jne.). 

Myös NYKYAJAN RAKENNUSTEN SISÄILMA on usein ongelma. Sen voi aiheuttaa esimerkiksi KONEELLINEN ILMASTOINTI. Rakennuksen rakenteiden sisällä oleva KOSTEUS (esimerkiksi putkistovaurio) voi aiheuttaa homekasvua ja pienten itiöiden kulkeutumista sisäilmaan. 

Monet rakennusmateriaalit sisältävät terveydelle haitallisia KEMIALLISIA yhdisteitä. Suuri osa rakennuksen ulkopuolella olevista terveydelle vaarallisista hiukkasista (kuten hiekoituksen koneellisesta harjaamisesta aiheutuvasta pölystä) kulkeutuu rakennusten ja asuntojen sisälle saakka. SUURKAUPUNGEISSA ihmiset käyttävät ilmansaasteiden takia (autoliikenne jne.) kasvoilla hengitystä suojaavaa vaatetta. 

Myös esimerkiksi SISÄTILOJEN shampoot, saippua ja kosmetiikka voi aiheuttaa terveysongelmia. Myös esimerkiksi vaatteista irtoavat kemikaalit sekä siite- ja eläinpöly  aiheuttavat terveyshaittoja. Vastaavia tekijöitä on hyvin paljon ja ne vaikuttavat usein kaikki yhtä aikaa. 

Nämä esimerkit vahvistavat käsitystä uusimman yleisen kehityksen ongelmallisuudesta kokonaisuutena. Terveysongelmien moninaisuuden ymmärtää myös kun katselee alati paisuvia rautakauppojen tuote-esitteitä (tärkeintä niissä on kapitalistisen bisneksen laajeneminen, ei ihmisten terveys). 

*

Perimmäisin syy nyt ilmatilassa ja kulttuuriympäristössä näkyviin ongelmallisiin ilmiöihin on kuvitelma, että ihmislaji kuvittelee olevansa "KAIKKITIETÄVÄ JA -HALLITSEVA OLENTO".  

Kun sairastumisvyyhtiin lisää sairauksien hoitamisesta aiheutuvat valtavat RAHALLISET kustannukset ymmärtää hyvin ettei aiheutettua ongelmaa voi poistaa koskaan tyhjentävästi.   

Siinä on kyse "TIETOVALTATAUDISTA", josta varoitetaan ihmistä myös uskonnollisissa teksteissä kuten Raamatussa. Siinä ihminen HALUAA HALLITA KAIKKEA. 

Ihminen ei halua tietää ainoastaan mitä on "tässä ja nyt" ("TÄÄLLÄOLON TODELLISUUDESSA") vaan ihminen tahtoo tietää myös kaiken sen, mitä ON OLLUT (historia) ja mitä seuraavaksi TULEE OLEMAAN (tapahtumaan, tulevaisuus).  

Ihminen ei ole kuitenkaan"tieto-olento" vaan kulttuuristen MYYTTIEN varassa elävä KUVITTELEVA "OLEMASSAOLO-ELÄIN". Siinä "todellisuuskin" on pelkkä kuvitelma.    

*

Uusin "ihmisenä olemiseen" liittyvä erehdys on se kun ihminen on kuvitellut (epäeettisesti) voivansa esimerkiksi siirtää "ihmisen aivorakenneviisautta" eläinkuntaan. 

Ehkä voidakseen jatkaa siten elämää maapallolla myös sen jälkeen kun ihmislaji on kuollut sukupuuttoon (katso Yle ulkomaat 11.4.2019: "Kiinalaiset tutkijat siirsivät ihmisen 'aivogeenejä'...").  

Suomen konehullujen ripittäytymiskirjallisuudesta löytyy puolestaan kuvauksia, joissa uskotaan tietoyhteiskuntaan ja tekoälyyn "KAIKEN UUDISTAMISIHMEENÄ". 

*

Kun koneellis-teollinen tavaravallankumous alkoi 1800-luvun puolivälissä, Karl Marx ymmärsi uuden koneellisen tavaratuotannon muuttavan ihmisten kaikki siihenastiset elämänolosuhteet. 

Marx tunsi eniten huolta siitä kuinka ihmisten hyvinvointi tulee jakaantumaan tulevaisuudessa. 

Yksilövapautta ja luonnon hyvinvointia hän ei ajatellut tuossa yhteydessä ollenkaan. 

*

Marxin mukaan kapitalistisessa yhteiskunnassa hyväosaisuus joutuu omistavan porvarillisen eliitin käsiin ja konetuotannossa tehdastyöläiset saavat työpanoksestaan itselleen vain murto-osan. Tästä seuraa RAHA-PÄÄOMAN KANSAINVÄLISTÄ KASAUTUMISTA mikä johtaa eriarvoisuuden jyrkkenemiseen rikkaiden ja köyhien kesken. 

Marx vaati siksi köyhälistön tekemää kansanvallankumousta, jossa tuotantovälineet ja yhteiskunnan keskeiset toiminnot kuten joukkoliikenne otetaan yhteiskunnan haltuun perustamalla kommunistinen valtaorganisaatio valtio. 

Sitä Marx ei tuolloin ymmärtänyt, että kommunismi aiheuttaa samalla ongelmia ihmiselle ja luonnolle.    

*

KOKO MAAPALLOA koskeva YMPÄRISTÖPAKOLAISUUS on johtamassa samalla tavalla kuin TEOLLINEN VALLANKUMOUS johti dialektiseen ristiriitaan hyväosaisten ja huono-osaisten kesken. 

LUONTO- JA ILMASTOKRIISI aiheuttaa puolestaan LUONTO- ja ILMASTOVALLANKUMOUKSEN.  

*

Teollisen vallankumouksen aiheuttama LUONTO- JA ILMASTOKRIISI on aiheuttanut uuden hätätilan, jota ei voi ratkaista muuttamatta radikaalisti yhteiskunnallisia järjestelmiä.  

Seuraavaksi SOTA- Ja YMPÄRISTÖPAKOLAISUUS sekä LUONTO- Ja ILMASTOVALLANKUMOUS aiheuttavat sen, että maapallon muuttuu SUVAITSEVAKSI (universaalisena, kansainvälisenä ja monikulttuurisena) MAAILMANVALTANA sekä 

LUONTOA IHMETTELEVÄKSI JA SEURAAVAKSI MAAILMANKANSAKSI.

Koska IHMINEN SEKÄ LUONTO (JA ILMASTO) EI KESTÄ alati voimistuvaa markkinatalous-uusliberalistista TOTAALIKAPITALISMIA monta tähän asti vallinnutta käsitystä ja suhdetta tulee muuttaa radikaalisti. 

*

Maailmansotien jälkeen perustettu kansainvälinen toiminta (1919 perustettu Kansainliitto ja 1945 perustettu Yhdistyneet kansakunnat "YK") ei ole johtanut toivotulla tavalla maailmanrauhaan ja ihmisoikeuksien toteutumiseen.  

*

Maapallolle täytyy saada ORGANISOITUA pikimmin uusi poliittinen ja taloudellinen järjestelmä joka edistää TEHOKKAASTI KANSAINVÄLISTÄ toimintaa. Muussa tapauksessa maapallolla syttyy aiempaa vakavampia kriisejä ja kolmas maailmansota.  

UUSLIBERALISTIS-TEHOKAPITALISTINEN ITSEKKYYS täytyy hävittää pikimmin. Muussa tapauksessa tuhosta tule totaalinen. 

Uusliberalistis-kapitalistinen politiikka ja talous täytyy korvata uudella MAAILMANJÄRJESTYKSELLÄ. 

Tämä kysymys on hyvin FILOSOFINEN. Georg Henrik von Wrightin mukaan MODERNIN FILOSOFIAN tärkeimmät KOLME NYKYPÄÄSUUNTAUSTA ovat MARXILAINEN, LOOGIS-ANALYYTTINEN sekä FENOMENOLOGIS- EKSISTENTIALISTINEN suuntaus (kts. VUOSISATAMME FILOSOFIA, Ilkka Niiniluoto ja Esa Saarinen, 1987).

