Teknistä vaalistudion tekemisestä

Ihan teknistä juttua vaalistudion kasaamisesta. Ei mitenkään stilisoituna.

Apuna vaalistudion ihan ensimmäisenkin lähetyksen kasaamisessa oli hyvä Digivideo.fi-yhteisö. Siellä taitaa olla ketju jokaisesta vaalistudiolähetyksestämme tähän asti. Aloitin yhden tästäkin: http://www.digivideo.fi/phpbb2/viewtopic.php?p=1818935

Alla tähänastiset kirjoitukseni ko. ketjusta. Voitte kommentoida sinne tai tuohon alle kommentteihin. Apu ja ihan vain kommenti ovat tervetulleita.

Toiveitakin saa esittää!

1
Ustream, Bambuser, Livestream. Ensimmäinen päätös. Nyt ollaan menossa Ustreamilla, koska siitä on aiemmat ja enimmäkseen hyvät kokemukset. Bambuserista joillain ollut heikkoja kokemuksia. Livestream pätki tajuttomasti kun kokeiltiin vuosia sitten.


Kuitenkin nyt ollaan tekemässä lähetysyksikkö studion ulkopuolelle. Livestreamissa aikoinaan oli cohost-toiminto, jolla saattoi poimia lähetykseen toisen tilin matskut. Nyt hätäratkaisuna näyttää toimivan Ustreamilla, että kännykän (sic) syöte menee samoilla tunnareilla studiolähetyksen päälle ja kytkeytyy pois päästäen studion takaisin, kun kännykkä lopettaa. Ok, mutta tämä on aika heikkoa ja entäs jos tulee jokin ongelma?


2
Yksi kameramies lähti lätkimään sen jälkeen kun yhden yön yli nukkuessa oltiin ehditty sopeutua siihen että jee meillä on oikea kameramies ja sen verran lisäjengiä. Teknisesti ja taiteellisesti jotain tajuavaa jengiä on vaikeinta saada lähes ilmaiseen työhön.


Henkilökuntaa on tähän lähetykseen kuitenkin luvassa eniten ikinä. Erittäin hyvä. Henkilöresursseja tarvitaan livelähetykseen käsittämättömän paljon.

Näemmä Ustreamilla on cohost-toiminto. http://helpcenter.ustream.tv/content/using-co-host-feature


Menee välittömään testaukseen.


Parasta olisi saada iso videokamera (Sony VX.... jotain) firewirellä kiinni kannettavaan, joka streamaisi lähetyksen. Tähän tarvittiin kameramiestä. No se katosi. Ja kuvausvalo. Ja sähköpistoke. On paljon teknisiä kysymyksiä. Voi olla, että vaikka saataisiin tuo Ustreamin puolelta toimimaan, mennään kännykkäkuvauksella.


No tuleepa testausta.

Nonni, ajolista on kasassa ja voidaan panna julki varmaankin huomenissa.


Otettiin Vidblasterin home-lisenssi (jotain 130 e + alv), niin aika ammattimainen pohja hommille. Jostain syystä nimittäin Ustreamin oman desktopcasterin uuden version äänipuoli ei tunnistanut lähetyskoneen line iniä. Ei kai pitäisi päivittää ohjelmia? Smile Muutenkin Vidblaster antaa paljon enemmän liikkumavaraa, mm. monikameralähetysmahdollisuuden. Home-lisenssillä tosin saa vain 7 ns. moduulia yhtäaikaa eli 1) kamera, 2) streamer, 3) tarkkailuikkuna, 4) inserttiplayeri jne. Seitsemän tulee aika äkkiä vastaan mutta päätimme että se riittää nyt. Nimittäin sen yli pääse vain latomalla 200 lisää tiskiin - mutta sen saa päivitysversiona siihen hintaan koska tahansa myöhemmin, jos koetaan tarpeelliseksi.


Vaikuttaa siis hyvältä. Erinomainen lisenssiohjelma. Lisäksi kokeiluversiota, jossa lähetykseen lisätään over-kuva yhteen nurkkaan (Vidblaster-mainos) saa rajoituksetta käyttää ilmaiseksi. Aika hyvä.


Ustreamin cohostauksen pitäisi toimia. On kokeiltu ja tehdään laajempi oma kokeilu pe-la.


Nyt olisi yksi vaihtoehto ottaa keikoille vaalivalvojaisiin mukaan USB-kamera, mikki (phantom ongelma, kannettava mikseri vähän niin kuin puuttuu) ja kannettava, joka striimaa cohost-lähetyksen mobiilidatalla. Tämä vähän niin kuin kiehtoisi. Oikeastaan tosi paljon.


Täytyy katsoa mitä ehtii.

ILMOITUS