Jukka Paaso on toiminut Turun yleissuunnitteluarkkitehtina 1987–2010. Osallistunut virassa mm. yleiskaavoitukseen, lähiöiden uudistamiseen sekä maahanmuuttajien asumiseen ja esteettömyyssunnitteluun. Turun kaupunginvaltuuston jäsen 1992-2000 (ensin Vihreissä, sitten SDP:ssä). Turun taudin, edustuksellisten vallankäyttäjien valkokaulusrikollisuuden tutkija. Nyt eläkkeellä Kauhavalla. Harrastaa kirjoittamista, kuvataidetta, historiaa ja filosofiaa.

KYSYMYKSIÄ – 2

Se, että VENÄJÄN FEDERAATIO aloitti UKRAINAA VASTAAN ÄSKETTÄIN TÄYSIMITTAISEN SODAN, on aiheuttanut länsimaisessa MEDIASSA äänekkään metelin. UUTISOINTI ON TAPAHTUNUT KRISTILLISEN USKON MORAALISELLA AKSELILLA HYVÄ-PAHA.

SIVIILIVÄESTÖN SUOJATON JA TURVATON TILA TULEE KUITENKIN EHKÄ LAAJENEMAAN JATKOSSA SODANKÄYNNISTÄ MONILLE MUILLE INHIMILLISEN OLEMISEN TASOILLE.

Kysymyksiä

Jos kansainvälinen vallankäyttö olisi organisoitu uudella tavalla, se olisi voinut estää välittömästi kaikki kuolemat UKRAINASSA. UKRAINAN SOTA (KAUHU JA KÄRSIMYS) ON HERÄTTÄNYT ihmiset näkemään, kuinka tärkeää on RAUHA.

RAUHAA ei voi saavuttaa lisäämällä aseistusta ja sotilaallista toimintaa.

Oleminen ja muutos

1. Kun TIETOUSKO JA VARMUUS romahtavat valtiossa, sitä seuraa neuvottomuus ja heikkous.

Valtion ja puolueiden tähänastinen suhde on katkennut.

Maailmansota tai jokin suuri kansainvälinen muutos muuttaa hetkessä poliittisia puolueita valtioissa. Tästä käy hyvänä esimerkkinä toinen maailmansota ja kommunistisen Neuvostoliiton hajoaminen 1990.

Olosuhteiden diktatuuri

EKSISTENTIALISTI poistaa ennen ”täälläoloa” koskevan ajattelutyönsä aloittamista mielensä ANALYYTTISEN FILOSOFIAN.

TIETOUSKOISEN analyyttisen ajattelun ja maailmankatsomuksen pohjalta on luotu lukemattomia länsimaisen nykykulttuurin KOJEITA JA LAITTEITA. Niistä on tullut ihmiskunnalle suuri ongelma.

Valtioton lopputila

RIKKAIMMAT VALTIOT (G20-maat) pitivät lokakuun 2021 lopulla huippukokouksen Roomassa. 1999 perustetun yhteisön päähuoli koskee RAHAVALTAA. Sen kokoukset ovat siksi MIELENOSOITUSTEN kohteena. KIINAN JA VENÄJÄN JOHTAJAT eivät osallistu suoraan kokoukseen.

Glasgow'n ILMASTOKOKOUS käynnistyi heti G20-maiden kokouksen jälkeen.

ILMASTONMUUTOSVALLANKUMOUS - 3

Kun kävin vuosia sitten Kanta-Kauhavan keskustan pääkirjastossa, kysyin nyt eläkepäiviä viettävältä KIRJASTONJOHTAJALTA sitä, miksei kirjastosta löydy yhtään uutta omakustannettani (olin kirjoittanut niitä tuossa vaiheessa jo ainakin sata). Hän vastasi: ”koska niille ei löydy luetteloinnissa paikkaa” (ovatko ne esimerkiksi kaunokirjallisia vai filosofisia tekstejä).

Historiakäsityksestä ja maatalouskulttuurin häjyilystä

ILMASTONMUUTOSVALLANKUMOUS muuttaa ihan kaiken. Nyt rajattomaksi kuvitellun talouskasvun, nationalistisen historiakäsityksen, tietouskon ja valtiosta irrallisen maatalouskulttuurin aika on päättymässä.

Kun valtioiden maapallo (kreikasta alkanut tietouskoinen länsimainen kulttuuri ja demokratia) päättyy, alkaa ”valtioton lopputila” JA PALAA KANSAINVÄLISYYS-RENESSANSSI (Marx, Lenin jne.).

ILMASTONMUUTOSVALLANKUMOUS - 2

”ILMASTONVALLANKUMOUKSELLA” TARKOITAN SEURAAVAA: ”Tietouskoinen ihminen” kuvittelee voivansa ”tietää ja hallita” (”tieto on valtaa” -uskomus ja ”tietää” myös esimerkiksi tulevaisuudesta ). Samalla ihminen ”uskoo tietävänsä” mikä on todellista ja varmaa.

SÄHKÖYHTEISKUNTA-KONE JA ILMASTONMUUTOS

TEOLLINEN VALLANKUMOUS ON TUOTTANUT KONEILLA TAVAROITA JO PARISATAA VUOTTA ennennäkemättömän NOPEASTI JA MASSIIVISESTI.

Sitä ennen tavaroita valmistettiin KÄSIN lihastyövoimalla. KÄSITYÖHÖN sisältyy idea tuotteesta sekä tuotteen valmistamiseen liittyvä ”tietousko” ja taito. Työn hinta määriteltiin noihin aikoihin omalla tavalla.

Teollisuuden ja ilmastonmuutoksen vallankumoukset

Nyt kun ILMASTONMUUTOS riehuu maapallolla, on alettu ymmärtämään se, ettei luonto ja ilmakehä kestä LIBERAALIA TEOLLISTA TOTAALIKAPITALISMIA.

TALOUSTIETEILIJÄ Meghnad DESAIN kirjassa Marxin kosto (2002/2008 suomennos) käsitellään Marxin ajattelun ja kapitalismin nousun lisäksi valtiokeskeisen sosialismin kuolemaa.

METSÄKONE JA AVOHAKKUU

METSÄKONE on pääasiassa polttomoottorilla toimiva ”puu-tavaran” hyödyntämiseen tarkoitettu MONITOIMIKONE.

*

ON IHMISOIKEUS ELÄÄ ELÄMÄÄ, jossa tehdään VIRHEITÄ JA VÄÄRIÄ VALINTOJA (mielipide, Jani Halme, Yle 16.7.2021). Mutta on IHMISOIKEUS etsiä myös ILMIÖIDEN ALKUPERÄÄ sekä keinoja ihmislajin selviämiseksi uusissa olosuhteissa. Väärien valintojen ja virheiden ”pakkomielteinen seuraaminen” pahentaa vain olosuhteita.

Lisää artikkeleita...

ILMOITUS