Pyrin ratkaisemaan muutamia kysymyksiä mainitsemastani ongelmasta pyrkimällä ymmärtämään ongelmaan liittyviä seikkoja ennen kaikkea HERMENEUTTIS-EKSISTENTIALISTISEN FILOSOFIAN pohjalta.    

*

UUSI KANSAINVÄLINEN MAAILMANJÄRJESTYS JA -TALOUS ei saa pohjautua KANSALLIS-VALTIOLLISEN AJATTELUN TYYPPISESTI 

LÄNSIMAIS-IDEALISTISEEN JUMALUUSPOHJAISEEN OIKEUSOPPIIN (vrt. idealistit ja nationalistit kuten Fichte ja Hegel). 

UUDEN KANSAINVÄLISEN MAAILMANJÄRJESTYKSEN täytyy "tarrautua jalat konkreettisesti maassa universaalina ihmisenä (olemiseen)". 

*

EKSISTENTIALISTI Jean-Paul Sartre luki mielellään Karl Marxin alkuperäisiä kirjoituksia. 

Sartre kirjoitti Marxia ihailleena vasemmistolaisena ranskalaisena maailmansodan jälkeen 1960 kirjoituksen "DIALEKTISEN JÄRJEN KRITIIKKI". 

Siinä Sartre suhtautuu kriittisesti 1900-luvun marxismiin, sehän on eri asia kuin Marxin "alkuperäinen marxilainen filosofia". Sartre arvosteli esimerkiksi Leninin Marx-tulkintaa siitä, että se "unohti" yksityisen ihmisen ja samalla "ihmisenä olemisen". 

Sartren "Dialektisen järjen kritiikki" täytyy lukea siten, että se liittyy eksistentialistisen filosofian perusajatteluun.

*

Eksistentialistinen "itselleen olemisen perusvapaus" ei sisälly KAPITALISTISEEN VALTIOSYSTEEMIIN. 

KOSKA "ANARKISMI on vapautta valtion holhouksesta" (kts. filosofin ja anarkistin Jukka Hankamäen kirjaa "FILOSOFIA RÄJÄHTI; TULEVAISUUS PALAA", Vähä katekismus filofofiselle anarkistille, sivu 22, 2005), kansallisvaltion vallanpitäjät pelkäävät eniten eksistentialismia ja anarkismia. Saksalais-hegeliläinen oikeusoppi on saanut vaikutteita roomalaisesta oikeudesta ja nuo vaikutteet kulkeutuivat (Snellmanin välityksellä) 1917 itsenäistyneeseen nationalistiseen Suomeen saakka. 

Tässä yhteydessä kannattaa lukea Marxin kirjoituksia Hegelin oikeusfilosofiasta sekä esimerkiksi kirjoitus "Kirje isälle" (1837) (kts. kirjasarjaa MARX ENGELS VALITUT TEOKSET, 1. osa, 1978).   

*

MARXISMILLA JA KOMMUNISMILLA ei ole merkitystä ja arvoa jos se nujertaa ihmisen perusvapauden ja "itselleen olemisen". 

MARXISMILLA JA KOMMUNISMILLA ei ole myöskään arvoa jos se aiheuttaa vahinkoa elolliselle luonnolle ja ilmakehälle. 

*

Sartren mielestä marxilaisuutta täytyy täydentää eksistentialistisella IDEOLOGIALLA marxilaisuutta täydentävänä TEORIANA. Mutta Marxin ajattelua ja filosofiaa täytyy "täydentää" myös monella muulla tavalla, jotta MARXILAINEN SOSIALISMI JA KOMMUNISMI voisi johtaa aiempaa inhimillisempään KANSAINVÄLISEEN MAAILMANJÄRJESTYKSEEN ja yhteiskuntaan. 

YMPÄRISTÖPAKOLAISUUS on johtamassa vastakkainasetteluun, mikä hävittää kansallisuusaatteeseen perustuvat maapallon nationalistis-kansalliset valtiot. 

Mutta KANSAINVÄLISESSÄ ILMASTOVALLANKUMOUKSESSA ei saa unohtaa myöskään MAAPALLON ELOLLISTA LUONTOA sekä YKSILÖ IHMISTÄ eikä KANSANRYHMIÄ JA KULTTUUREJA kuten nationalististen valtioiden alistamia "vähemmistöjä" (kuten saamelaisia ja katalonialaisia).

 

13. RYHMÄSUHTEET (A) SARJALLISET SUHTEET (B) JA KYSYMYKSIÄ (C)

Miten "Sartren marxilaisuusyhdistelmän" (EKSKOM) voisi toteuttaa? Sen lisäksi tarvitaan uudet periaatteet KÄYTÄNNÖN KANSAINVÄLISELLE toiminnalle.

Aloittakaamme yksinkertaistetulla (helppotajuisella) esimerkillä.

Tarkennamme esimerkkiämme myöhemmin.  

 

A. RYHMÄSUHTEET. 

Käsitteellä "RYHMÄSUHTEET" viittaan siihen kun ihmiset istuvat ravintolassa lounaspöydän ääressä RYHMÄNÄ. Ihmisten välisissä suhteissa tapahtuu tuolloin vapaata vuoropuhelua ilman ennakkosuunnitelmia ja valtaannousupyrkimyksiä.

Lounaspöydässä jokainen ihmisyksilö on oma itsensä. RYHMÄSUHTEESSA kaikki toimii inhimillisenä vuoropuheluna. Siinä ei harjoiteta myöskään PUOLUEPOLITIIKKAA.   

Yhteisen lounaan aikana jokainen ainutkertainen yksilö voi vetäytyä myös täydellisesti  "itselleen olemiseen" osallistumatta "ryhmävuoropuheluun". 

*

RYHMÄSUHTEESSA ihmiset saattavat näyttää päältäpäin ERILAISILTA. Mutta mitä seikkaperäisemmin tarkastelemme lounaspöydän yksilöitä he näyttävät yhä enemmän SAMANLAISILTA. 

Heitä yhdistää kansainvälinen vuorovaikutus ja se tekee heistä SAMANLAISIA. 

Kullakin yksilöllä on kuitenkin edessään oman RUOKAKULTTUURINSA mukainen ateria. Pöydässä istujat ihmettelevät myös toistensa TAPAKULTTUURIA. Ymmärtäen kuitenkin sen, että IHMISENÄ OLEMISEN SAMANLAISUUS näyttää ainoastaan päältä päin (OLEMUKSENA) ERILAISUUTENA. 

*

Kysymys nykyajan KEINOTEKOISESTA JA PINTAPUOLISESTA "maailmassa olemisesta" aukeaa NATIONALISMIAATTEEN JA KULTTUURISEN MYYTIN tarkastelun pohjalta. 

NATIONALISMI PERUSTUU MYYTTIIN. 

NATIONALISTISEN MYYTIN (eli JUMALAISTARUN) pohjalla on armoitettu "VALITTU KANSANRYHMÄ" sekä sille VARATTU alue ja SULJETTU rajajärjestelmä. 

NATIONALISMISSA korostetaan jonkun kansanryhmän paremmuutta suhteessa kaikkiin muihin kansoihin.

"Kristillis-jumalallisesti valitulle kansalle" katsotaan kuuluvan maapallolla oma maa-alue. Tuon alueen ja maiseman (maaston ja luonnon sekä suuralueen osa-alueiden ) sekä sillä asuvan "kattovaltakansan" katsotaan kuuluvan yhteen. Koko "kattovaltakansa" on yhdenmukaisuuskoulutettu myös tähän uskomukseen itsestään.  

Alueen (reviirin) rajoja vartioidaan aseilla militaristisesti niin, että "ulkopuoliset" eivät pääse koskaan kansan organisoidun alueen ja valtioinstituution sisälle. 

*

Myös alueen rajaamisesta ja vartioimisesta tulee näin eräs KANSALLINEN MYYTTI (=jumalaistaru). Senkin kohdalla alkaa vallita KUVITELMA että "tämä kaikki täällä on ollut kautta aikojen, jo muinaisuudessa, meidän omaa". 

Tämä ei pidä kuitenkaan paikkansa. 

Ennen vanhaan ei ollut millekään kansanryhmälle kuulunutta aluetta eikä vartioituja rajoja. Kaikki oli ennen NATIONALISMI-IDEOLOGIAA YLIRAJAISTA ja KANSAINVÄLISTÄ.      

