Samuus (kolme runoa)

I

Suloinen nukke, olen unohtanut sen!

Komerossa tuuletonta hiljaista kuin

kesällä, matkaa varten tyhjennetyt hyllyt

Olen pölyssä piilossa nukke

Data ja digi

DATA tarkoittaa tietoa ja DIGILISAATIO tiedon hyödyntämistä uusimman teknologian avulla (tietokone ja verkko). Ne liittyvät molemmat tietouskoiseen loogis-analyyytiseen ajatteluun.

Jalka

Eduskunnan oikeusasiamiehen kansliasta kanteluni (ajanvaraus ja lähetteen saaminen) johdosta saamassani vastauksessa (31.3.2022/EOAK/7330/2021) sanotaan, että ”Mikäli katsotte, että hoito ei ole lääketieteellisesti perusteltua, voitte myös kääntyä aluehallintoviraston puoleen…”.

Maalaisliitto

KAUHAVAA voi pitää perustellusti alkuperäisen MAALAISLIITON perustajana.

Kauhavalla syntyi aikoinaan maaseutua ihailleen Santeri Alkion johdolla NUORSUOMALAISEN PUOLUEEN MAASEUTUVÄESTÖN näkemyksiä PUOLUEOHJELMASSAAN painottanut RYHMITTYMÄ eli Etelä-Pohjanmaan NUORSUOMALAINEN MAALAISLIITTO, EPNM.

Maailmansota

VÄLIMEREN ympärillä syntynyt ja kasvanut VANHA MAAILMANVALTA oli siirtynyt valtameren toiselle laidalle. Pohjois-Atlantin poliittisen ja sotilaallisen liiton (amerikkalais-eurooppalainen NATO) syntymä tapahtui jo toisen maailmansodan aikana (kauan ennen NATO-liiton varsinaista perustamisvuotta 1949).

Ornamentti

TEOLLISTUMINEN herätti 1800-luvulla kysymyksen koristeiden käytöstä. SAKSAN BAUHAUS pyrki järkiperäistämään koko teollisen tuotannon hävittämällä kokonaan ornamentin käytön.

Uusi situaatio

Pyrkimys tietää ja tiede ovat vietelleet ihmiskunnan kuilun reunalle.

Nyt vallitsevasta ongelmasta on yksi ainoa ulospääsy: Taideteoksen valmistaminen tapahtuu ilman tietoa, ja valmista taideteosta ei voi tutkia tiedon pohjalta.

Todellisuus koetaan tältä pohjalta uudella tavalla.

Totalitarismi

Käsitteellä IDEA viitataan tässä esimerkiksi ajatukseen valtiosta. Käsitteellä TOTEUTTAMINEN viitataan tässä siihen että idea yhtyy toteutukseen. Käsitteellä SYSTEEMI viitataan tässä idean ja toteutuksen yhdessä muodostamaan kokonaisuuteen.

ILMOITUS