Jukka Paaso on toiminut Turun yleissuunnitteluarkkitehtina 1987–2010. Osallistunut virassa mm. yleiskaavoitukseen, lähiöiden uudistamiseen sekä maahanmuuttajien asumiseen ja esteettömyyssunnitteluun. Turun kaupunginvaltuuston jäsen 1992-2000 (ensin Vihreissä, sitten SDP:ssä). Turun taudin, edustuksellisten vallankäyttäjien valkokaulusrikollisuuden tutkija. Nyt eläkkeellä Kauhavalla. Harrastaa kirjoittamista, kuvataidetta, historiaa ja filosofiaa.

Ihmisellä ei ole synnynnäistä kykyä tietää

Ihmisellä ei ole synnynnäistä kykyä tietää.

Ihminen on saanut ponnistelemalla kuitenkin aikaan käsityksen yksittäisistä sektoreista, kuten fysiikasta, kemiasta ja biologiasta. Ihmisellä ei ole monista täälläolon ilmiöistä minkäänlaista käsitystä. Ei varsinkaan siitä kokonaisuudesta, missä ihminen ja luonto elävät maapallolla keskellä avaruutta. Niissä (tietouskossa) on kyse prosessista.

Kiina

Mitä jos Trump palaa valtaan? Eikä Venäjän federaatiota ole enää. Tuleeko kommunistisesta KIINASTA sen jälkeen uusi maailmapoliisi? Hitler ja hänen natsipuolueensa kannattivat Hegelin nationalistista filosofiaa (ks. netistä Georg Lukacs, Hegel ja natsit). Stalin nujersi saksalaisen germaanivaltion nousuyrityksen ”kaiken herraksi”. Putin uskoi natsien vallanneen Ukrainan kun hän hyökkäsi itsenäiseen Ukrainan valtioon. Mitä kaikkea voisi tässä yhteydessä ajatella suomalaisuutta korostavasta puolueesta ”perussuomalaisista”?

Organisaatiouudistus

Jos työnteko muuttuu hyödyttämättömäksi eikä yhteiskuntamme ota uusiksi työntekijöiksi muita kuin suomalaisia, siitä seuraa ”automaattisesti” väkivaltainen vallankumous. Teollisen yhteiskunnan syventämää työnteon ja omistamisen välistä ristiriitaa ratkottaessa (työnteon muuttuessa kannattamattomaksi) koko yhteiskunta on organisoitava uudella tavalla siten, ettei ristiriita aiheuta väkivaltaista yhteentörmäystä.

Edistysharha jatkuu vielä hetken

Asta Leppä kirjoitti Ylen verkkosivustolla osuvan kirjoituksen ”Maailma hukkuu roinaan... mutta kulutus vain jatkuu”.

Ilmastonmuutoksen nykyvaiheessa kehitys kulkee vielä hetken kahdessa täysin vastakkaisessa linjassa. Siinä esimerkiksi viivakoodi korvataan kaupan kassalla tekoälyllä, mutta tämäkin ”edistysuskouudistus” on käymässä hyödyttömäksi.

Kaiken alku

Ehkä ensin koko maapallon pinta oli vettä, minkä pinnalle muodostui vähitellen kiinteä kerros. Sen jälkeen lohkesivat mannerlaatat (veden päälle) sekä levisi kaikkialle ilmakehä. Mannerlaattojen liikahdukset eri suuntiin viimeistelivät lopuksi kaiken.

PS-valtapelirasismi

Jos sallin ainoastaan lausahduksen ”olen aina ja kaikessa suomalainen” ja ajatuksen ”väestönvaihdosta”, tämä merkitsee: olen täydellisesti unionin, kansainvälistymisen ja monikulttuurisuuden vastainen.

Uskomisesta

Baruch Spinoza pyrki erottamaan uskonnon ja filosofian sekä luomaan järkeilyllä etiikan. Hänen järkipohjainen käsityksensä Jumalasta johti kuitenkin suuriin ongelmiin. Uskominen pelkkänä uskomisena on kuitenkin aivan ok.

Palaako venäläinen valta?

Vaikka Venäjä (itä) on vihjaillut monta kertaa suurista muutoksista Suomessa, täällä on oltu jatkuvasti siitä vaiti. Mutta mitä jos kauhukuvat muuttuvat lännessä todeksi?

Pakottaminen

Valtio ja puolustusvoimat ovat pakkokeinoja ylläpitää yhteiskunnassa kapitalistista taloutta ja järjestelmää. ”Saksan perussuomalaisten” SUURIN VIHA KOHDISTUU kuitenkin Saksan ukranalaispakolaisiin, joita on Saksassa 11 miljoonaa.

Nokiasta tekoälyyn

Valtioton lopputila lähestyy. Suomen inostuminen NOKIASTA päättyi katastrofiin. Nyt valtio on innostunut TEKOÄLYSTÄ. Mikään halu johtaa maailmaa ja äkkirikastua ei kuitenkaan pelasta tätäkään valtiota.

Drone ja tekoäly

Drone liitty uusimpaan sodankäyntiin. Tekoälyyn yhdistettynä se saattaa johtaa koko ihmiskunnan ja elollisen luonnon kuolemaan maapallolla.

ILMOITUS