*

KIELI- JA KULTTUURIEROT PÄTKIVÄT USEIN erottavina tekijöinä koska ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta valtaosa tapahtuu "ELEMYYTTIEN" (eli "kulttuurisen semiotiikan") pohjalta. 

Maapallon kaikkien ihmisten elämänkaari on samanlainen. Kaikkia ihmisiä yhdistää myös esimerkiksi tarve saada ruokaa, puhdasta vettä ja "katto pään päälle". 

Eikä leikkivät PIKKULAPSET piittaa aikuisten puheista. Eikä RUNOILIJAT piittaa mitään "todellisuudesta ja tietämisestä". 

*

B. SARJALLISET SUHTEET. 

Käsitteellä "SARJALLISET SUHTEET" viittaan kapellimestarin johtamaan SINFONIAORKESTERIIN. Siinä orkesterin jäsenet soittavat soittimillaan ennalta kirjoitetuista nuoteista orkesterin johtajan ohjaamana. 

Orkesteri voi toimia ja soittaa ennalta tehtyjen runojen ja nuottien pohjalta tai ilman niitä esimerkiksi pelkästään "yhteisen kemian varassa". 

*

Ennalta tehtyjen nuottien merkitystä musiikissa voi verrata SÄHKÖISEEN SARJAKYTKENTÄÄN jossa virta on "sama kaikissa pääjohdosta haarautuvissa sähkojohdoissa".        

Orkesterin esitys voi heijastaa korostetusti johtajansa persoonaa mutta myös orkesterin jäsenten persoonia. 

KOMMUNISTINEN YHTEISKUNTAJÄRJESTYS on organisoitu saman tyyppisesti kuin SINFONIAORKESTERI. Nuotteja vastaa siinä KOMMUNISTINEN IDEOLOGIA ja orkesterin johtajaa KOMMUNISTISEN PUOLUEEN JOHTAJA. 

Tämän tyyppinen YHTEISKUNTAJÄRJESTYS voi johtaa kulttuurisista ja muista syistä siihen, että PUOLUEKURIA harjoittava puolueen johtoporras ryhtyy syyttämään joitakin yksilöitä tai ryhmiä "yhteisen sinfonian vastaisesta toiminnasta".   

SARJALLISTEN SUHTEET sisältävät lähtökohtaisesti DIALEKTISEN PERIAATTEEN. 

SIINÄ UUSI MAAILMANVALTA SALLII JA KIELTÄÄ.  Koska siihen sisältyy ymmärtämys YKSILÖVAPAUDEN tärkeydestä sekä IHMISRYHMÄN KULTTUURIMUODOSTUKSEN LUONNOLLISUUDESTA niihin molempiin suhtaudutaan YMMÄRTÄVÄSTI JA SALLIVASTI.  

Myös KATTOVALLAN KANSANRYHMÄT ja niiden alaiset vähemmistökansat nauttivat UUDEN KANSAINVÄLISEN MAAILMANVALLAN suojelua (orkesterin johtajuudessa). 

MUTTA yksikään yksilö tai kansanryhmä ei saa SULKEUTUA JA VALTAPELIORGANISOITUA omaan kulttuuriinsa ja myytistönsä erilleen kaikkien yhteisestä vuorovaikutuksesta.  

*

MUSIIKKIKAPPALEEN voi siis luoda monella tavalla. 

Lähtökohdan ei tarvitse olla aina esimerkiksi ennalta laadittu runo ja sävellys.  

Eräs MUSIIKIN luomistavoista on RYHMÄIMPROVISOINTI. Siinä RYHMÄSTÄ koostuvan SARJALLISEN orkesterin jäsenet soittavat kerta toisensa jälkeen "jotain juttua" ilman nuotteja. 

Ja kun joku on oivaltanut jotain uutta ja koskettavaa aikaisempi kokonaisuus YLITETÄÄN jotta päästään MODERNISTISESTI kulkemaan kohti seuraavaa uutta. Tämä "jatkuvuusjalostava moderni luomistapa" (moderni tapa luoda musiikkia) perustuu RYHMÄN sisällä vallitsevaan "tunnetilavireeseen". 

Jos joku lähtee pois orkesterista se saattaa muuttaa koko kuvion ja voi johtaa jopa bändin hajoamiseen.  

(lähde: muusikoiden netin Juhani Paaso)

 

KYSYMYKSIÄ (C).

Esittäkäämme seuraavaksi esimerkkiimme liittyviä kysymyksiä.

 

IHMISLAJIN YHTEISKUNTAJÄRJESTYS on aiheuttanut tähän asti usein suuria ongelmia ihmisyksilölle ja luonnolle. Aiheuttaako ihmisen yhteiskunnallinen ITSEKÄS ORGANISAATIOVALTA aina (tavalla tai toisella) haittaa IHMISELLE JA LUONNOLLE?

Voiko myös yksilön eksistentialistista vapautta "itselleen olemiseen" pitää ITSEKKYYTENÄ? Jos voi niin onko YKSILÖITSEKKYYDELLÄ sekä YRITTÄMISITSEKKYYDELLÄ yhteinen vihollinen KOMMUNISMI?  

Luonnon pahin vihollinen on UTILISTINEN LUONTOSUHDE (luonnon rajaton hyväksikäyttö). 

Usko siihen, että "Jumala on antanut ITIKAN ihmiselle" on erehdys (eteläpohjalaisen MAATALOUSKULTTUURIN sana ITIKKA tarkoittaa LEHMÄÄ).  

Onko "kerronta" sanoilla, kuvilla, ja musiikilla eri ilmiö ja seikka? 

Mitä jos keskittyy pelkästään ISKUSANOIHIN: aineellisuus, varmuus, valta, kieli, kulttuuri ja myytti?

Ovatko esimerkiksi nämä käsitteet aina VASTAKOHTAPAREJA: yksilövapaus - yrittämisitsekkyys sekä yksilöpuhe - yhteinen kannanotto?

*

Jumalan poika ihmisenä maan päällä: kristinusko on aiheuttanut kuvitelman, että ihmiset ovat itse Jumalia.  

Kansa kuvittelee siksi liikoja poliittisten henkilöiden  vaikuttamiskyvyistä? Ovathan puoluepamputkin kuitenkin ihan tavallisia kuolevaisia vallan kirkkaassa valossa.

ILMASTONMUUTOSKAAN ei ole "jumalallisen ihmisen" vallassa. 

"New York Times uutisoi Suomen vaalien ILMASTOKESKUSTELUSTA", Yle ulkomaat 13.4.2019). Yhdysvalloissa on myös pääpuolueiden välinen ilmastoväittely jossa rikkaat vähättelevät puhetta ilmastonmuutoksesta.

 

14. VITUN PÖSSÖÖ.

Kauhavalla ja Suomessa arki pyörähtelee omalla kulttuurisella kiskolla. 

"MEE TÖIHIN VITUN PÖSSÖÖ!" (yrittäjähenkisten kantakauhavalaisnuorten kirjoittamaa tekstiä Kanta-Kauhavan matonpesupaikalla), "Sompissa ollaan ja Kauhavalle tullaan/Ravintola-asema ja tarjoilu naseva/Puukkoja, puntareita/Ynnä muita virvokkeita" (Matti Jurvan laulamasta sävelmästä "Pohjanmaan junassa"), Somppi viittaa tuon kantakauhavalaisen matonpesupaikan kohdalla sijanneeseen (purettuun) majataloon ja kahvilaan (alkoholioikeudet?) - viimeksi tuota matonpesupaikan vierustaa "komisti" pitkään (junasta kaikille näkynyt) puoliksi palanut talo, talon alakerran lattialla törrötti pystyssä teräviä ruosteisia nauloja.

EPÄONNISTUUKO demarien valtaannousu, pysyykö AKTIIVIMALLI?). Lähteekö "LAUANTAIMAKKARA duunarin suusta" (saako Suomi PERUSSUOMALAISEN PÄÄMINISTERIN?), perustetaanko "lakeudelle ikioma HÄJYILY-MUSEO?" (onko lakeuden VÄKIVALTA jo loppunut?). 

