Tuulikki Poutiainen on esikoiskirjailija. Sivuikkuna on hänen kulttuuriaiheinen bloginsa.

Idan meri

Ida’s Diary Rakkautta ja anarkiaa -festivaaleilla. Ohjaaja August B. Hanssen on paikalla näytöksessä 24.9 klo 19.00 Kinopalatsi 8:ssa.

Se joka kommentoi persoonallisuustestiä sanomalla ”blah, blah, blah” on Ida. Se joka käyttää liikaa päihteitä on Ida. Se joka haluaa, että psykiatri ottaa selvää, mikä hänessä on vialla, on Ida – ironinen mutta toiveikas Ida. Se joka syö puolikkaan suklaapalan ja pähkinän mahtuakseen kesällä tiettyihin housuihin on Ida. Se joka ostaa kultakaloja on Ida. Se joka syöttää kuolleen kultakalan kissanpennulle on Ida. Se joka ei kuule psykiatrin puhetta vaan pelkkää ääntä on Ida. Se joka pettyy itseensä kun ei voi olla viiltelemättä on Ida. Se joka tilaa nettikaupasta koristepääkallon on Ida.

On kieliä ja on kieliä

Kirjoitus perustuu Espoo Cinéssä esitettyyn Girogi Ovašvilin elokuvaan Corn Island (Simindis Kundzuli). Elokuva esitetään Espoo Cinéssä vielä la 29.8. ja su 30.8.

Paikka: Enguri-joki Georgian ja siitä eroon pyrkivän Abhasian välillä.

Lintumiehiä ja apinanpeili

Haavoittunut muuttolintu on irrotettu laittomasta sala-ansasta. Se ottaa auton etupenkillä vastaan lintumiehen sormestaan tiputtaman vesitilkan, se suostuu siihen, sillä tässä vaiheessa lintu on vielä erityisen heikkona. Lintu ei jää ihmisen seuraan, vaan jatkaa matkaansa, kunhan vapaus ja terveys on luovutettu sille takaisin. Hetki aktivistin ja linnun välillä on perustavanlaatuisen kommunikaation hetki.

Rosenlund, Hamsun ja kirjoittava köyhyys

”Kerjuu ja köyhyys eivät koskaan kadonneet Pohjolasta – luulimmeko niin? Ne on vain systematisoitu ja byrokratisoitu: nyt seistään sosiaalitoimiston jonossa ja leipäjonossa sen sijaan että istuttaisiin kadunkulmassa pahvimuki ojossa.”

ILMOITUS