Vihkojen nettiuudistus on ikuinen projekti

Meillä on tässä käsissämme ikuisuusprojekti. Mutta se on mukava.

Kulttuurivihkojen ensimmäiset verkkosivut perustettiin joskus 1990-luvun puolivälin tietämissä. Ne tuhoutuivat kustantajavaihdoksen yhteydessä 1999, ja uudet perustettiin tyhjästä. Tästä alkaen on tallella tekoajankohtansa mukaisena arkistona kulloinkin tehtyjä verkkosivuja. Alkuaikojen verkko-osoite oli kulttuurivihkot.8m.com.

Linkki: Esimerkki vuodelta 1999

2000-luvun alussa kokeiltiin portaalikonseptio sittemmin hylätyllä verkkotunnuksella, ja fi-domainnimien vapautuminen sai meidät varmistamaan Kulttuurivihkot.fi-osoitteen, johon kaikki toiminta siirrettiin.

Linkki: Esimerkki portaaliajalta 2001

Vuonna 2009 siirryimme sisällönhallintajärjestelmän käyttöön julkaisutoiminnassa. Aiemmin olimme kokeilleet keskustelupalstalla (ja aloittaneet videotuotannon 2005), mutta vasta Joomla-niminen sisällönhallintakokonaisuus varsinaisesti avasi uuden aikakauden verkkotoiminnassamme.

Suuntaamme eteenpäin. Hylkäämme vanhoja ratkaisumalleja alkaen omasta, toimiston nurkassa hurisevasta sähköpostipalvelimesta ja videotiedostojen jääräpäisestä säilömisestä omilla verkkosivuillamme yhteistyön ja verkottumisen hyötykäyttöön. Vimeo hallitsee videoiden esittämistavat, Facebook on lyönyt läpi Suomen (alkeellisena) de facto -"virtuaalitodellisuutena", ja verkkosivuhotellinpitäjä saa hoitaa nettisivujen ja sähköpostin alkeellisimmat alustatoiminnot.

Me keskitymme tekemään sisällön, eikä sekään koskaan lopu.

ILMOITUS