 

15. MIKÄ SUOMALAISUUS? 

ILTALEHDEN (viikonlopuksi 13-14.4.2019, la-su) kaupoissa myynnissä olleessa ILTALEHDEN paperiversiossa oli Antti Rinteen (sdp-puheenjohtaja) kriittinen haastattelu, siinä tehtiin Rinteelle myös turvapaikkakysymys. ILTALEHTI uutisoi tuota ennen internetissä 13.4.2019 perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-Ahon tanskalaislehdelle antamasta haastattelusta. 

Tuosta uutisesta kävi ilmi Halla-ahon PAKOLAISVASTAISUUDEN iso merkitys Suomen vaalissa. Päällimmäiseksi ILTALEHTI nosti kuitenkin kysymykset "onko Halla-aho kyllin vallanhimoinen" sekä "haluaako Halla-aho alkaa pääministeriksi vai ei" jos perussuomalaiset voittavat eduskuntavaalin 14.4.2019. ILTALEHDEN internet-sivuilla oli myös 14.4.2019 uusi (jo toinen) Halla-ahon haastattelu. 

Oliko tässä uutisoinnissa kyse ILTALEHDEN pyrkimyksestä vaikuttaa esimerkiksi KOKOOMUSPUOLUEEN hyväksi äänestyskäyttäytymiseen? 

ILTALEHTIKIN on VALTAPELIVÄLINE, ei "TOSIUUTISET".     

 

16. TÄÄLLÄOLOSTA. 

Meneekö kaikki luonnossa ja täälläolossa aina porrasaskelmina ylöspäin? JOHTAAKO IHMISEN TOIMINTA aina EDISTYKSEEN. Ja "korjaako" evoluutio aina ihmislajin kaikki erehdyksetkin satojen miljoonien vuosien päästä? 

Voiko kaikki olla aina EDISTYSTÄ? Mitä on TAANTUMINEN? 

Voiko muutos johtaa myös alaslaskuun ja taantumaan?

*

MAAPALLOLLE täytyy saada nyt pikaisesti uusi poliittinen ja taloudellinen järjestelmä joka VOIMISTAA KANSAINVÄLISYYTTÄ. 

YK tulee korvata heti IHMISKUNNAN YLINTÄ VALTA KÄYTTÄVÄLLÄ KANSAINVÄLISELLÄ MAAILMANVALTA-ORGANISAATIOLLA. 

 

17. UUSI MAAILMANVALTA JA GLOBAALIVIHREYS.

UUDEN MAAILMANVALLAN toimintaperiaatteisiin tulee sisältyä:

a. MAAPALLON LAAJUISEN LÄNSIMAISEN ARVOJÄRJESTELMÄN JA KULTTUURIHERRUUDEN KIELTÄMINEN (tarkastelun lähtökohtana esimerkiksi länsimaiden harjoittamat kristilliset ristiretket ja siirtomaaherruus, myös puhe ensimmäisestä toisesta ja kolmannesta maailmasta täytyy hävittää kokonaan).  

Esimerkki: "Parisataavuotisessa kiistassa Parthenonin marmoriveistosten palauttamisesta..." (Yle ulkomaat 17.4.2019).

b. KANSALLINEN KOKO KANSAN elin niin sanotun "KANSAKUNNAN" YHDENMUKAISTAMINEN TÄYTYY KIELTÄÄ. 

c. NATIONALISTISESTA OMAAN SUOJAKUOREEN SULKEUTUMISESTA (valtiorajojen sulkeminen) TULEE TEHDÄ RIKOS IHMISKUNTAA VASTAAN.

d. KANSALLISVALTIO KIELLETTÄVÄ   

Jyrkän "saksalaisen idealismin" ja henkiajattelun edustajan JOHANN G. FICHTEN NATIONALISMI  oli suunnattu RANSKAA vastaan. Hegelin nationalismista tuli kuitenkin arvostetuin esikuva kaikille nationalisteille. 

Hajanaisen Saksan yhdistäjä sotaisa rautakansleri Bismarck teki LÄNNEN RANSKASTA saksalaisten YHTEISEN VIHOLLISEN. Suomessa se on IDÄN RYSSÄ.  

HITLER JA NATSIT yhtenäistivät ja ylensivät valistuksen ja nationalismin hengessä Saksan kansan ja "kuvitellun arjalaisen rodun" MAAILMANHERRAKSI. Sitä seurasi TOINEN MAAILMANSOTA. 

Puhe siitä että KOHTALO on yhdistänyt Saksan ja Ranskan UNIONISSA on propagandaa.  

*

KANSAINVÄLINEN ARVOMAAILMA JA KULTTUURI, KANSOJEN välinen VELJEYS, SUVAITSEVUUS JA MONINAISUUS tulee nostaa kaiken muun yläpuolelle 

ON SÄILYTETTÄVÄ PAIKALLISEN KULTTUURIN MUKAINEN ARVOMAAILMA (oman uskonnon harjoittaminen, moniavioisuus jne.)  

TARVITAAN KANSAINVÄLINEN ORGANISOIMIS-, HALLINTO- JA TUOMIOVALTA (kansainväliset ihmisoikeudet)

VOIMAAN KANSAINVÄLINEN AUTTAMISPAKKO (sota- ja ympäristöpakolaisuus)

KANSAINVÄLINEN OIKEUS VÄKIVALLANKÄYTÖN KATKAISEMISEEN 

JA VÄKIVALLAN KÄYTÖN KIELTÄMISEEN 

SEKÄ RAUHANTILAN MÄÄRÄÄMISEEN  

*

Jos poliittisia puolueita perustetaan myös MAAILMANORGANISAATIOON, niiden tulee olla GLOBAALIPUOLUEITA. 

KANSALLISET PUOLUEET TULEE KIELTÄÄ kokonaan, koska KANSALLINEN PUOLUE ON KAIKKIALLA RASISMIN LÄHDE JA MAAILMANRAUHAN UHKA.

*

IHMISTÄ koskevan tarkastelun lisäksi uuden MAAILMANJÄRJESTYKSEN ORGANISOIMISEN yhteydessä on kiinnitettävä huomiot LUONTOON. 

ILMASTONMUUTOKSEN PYSÄYTTÄMINEN ihmisen toimesta ei ole mahdollinen. Ihmisen kyvyt eivät riitä siihen.  

ILMASTO JA SÄÄ ovat muuttuneet HITAASTI. Tuon muutos on aina vuorovaikutuksessa KULTTUURIKEHITYKSEEN JA ELINKEINOIHIN. Jos ILMASTO LÄMPENEE NOPEASTI se heijastuu näihin ja pakottaa MUUTOKSIIN. Samalla muuttuvat myös MYYTIT. 

 

18. MIKÄ (JA MIKSI) IHMEEN LUONNONSUOJELU? 

Myös luonnonsuojelu (luonnon suojeleminen) merkitsee UTILISTISTA LUONTOSUHDETTA.

LUONNONSUOJELUSTA puhuttaessa täytyy huomata, että luonnon SUOJELEMINEN pohjautuu kristittyjen omaksumaan käsitykseen siitä, että ihminen pystyy vaikuttamaan ja "hallitsemaan" luontoa eli siinä ihminen kuvittelee vaikuttavansa LUONNON YLÄPUOLELLA.

Myös KANSALLISPUISTOJEN (luontosuojelukohteiden) perustaminen (KANSANROMANTIIIKAN jatkoksi keksitty LUONTOROMANTIIKKA alkoi 1800-luvun lopulla) LUONNONSUOJELULLISENA toimenpiteenä perustuu ihmisen kuvitelmaan LUONNON YLÄPUOLELLA olemisesta KANSALLISVALTIOKSI organisoituneena VALTAJÄRJESTYKSENÄ.

KAUHAVAN KANGAS-ANNALAN LINTUALUEEN LÄPI RAKENNETTU (Lapuanjoen yhteydessä oleva peltoaukea) VARATTU LIIKENNÖITY MAANTIE on karkottanut MUUTTOLINNUT kauas TIEN ULKOPUOLELLE. Leveä Lapuanjoki (ennen myös laajat tulvat) houkuttelee lintuja eniten paikalle. 

