Jukka Paaso on toiminut Turun yleissuunnitteluarkkitehtina 1987–2010. Osallistunut virassa mm. yleiskaavoitukseen, lähiöiden uudistamiseen sekä maahanmuuttajien asumiseen ja esteettömyyssunnitteluun. Turun kaupunginvaltuuston jäsen 1992-2000 (ensin Vihreissä, sitten SDP:ssä). Turun taudin, edustuksellisten vallankäyttäjien valkokaulusrikollisuuden tutkija. Nyt eläkkeellä Kauhavalla. Harrastaa kirjoittamista, kuvataidetta, historiaa ja filosofiaa.

Normaalioloihin paluu?

Lopullista TOTUUTTA ei voi sanoa mistään ilmiöstä tai asiasta. Ei myöskään tästä aiheesta.

Jos joku eksistentialismiinkin perehtynyt filosofi sanoo, että Sartren eksistentialismista saa ”parhaan käsityksen” lukemalla Sartren romaania Inho, tuolloin täytyy huomioida myös se, että tuosta romaanista Inho tv-sarjakäsikirjoituksen tehnyt henkilö lisää siihen jotain muuta ja sarjan jokainen katsoja kuvittelee (liittää) sarjan nähtyään siihen omiaan.

Ilmastokapina

IHMISENÄ ”OLEMINEN” ON ARVOITUKSELLINEN PROSESSI. MUTTA MAAPALLON ”ELÄMÄ” ON KAIKISTA ARVOITUKSELLISIN ILMIÖ.

KAIKEN ALKUPERÄ ON ”ELÄMÄ”.

EHKÄ JOHTUU TÄSTÄ NYKYAJASTA SE KUN MINUSTA TUNTUU SILTÄ, ETTÄ KAIKKI VOI OLLA AIVAN TOISIN KUIN OLEN TÄHÄN ASTI KUVITELLUT.

Yrittämisvapaus

IHMISKUNNAN TULEE LIITTYÄ YHTEEN

MAAPALLON LAAJUISEEN ILMASTOKAPINAAN

ELÄMÄN PELASTAMISEKSI MAAPALLOLLA

KYSYMÄTTÄ ”MITÄ ELÄMÄ ON?”.

ILMASTONMUUTOS SEKÄ TIETOUSKON JA TODELLISUUSKÄSITYKSEN MURTUMINEN

Minulla on ”tämän taustana” koneessani KUVA MAAPALLOA YMPÄRÖIVÄSTÄ AVARUUDESTA. Avaruudesta alkoi MAAPALLON ELÄMÄ, mutta jatkuuko elämä vielä PITKÄÄNKIN. se nähdään HUOMISESSA, josta kukaan EI VOI ”TIETÄÄ” nyt mitään.

Voimme ihmisenä ainoastaan ymmärtää, että ELÄMÄ EI OLE ”ANALYYTTINEN KONE”.

Menneisyys, nyt ja tulevaisuus?

JEAN-PAUL SARTRE on kirjoittanut (Eksistentialismikin on humanismia, 1946), että ”meille eksistentialismi on oppi, joka tekee ihmiselämän mahdolliseksi ja julistaa toisaalta että jokaisessa TOTUUDESSA ja jokaisessa TEOSSA on oma miljöönsä ja oma INHIMILLINEN subjektiivisuutensa”.

Uusi todellisuuskäsitys ja luonnosta vieraantuminen

Vuoden 2020 ILMASTO oli Euroopassa LÄMPIMÄMPI KUIN KOSKAAN AIKAISEMMIN. MAAPALLON ILMASTON LÄMPENEMINEN TULEE JATKUMAAN. TÄMÄN seuraukset tullaan näkemään huomenna LUONNOSSA JA YHTEISKUNNISSA.

Kansainvälisyys ja dialektiikka

KYSYMYS ”TIETÄMISESTÄ” on tulossa koronakriisin johdosta puheenaiheeksi? Kuitenkin vieläkin ”TIETO ON VALTAA” (Bacon) on päällimmäisenä.

Poliitikot esiintyvät aina positiivisina, varmoina, kaikkitietävinä ja -hallitsevina sekä edistysuskoisina.

Ikirouta sulana

25.12.2020

KAIKKI ON KANSAINVÄLISTYMÄSSÄ.

ILMASTONMUUTOS on yllättänyt ”KANSAINVÄLISENÄ ILMIÖNÄ”. Ensin yllätti suurten jäätiköiden sulaminen, viimeksi on yllättänyt Siperian ikiroudan sulaminen.

VALTIOT haluaisivat silti jatkaa entiseen tyylin. Kuitenkin kun ILMASTO LÄMPENEE, myös esimerkiksi myytti ”valkeasta suomalaisesta joulusta” on mennyttä. Eikä KANSAINVÄLISTÄ RAHAAKAAN voi enää heittää enää ulos Suomesta. SUOMEN KANSANTALOUTEEN JA omaan kansalliseen rahaan eli MARKKAAN ei voi palata enää koskaan.

MIKÄ OLEMINEN JA UUSI MAAILMANJÄRJESTYS?

Georg Henrik von Wrightin kirja Tieto ja ymmärrys (1999, kirjani kansi on aiheellisesti MUSTA) alussa (kappaleessa LUKIJALLE, sivut 5-11) von Wright kertoo arkkitehti-taiteilija Gustav Strengellin (1878-1937) kirjoituksesta ”DE STORA ARKITEKTURERNAS UPPKOMST ENLIGT SPRENGLER”, kirjoitus sisältyy Strengellin kirjaan ”Byggnaden som konstverk” (1928). Von Wright kertoo, että ”Se laski pohjan sille käsitykselle HISTORIASTA (suurennos JP), joka kouluvuosistani asti on leimannut ajatteluani”.

OTETAAN SUOMI TAKAISIN - 3

0. MAAPALLON LAAJUISEN ILMASTONMUUTOKSEN JA KORONAVIRUSPANDEMIAN SEURAUKSET TEKEVÄT VAKUUTTUNEEKSI SIITÄ, ETTÄ KOKO IHMISKUNNALLA ON NYT RATKAISTAVANA KANSAINVÄLINEN HAASTE.

MUTTA ”KAHTIA JAKAUTUNEEN MAAILMANPOLIISIN” ÄSKEISETKÄÄN ”UUDEN ROOMAN PRESIDENTINVAALIT” (USA) EIVÄT VOI RATKAISTA NYKYISIÄ MAAPALLON LAAJUISIA ONGELMIA.

OTETAAN SUOMI TAKAISIN - 2

20.10.2020 (muutoksia 26.10. ja 27.10.)

1. ITSE ITSENI TUTKISKELUSTA

VALTIOIDEN MAAPALLO ON MURTUMASSA.

”MAAPELLON TEHTAANA” TUNNETTU KOMMUNISTINEN KIINA EI HALUA ENÄÄ RAKENTAA TALOUTTAAN ISOJEN KAUPPAKUMPPANIENSA KANSSA (KIINA ei halua olla enää pelkkä HALPATUOTANTOMAA, kts. YLE ULKOMAAT 28.10.2020).

Seuraavaksi Kiina on sulkemassa lisää ovia teollisen totaalikapitalismin valtioihin. Suomen valtiojohtoisen FINNAIRINKIN konkurssi näyttäisi tätä taustaa vasten pikkuseikalta.

More Articles ...

ILMOITUS