Mutta jos tietä ei olisi rakennettu vaan siitä olisi tehty KANSAINVÄLINEN LUONNON SUOJELEMISEN KOHDE (IBA), sekään ei olisi auttanut ratkaisemaan MAAPALLON LUONTOA JA ILMASTOA koskevaa ongelmaa. 

*

Ihminen ei voi vaikuttaa LUONTOON JA ILMASTOON sillä ne toimivat oman sisäisen "rytmin" pohjalta (evoluutio). 

Ainoa asia minkä ihminen voi tehdä on LUONNON SEURAAMINEN. Niin tapahtui antiikin Kreikan kulttuurissa jumalallisten myyttien palvomisen yhteydessä ennen "järki- ja tietovaltasuuntautumista" (ennen Sokratesin, Platonin ja Aristoteleksen vaikutusta sekä Vanhan Rooman jälkeisten kirkkoisien ja keskiajan aikana). KEVÄÄN HERÄÄMINEN ja LINTUJEN MUUTTO on oiva LUONNON SEURAAMISEN KOHDE.  

René Descartesista lähtien kaiken "tietämisestä ja hallitsemisesta" tuli valtasuuntaus, josta on aiheutunut TEOLLINEN VALLANKUMOUS, UUSLIBERALISTINEN TOTAALIKAPITALISMI JA NOPEA ILMASTONMUUTOS.       

 

19. NURKKAKUNTAISEN KAUHAVAN ARKI. 

YRITTÄJYYTTÄ ULVOVAT kantakauhavalaiset uskottelevat päivittäin itselleen, että Kauhavalla on ollut aina pelkkiä VALKOISIA (KAPITALISTI)YRITTÄJIÄ. 

Köyhiä ja punaisia marxilaisia ei ole ollut Kauhavalla muka koskaan. Tätä huijausta leviittää lakeudella innokkaimin enrtinen Maalaisliitto.  

Minä löysin kuitenkin Kanta-Kauhavalla viimeksi lauantaina 13.4.2019 lisää köyhälistön (renkien ja piikojen) vanhoja hylättyjä mätäneviä asuintaloja. 

*

Kun kävelin Kauhavanjoen pienen vanhan jokihaaran sivustaa pitkin, selkäni takana huuteli pikkupojat "lande-pokapäinä". Ja kun en vastannut huutoihin enkä kääntänyt edes selkääni heistä poispäin, sama utelias naperojengi tuli hetken päässä porukalla vastaani uudessa paikassa tiukaten taas huudellen minulta vastausta. "Sano saatana jotain". 

Pojat olivat oppineet tämän paikan maatalousvaltaisen kulttuurin MAFIALAIN, jossa jokaisen täytyy vahtia jokaista ja tietää toisten ajatuksetkin (ei vain teot) voidakseen juoruta tietoa eteenpäin kaikille "kartanon muille" ja saadakseen omien alueella aikaan orjamoraalinen kuri. 

Aikaisemmin (heti sen jälkeen kun olimme muuttaneet Turusta Kauhavalle) pari kapitalistiyrittäjää tiukkasi minulta "LIIKKUMISLUPAA", toisen kerran kävellessäni erään tehdashallin vierestä (olin pelkästään matkalla jokirantaan, olin tosin kuullut sitä ennen lähistöllä sattumalta "ulkopuolisten työläisten puhetta").

*

Seuraavaksi meni Kosolanmäen ULKOILMAMUSEON "elokuvakaupunkikulissiin" koska havaitsin, että mäen rinteestä oli kaadettu yhdellä kertaa monia puita. Mäelle on myös rakennettu monia uusia omakotialoja. Omakotitalorakentamista on pidetty Kosolanmäellä pitkään aivan normaalina toimenpiteenä myös paikkakunnan museomäellä. 

Aikaisemmin olen kirjoittanut, että kauhavalaiset eivät ole voineet tietää mitään mäen vanhojen klassististen talojen antiikkiin juontavista koristeista kuten hammasriveistä ja munasauvoista. Lisäksi heillä ei ole voinut olla käsitystä klassististen rakennusten mittasuhteisiin eikä koristeiden tekemiseen tarvittavaa osaamista ja työkaluja. Nämä vaikutteet ovat kulkeutuneet tänne Ruotsin kautta ja rannikon ruotsalaisasutuksen välityksellä. 

Mutta KULTTUURINEN MYYTTI vanhasta kauhavalaisesta korkealuokkaisesta käsin tekemisen taidosta elää ja tuosta myytistä on tullut keskeinen paikan identiteettiä. 

 

20. LAPUANJOKILAAKSO

Kangas-Annalassa (Alajoella, lähellä Lapuanjoen haarakohtaa eli Kauhavanjoen suuta) käynti herättää minussa aina uusia kysymyksiä Lapuanjokilaakson kokonaisuudesta. 

Ensimmäinen kysymys koskee PERNAATA. Saman tyyppinen sana ja tilanne vallitsee PERNIÖSSÄ ja PERNAJANLAHDELLA. Niiden kohdalla lähestytään mereltä tai esimerkiksi suurelta virralta jokisuuta (SUU) ja tuloaukkoa (TULO) johonkin asuttuun paikkaan. 

*

Kauhavan historian ensimmäisen osan mukaan (Timo Pietiläinen, 1999, sivut 30-31) Kauhavan varhaista asuttamista on edeltänyt 1500-luvulla ERÄNKÄYNTI ja RANTANIITTYJEN hyödyntäminen. 1572 lapualaiset luovuttivat myös ottamansa Kauhavanjoen rantaniityt jokivarren ensimmäisille asukkaille (pysyvä Kauhanjokiasutusasutus). Kustaa Vaasa oli kehottanut muuttamaan sisämaahan kaksi kertaa 1500-luvun puolivälissä. Erämaiden omistaja oli hänen mielestä Jumala ja Ruotsin kuningas.    

*

KANTA-KAUHAVAN KESKUSTA (nykyinen kirkonkylän alue) syntyi maatalousvaltaisen eteläpohjalaisen aluerakenteen pohjalta. Siinä jokea seuraa molemmin puolin yleinen maantie. Niiden yhteyteen rakennettiin hirrestä ensimmäiset linnamaiset maatilakeskukset. 

Yleinen maantie on valtion vastuulla (rakentaminen, asvaltointi, auraus jne.). Myöhemmin jokivarsiasutus kasvoi TAAJAMAKSI (tiheäksi aluekokonaisuudeksi). 

Kyseiset vanhat päätiet on pakko ottaa tänä päivänä Kauhavan (kunnan) vastuulle. Näin ei ole kuitenkaan toimittu. Valtio ei saa panna VEROVAROJA kunnan vastuulle kuuluviin teihin. 

Kauhavanjoki haarautuu Lapuanjoesta kohti länttä. Kauhavan kirkonkylän kappeli muutettiin 1600-luvulla kauhavalaisten kirkoksi. 

Kristillinen kirkkoarkkitehtuuri syntyi kaksi tuhatta vuotta sitten Rooman valtakunnassa kun suuria maallisia halleja (kuten kauppahalleja, joihin mahtui ihmisjoukkoja) otettiin käyttöön kristillisen uskon julistuspaikkoina. 

Vanha kaunis ja lämminhenkinen klassistinen KAUHAVAN PUUKIRKKO paloin tulipalossa 1921. Sen paikalle rakennettiin nykyinen KYLMÄ JA KALSEA PUNATIILINEN KIRKKO. Kauhavan HELLUNTAIKIRKON arkkitehtuuri muistuttaa keskiajan jyrkkäharjaista kivikirkkoa paitsi että sen sivulaivat leviävät sivuille ikään kuin "lentokoneen siivet". VAPAAKIRKON arkkitehtuuri muistuttaa keskiluokkaisten omakotitalojen rivimäistä yhteenliittymää. Seudun muista kansanuskovaisten kirkoista pitää ensimmäiseksi mainita, että niitä on tällä kansanuskovaisten isänmaallisella alueella hyvin paljon.        

*

Kauhavalaiset pääsisivät konkreettisempaan täälläolokontaktiin POISTAMALLA paikan KULTTUURISESTA MYYTISTÖSTÄ kaiken sen mikä viittaa maatalousvaltaisuuteen, häjyilyyn, kansankristillisyyteen  sekä "väärin ymmärrettyyn kiihkonationalismiin". 

Mutta niin ei tapahdu. HÄJYILYPERINTEEN kyllästämän LAPUA-HÄRMÄNMAA-KAUHAVAN kaivattua MYYTISTÖ-MUSEOTA saadaan odottaa vielä kauan.

*

Kauhavan kartan mukaan alueella on pakkoja kuten "ORAVA" ja "NAHKALA", tämäkin viittaa eräkautiseen kulttuuriin. Sana "Nahkala" saattaa liittyä osaksi "turkistukkukauppaa harjoittaneeseen paikkaan". 

Suurin huolenaihe täällä on kuitenkin se, että "Suomen keskusta"-niminen PUOLUE tyrkyttää populistisesti ja maapallon laajuisesti MYYTTIÄ MAASEUTUVALTAISESTA SUOMESTA. Keskusta pitää siinä MAASEUTUVALTAISUUTTA esikuvana muille maapallon valtioille. 

MAAPALLON LUONNON MONIMUOTOISUUDEN KUTISTUMINEN SEKÄ kaikkea ravisteleva  ILMASTOMUUTOS puhuvat kuitenkin sitä vastaan. 

Maaseudun MAA- JA METSÄTALOUS merkitsee UTILISTISTA LUONTOSUHDETTA, siinä luonto on yksipuolisesti hyödyn irti ottamista varten. Toiseksi KESKUSTA SUOSII YKSIPUOLISESTI RIKKAITA ja KOLMANNEKSI haluaa antaa kaataa lisää Suomen metsiä VIHREÄNÄ KULTANA.  

"SYRJÄKYLÄHERRUUS" merkitsee uusien luontoalueiden valtaamista ihmisen käyttöön. MAASEUTUVALTAINEN YHTEISKUNTA ON TEOLLISEN JA KAUPUNGISTUNEEN yhteiskunnan vastakohta. Maaseutukaupunki Seinäjoki on nyt puun ja kuoren välissä mutta seinäjokilaiset ymmärtävät tässäkin teollisen kulttuurin ja kaupunkikulttuurin väärin. 

*

'Maaseutuvaltaisten kuntien välinen SUURKUNTAUUDISTUSKIN rikkoontuu joka kerta koska pienet eriytyneet maatalouskulttuuriset yhteisöt riitaantuvat joka kerta verisesti keskenään.      

ALKIOLAIS-KANSALLINEN KESKUSTAPUOLUE täytyy HÄVITTÄÄ maan päältä ennen kuin se ehtii aiheuttamaan kasvavaa vahinkoa ihmiskunnalle. 

*

Käsitys minkä mukaan Härmän häjyjen väkivaltainen joukkoriehuminen johtuisi siitä, että talonpoikia jäi ilman perintötilaa, on virheellinén. Siinä on kyse maatalousvaltaisen väestön omaksumasta myytistä. 

Konkreettinen selitys häjyilylle ja puukkoväkivallalle on se, että siinä oli kyse eräkulttuurin aikaisesta tavasta ratkaista yhteisöllisiä erimielisyyksiä.  

*

LAPUAN historian mukaan Lapuanjokilaakso on kuulunut alun perin Lapuan suurpitäjään. Tuosta pitkästä ja laajasta alueesta on saanut alkunsa pohjoisessa Alahärmä, sen eteläpuolinen Ylihärmä ja Lapuanjoen itäisen jokihaaran Kauhava. 

Kun puhutaan maatalousvaltaisen Lapuanjokilaakson "HÄJYISTÄ JA HÄJYILYSTÄ" pitää puhua LAPUA-HÄRMÄNMAA-KAUHAVASTA yhtenä kokonaisuutena.   

Kun Lapua-Härmänmaan POHJOISPÄÄSSÄ on pyritty kääntämään 1800-luvun puukkoväkivalta hyvyysmyytiksi, jokilaakson ETELÄREUNASSA (Lapualla) on yritetty kääntää 1900-luvun fasistis-väkivaltainen lapuanliike myytiksi, jossa kyseinen yhteiskunnallinen muutosliike tähtäsi pelkästään hyvään. 

*

Ylihärmässä sijaitsevan HÄRMÄN KYLPYLÄN pohjoiskyljessä sijaitsevan (1930-luvun alussa rakennetun) Liinamaan sillan ETELÄPUOLELLA oli aikaisemmin seuraava silta yli Lapuanjoen Lapuan keskustassa. 

Tuo siltojen väli oli linnuntietä 20 km.  

Jon toiselle puolelle pääsemiseksi piti tehdä siksi aikaisemmin pitkään pitkiä uu-lenkkejä. Esimerkiksi Kankaan kylään pääsi Kauhavalta pitkän uu-lenkin kautta (Ylihärmän keskustan eteläpuolelta). Tämä piti huolen paikkojen erilleen kasvamisesta ja nurkkakuntariitelyn jatkuvuudesta.  

Lapuanjoen molemmilla sivuilla on paikoitellen noin 10 km leveät pellot. Lapuanjoen varret ovat paikoin valleina tulvien hallitsemiseksi.  

Aluksi ison ja leveän Lapuanjoen varsi oli niittyjä ja metsiä. Joen sivustoille syntyi pieniä eriytyneitä kulttuurialueita. 

*

Alahärmän pohjoispäästä alueelta, jossa sijaitsee puukkojunkkari Antti Isotalon kotitila, on matkaa Lapualle noin 35-40 km. Eli Liinamaan sillan pohjoispuolella on siis toinen noin 20 km matka Lapuanjokilaaksoa pitkin. Se jatkuu LIINAMAAN SILLALTA KNUTTILANRAITIN edustan vanhan SILLAN kohdalle saakka. Sillan toisessa päässä sijaitseva LINNANMÄKI on ollut alun perin köyhimmän väen asentoaluetta.   

Tuolla alahärmän pohjoispään alueella on asunut ruotsinkielinen väestö. Uudenkaarlepyyn raja on vain 10 km päässä siitä. 

Myös pienikokoisten suomalaisbarbaarien johtaja Antti Isotalo ("iso viikinkipomo" Anders Storgård) ja kesävieras ruotsinkielinen nationalistifilosofi  J. V. Snellman ovat asuneet kyseisellä pohjoisreunan alueella melko lähellä toisiaan.   

*

Nykyisin Lapuanjokilaakson eteläpuolelta pääsee joen yli myös Kangas-Annalan uutta  satametristä betonisiltaa pitkin. Sen ja tien siltapaikka valittiin Kauhavan suurkuntaliitoksen yhteydessä.  

Kun muinaiset eteläpohjalaiset eräbarbaarit alkoivat asuttaa Lapuaa 1400-luvulla, oli Åbo kasvanut  jo kaupungiksi.  

Jokilaaksoaukean eteläreunassa on SIMPSIÖN VUORI (laaja ja korkea kukkula). SIMPSIÖ on tuon eräkulttuurin aikainen pakanallinen kulttipaikka. Väinö Tuomaalan julkaisun "Tarujen Simpsiö" (1986) mukaan Simpsiö on todella pakanallisen ja kristillisen kulttuurin risteämiskohta.  

Simpsiön sivustalle on rakennettu kristillinen kirkko (nyt hiippakuntakirkko). Varhaiset kirkot rakennettiin aina pakanallisten hautapaikkojen päälle. Kristinusko tuli lakeudelle jälkijättöisesti Merenkurkun kautta Ruotsista. 

Kirkon yhteyteen rakentui myöhemmin Lapuan keskustataajama. 

SIMPSIÖN MUINAINEN PAKANAKESKUS on nykyisille "kansallisuusaatteen väärin ymmärtäneille lapualaisnationalisteille" niin arka puheenaihe, että Simpsiöstä vaietaan kokonaan vuonna 1963 ilmestyneessä Lapuan historian ensimmäisessä osassa.

*

Lapuan ensimmäinen kaupunginarkkitehti ajoi ensitöikseen LEHMÄT pois VALKOISEN Lapuan keskustataajamasta. Tuossa vaiheessa Lapuan PUNAISTEN TYÖVÄENTALO oli jo haihtunut savun mukana ilmaan.  

Kansanuskohurmoksellisella hiippakuntakeskus Lapualla toimi toisen maailmansodan jälkeenkin KANSANPARANTAJIA JA NOITIA. 

LAPUANLIIKKEEN BARBAARIS-FASISTINEN ALKUPERÄ selviää kun lukee artikkelin "LAPUAN "NOIDAT"" (Alanen - sivu 143-, Kytösavut III, Etelä-Pohjanmaan maakuntaliiton julkaisu, 1947). 

Kristinusko täydensi aluksi "omana taikana" pakanallista noitaperinnettä ("Tule Jeesus, ilman Herra/tule tänne, tauirtahan...") ja vasta kun noituus päättyi, alkoi kristillisen uskon "puhdas julistus".  

Kuppaamisen vanha MAGIALOITSU "tyynny veri, seiso veri" on MODERNISOITUNUT muotoon "Mene pois paha veri" (Epari 10.4.2019). 

*

Lapuanliikkeen nykyisen ihailun pohjalla on paikalliskulttuurinen MAGIAMYYTISTÖ,

Lapua ei ole tänä päivänäkään "SUSIVAPAA". Kommunismi ja itä kummittelee vieläkin korvien välissä Lapualla ja Härmänmaa-Kauhavalla. 

*

Eräkulttuuriagraariset lapualaiset häpeävät läpeensä menneisyyttään ja yrittävät siksi kaataa Simpsiön metsät ja kuoria Simpsiön maakerrokset saadakseen aikaan UUDEN KALJUN VIIHDESIMPSIÖN. 

Arkeologiset kaivaukset torjutaan SIMPSIÖLLÄ ja Lapualla täysin.    

40 km pitkä LAPUANJOKILAAKSO (ja Simpsiö) ON OLLUT YLI PUOLI TUHATTA VUOTTA eristäytynyt erä- ja maatalouskulttuurinen väkivallan puukkojunkkarialue. 

MAATALOUSVALTAINEN LAPUANJOKILAAKSO on munankuoreensa sulkeutunut valtakunta. HÄRMÄNMAA ON VÄKIVALLAN, SYNNIN JA KANSANKRISTILLISYYDEN JOKI. 

UUDET SILLAT ja ILMASTOPAKOLAISUUS on kuitenkin murtamassa LAPUA-HÄRMÄNMAA-KAUHAVAN kulttuurin ja kaikilla barbaariseuduilla alkaa vallita kansainvälisyys. 

 

21. MÄTÄÄ (HYLKÄÄMINEN) 

MAATALOUSVALTAISELLA Kanta-Kauhavalla jätetään toistuvasti koko siihenastinen taajamamiljöö mätänemään (tai puretaan kaikki vanha pois) ja rakennetaan uutta keskustaa uuteen paikkaan isoina "irrallisina klöntteinä" (esimerkiksi tekeillä oleva monitoimitalo ja uusi s-market). 

Kävelin viimeksi Seinäjoella (8.5.2019) pitkin keskusta-alueen reunalle rakennettua uudehkoa YHTENÄISTÄ JA SIISTIÄ MELUAITAA. Havaitsin, että sen alareunassa oli ollut aukko, jota oli laitettu umpeen erilaisin pikkulevyin mutta niitä oli rikottu myöhemmin kymmenen metrin välein. Mieleeni juolahti tuolloin se, että Kauhavalla löytyy täysin vastaava näky. Niissäkin on sama tarina jostakin eteläpohjalaisesta sielunmaisemasta.   

Tämänkin kulttuurisen myytistön perusta  juontaa erä- ja maatalouskulttuurin yhdistelmään. Sekä idän kulttuuriperintöön, jossa suurin sisäinen nautinto syntyy KÄRSIMISESTÄ (sitä vastaa LÄPIMÄTÄ PUUTALO).     

*

Rakennusten "mätänemään hylkäämisen" taustalla on itäinen kulttuurivaikutus. Myös herännäisyys on savolaiskiilan kautta länteen kulkeutunutta idän kulttuurivaikutusta. Esimerkiksi Pohjois-Alaharmässä lakeuden kulttuuriin on sekoittunut rannikon ruotsalaisvaikutusta (NYKARLEBY).  

*

PERUSKORJAAMATTOMUUS on myös kansantaloudellinen ongelma, KAIKEN UUTENA RAKENTAMISEEN EI OLE VARAA MISSÄÄN. 

Moni seikka on vielä Kanta-Kauhavalla mätänemätöntä ja tutkimatonta. 

Kantakauhavalaiseen maaseutukulttuuriin sisältyy PYRKIMYS SIIVESTÄÄ ja elää muiden suorituspanoksilla ja rahoilla. 

Valtapoliittisella tasolla tästä pitää huolen Kauhavan yksinvaltias valtapuolue "Suomen keskusta" (entinen Maalaisliito). Teollistumiselle ja kaupunkiluttuurille täällä sanotaan, että "EI". 

*

ERILAISILLA TUKIRAHOILLA SIIVESTÄVÄLLÄ KAUHAVALLA huolehditaan pelkästään "omista" (työllistäminen ja muu valtapeli). 

LENTOSOTAKOULUA pyöriteltiin vuoteen 2014 saakka Suomen valtion rahoilla ja kun kunta harjoitti sotakoulun kanssa yhteistyötä sekä hyötyi taloudellisesti kasarmin huolto- ja muusta toiminnasta. Maataloustukia tarjoaa Euroopan unioni ja kansallinen rahalähde, maaseudun kehittämistä tukee unionin rahalähde. Jne.   

Ei ole ihme, että alahärmäläiset, ylihärmäläiset ja kortesjärviläiset ovat saaneet tarpeekseen Kauhavan suurkunnan yhteisten rahavarojen valumisesta yksipuolisesti kantakauhavalaisten pussiin ja vaativat siksi SUURKUNNAN JAKAMISTA KAHTIA. 

*

Mistä ja miten väärinkäsitys verovarojen itselle kahmimisesta sekä  "Kauhavan suurkunnasta kanta-kunnan laajentamisena" on syntynyt? 

Voisiko väärinkäsitykseen löytää vastauksen "maaseutuvaltais-kauhavalaisesta yhteisöllisyydestä"  tai "paikallisesta kansanluonteesta"? 

Vaikka tuon tyyppisiä käsityksiä ja luonnehdintoja on arvosteltu paljon (esimerkiksi niiden suhteesta nationalismin aatteeseen) tapahtunut väärinkäsitys osoittaa kauhavalaisten vallankäyttäjien taipumuksesta JYRKKÄÄN KAHTIAJAKAMISEEN (siihen sisältyy ajatus "ensin me ja omat ja vasta sitten muut") sekä DIPLOMATIAN ja PYYTEETTÖMÄN AVULIAISUUDEN PUUTTEESTA aina kun kyseessä on "ULKOPUOLINEN". 

"Pakolaisille ja kaikille muille ulkopuolisille" kauhavalaiset sanovat suoraa päätä, että "EI". 

Sen jälkeen kun Kanta-Kauhavan kasarmin LENTOMELU HILJENI JA KUOLI (2014) kauhavalaisten korvienvälissä on kohissut entistäkin kovaäänisempänä EMPATIAN PUUTE. 

KANSANKRISTITTYJEN PÄÄSIÄISENÄ (Jeesuksen taivaannousemiskultin ja kansan taivaaseen pääsemisen (eteläpohjalaisen "VALAKIAN" polttaminen liittyy tähän) aistii väkevästi PAIKAN PERINTEIDEN VALLAN kun huomaa, että pitkäperjantaina on VIINAKAUPPAKIN kiinni. Mutta KYTÖSAVUT käryävät ja savuavat pelloilla ilman LAILLISTA LUPAA.  

VAPPUA (1.5.) ei vietetä täällä lainkaan (toisin kuin esimerkiksi TURUSSA), koska se on "ulkopuolisten juhla" eli maaseutuväen vastakohdan eli akateemisten ylioppilaiden ja kaupunkien työväen perinne.   

*

"Kanta-Kauhavan kaupungin" keskellä mätänee tummina möykkyinä vanhan maatilakeskuksen fooninki ja tilan muut rakennukset lähes mustina mutta se ei häiritse kauhavalaisia eivätkä he edes huomaa noita hylättyjä taloja vaikka ne olisivat vajonneet puoliksi maahan. Tuon näyn kokee kuitenkin eteläsuomalaisena ihmisenä häiritsevänä, mutta se täytyy vaan ottaa vastaan kulttuurierona.  

Tämänkin ilmiön selittämisessä täytyisi laatia syvyyspsykologisia kuvauksia.  

 

22. KAUHAVA JA KYRÖNMAAMYYTTI

Kirjassa "Vanhaa ja uutta Kauhavaa" (Kyrönmaa XI, 1958) on kappaleet "Kansantieteellisen tutkimuksen alkuvaiheita Kauhavalla" (Vilppula) ja "Vanhaa Kauhavaa ja kauhavalaisuutta" (Alanen). Tuolloin sepiteltiin historiasatuja ajankohdan nationalistis-kansanromanttisessa hurmoksellisuususkossa. 

*

Vilppulan kertomuksessa mainitaan Erkistä, joka ei kuunnellut talon sisään tullessa edes tulijan tervehdystä eikä halunnut aluksi vastata. Ja kun hän vastasi se saattoi olla kolme sanaa. 

Alasen kuvauksessa kerrotaan kauhavalaisten haukkumanimistä ja useimmat niistä ovat koskeneet "alempiarvoisia torppareita". Pilkkanimistä on myös monia nykyversioita.       

LUOKITTELU tulee kieltää kaikkialla ja kaikessa. Kaikki täälläolon ristituulessa vaeltavat yksilöt ovat kuitenkin yhtä arvokkaita. 

 

23. OSTORALLIA RANTABILEITÄ SEKÄ VALKOISTA VAPPUA. 

Luin YKKÖSESTÄ (18.4.2019): "Ostosrallia ja rantabileitä KYLÄKAUPASSA, Tuurin kyläkauppias ja kesäapulaiset sarjan seuraavassa jaksossa AMANDA HARKIMO seikkailee karavaanialue ONNELASSA". 

Seuraavaksi menin läheiseen tavarataloon ja ostin sen HYLLYLTÄ KANSA TAISTELI (toimittanut Tuomas Hoppu, "lähes 50 TOSIKERTOMUSTA JATKOSODASTA", bonpokkarit 2012"): 

Tavarafetisistisen kauppahallin kioskikirjallisuudessa näkyy ihmisen heikkoudet sekä syntien TUNNUSTAMINEN sekä nationalistiselle VALTIOLLE SOKEASTI UHRAUTUMINEN. 

Täällä asuu kone- ja viihdehullu, vieraantunut, tavarafetisistinen ja kansainvälisyyttä ja rauhanaatetta pasifismia vihaava MÖSSOMÄINEN JA MILITARISTINEN KULUTTAJAKANSA. 

Mutta IHMISEN KONKREETTINEN TÄÄLLÄOLO etenee MAAPALLOLLA omaa SATTUMANRATAA. Kansat eivät ymmärrä siitä koskaan mitään.  

Luin internetistä, että Pohjois-Korea voi aloittaa YDINKOKEET uudelleen, USA menetti "KULTAISEN MAHDOLLISUUDEN" (netin uutiset, ILTALEHTI, 19.4.2019).  

NouHätä - Ylihärmän "Rokkipäät-vappupalokuntajuhlassa" (1.5.2019) hurjapäisimmät saivat kokeilla, miltä tuntuu istua turvavyössä ympäri pyörivässä autossa (AVIISI 9.5.2019).

 

24. LUONTO RAKAS

Nyt 19.4.2019 Kangas-Annalassa (jota myös Alajoeksi kutsutaan, sana viittaa Kauhavanjoen alkuun Lapuanjoen haarakohtana) näkee jo monia lintulajeja. Lapuanjoki on houkutellut paikalle myös vesilintuja. 

Kuulin ja näin, että Kantolassa Renkolantielle on tullut myös esimerkiksi leppälintu, kirjosieppo ja peipponen. Toukokuun puolivälissä Alajoella oli myös pääskysiäkin eli kesä alkaa nyt kuukautta aikaisemmin kuin yleensä tähän asti.  

Alueen "maalaisliittolaiset suurtilalliset" ajavat Kangas-Annalassa henkilöautoilla rakennettuun maantiehen (nyt nopeus 60 km/t) nähden kohtisuoraan olevia pikkuteitä pitkin pelloille ja karkottivat samalla omalta osaltaan linnut "IBA-alueelta". Peltojen latoja ei ole suojeltu museoviraston kannanotoista huolimatta. Maakuntakaavoittajatkin tuntuvat toimivan "maalaisliittolaisten hengessä".  

 

25. SINISTÄ TAIVASTA VASTEN KIITÄÄ VITIVALKOINEN LOKKI KILJAISI KERRAN. 

Nyt kun on KEVÄT, ajattelen, että en kestäisi tätä täälläoloa kuulematta tuota kiljaisua. 

Hetkeä sitä ennen maantien ylitti kesyn oloinen kettu. Ymmärsin, että se on kettutarhasta karkuun päässyt turkiskettu (sinertävä turkki, kaupan hinta noin 20 e). 

Näin ketun hätääntyneestä katseesta sen, että se pyysi minulta ruokaa. 

*

Veljeni oli merellä ja näki kallioluodolla makaavan hylkeen ja luuli sen kuolleen. Mutta kun hän nousi maihin, hylje syöksyi vikkelästi eteenpäin kohti merta. Hylje vain loikoili koska se vaihtoi karvaa. 

Kanillamme "Nyytillä" on iso häkki, se pissasi ensimmäisen kerran häkin ulkopuolelle , nyt se pissasi jo toisen kerran häkin ulkopuolelle. 

Mutta me emme voi muuta kuin IHMETELLÄ JA SEURATA LUONTOA. Ymmärtääksemme edes HIVENEN LUONNOSTA.  

 

26. MIKÄ JA MIKSI EDISTYS?

Voiko ihminen myös epäonnistua pyrkimyksissään? Edistyykö kaikki kuitenkin?

Ihmisen keksimän jatkuvan taloudellisen kasvun mahdottomuus on helppo ymmärtää. 

Poliittiset ja talouden valtapelurit puhuvat jatkuvasti "kestävästä kehityksestä" mutta mitä on "kestämätön kehitys"? 

KANSALLISVALTIOIDEN puoluepoliitikot kuvittelevat olevansa "yli-ihmisiä". 

Mitä on "EDISTYS"? Tapahtuuko kaikessa kaikesta huolimatta koko ajan "edistystä", hankaloituuko jotain jos aina ei tapahdu "edistystä", eikö "suurta erehdystä ja maailmanloppua" voi tulla koskaan? 

*

Kirjoitin viimeksi 20.4.2019 Juhani-pojalleni seuraavan kirjeen: 

"AKSU 

Nyt kun näyttää siltä, että kansainvälisyys ottaa yliotteen kansallis-nationalistisesta täälläolosta päällimmäiseksi on nousemassa kysymys ilmastonmuutoksesta. Se on hyvä asia myös siksi, että se liittyy kysymykseen EDISTYSUSKON VAIKUTUKSESTA ILMASTONMUUTOKSEEN eli jostakin ehkä joskus myöhemmin määriteltävissä olevasta YLEISESTÄ EDISTYMISESTÄ. 

Jos tuon jälkimmäisen seikan kohdalla tarkastelun kohteena on koko "jumalallinen tai materialistinen maapalloevoluutio" siitä ei voi mielestäni sanoa yhtään mitään varmaa. 

Ihmisen on kuitenkin hyvä esittää mielipiteitä siitä kun puhutaan jostain "ajan ja ilmiön pätkäilmiöistä" kuten "edistyksen suhteesta moderniin, tietoon tai kulttuuriseen paradigmaan (lähtökohtaoletukseen) tai esimerkiksi "edistyksen voimaan" (eli "älykkääseen koneeseen" eli johtaako esimerkiksi kotitietokone "älykoneena" edistykseen). 

ISÄ."

ILMOITUS