Jono

jos katsoisin ympärilleni rokotusjonossa,

näkisin nimiään pelkäävät diagnoosit

Kela-korteista, potilasjärjestelmistä

Menneisyys, nyt ja tulevaisuus?

JEAN-PAUL SARTRE on kirjoittanut (Eksistentialismikin on humanismia, 1946), että ”meille eksistentialismi on oppi, joka tekee ihmiselämän mahdolliseksi ja julistaa toisaalta että jokaisessa TOTUUDESSA ja jokaisessa TEOSSA on oma miljöönsä ja oma INHIMILLINEN subjektiivisuutensa”.

+

Jossain Norjan vuoristossa

kiipeää huipulle lämmin

Se laskee pulkkamäkeä itään

ja yhtäkkiä kuva saa värit

Musiikkia autiomaasta

Kun eläviin konsertteihin ei pääse ja taidemuseotkin ovat enimmäkseen kiinni, olen välillä täyttänyt elävän kulttuurin tyhjiötäni galleriakierroksilla. Galleriat rajoittavat samanaikaisesti paikalla olevien kävijämäärää ja kävijätkin käyttävät epidemiasuositusten mukaisesti kasvomaskeja eli turvallisuuteen on panostettu. Kun moni kuvataiteilija on kiinnostunut muistakin taiteista, toisinaan näyttelyistä löytyy yhteyksiä musiikkiinkin, kuten Helsinki Contemporaryssa Ville Anderssonin näyttelystä, joka on nimetty yhden näyttelyssä olevan teoksen mukaisesti otsikolla Desert Music.

Hanaun rasistisesta joukkomurhasta vuosi

Vuosi sitten 43-vuotias äärioikeistolainen Tobias Rathjen (TR) ampui kymmenen ihmistä Hanaussa kolmessa maahanmuuttajien suosimassa baarissa, niiden edustalla ja yhdessä kioskissa. Uhreista yhdeksän oli maahanmuuttajataustaisia. He olivat Gökhan Gültekin (37), Sedat Gürbüz (30), Said Nesar Hashemi (21), Mercedes Kierpacz (35), Hamza Kurtović (22), Vili Viorel Păun (23), Fatih Saraçoğlu (34), Ferhat Unvar (22), Kaloyan Velkov (33) ja Gabriele Rathjen (72). Heidän lisäkseen viisi muuta haavoittui, osittain vakavasti, TR:n tulituksessa. Kaikkiaan ampuminen kesti kahdessa eri tekopaikassa yli 12 minuuttia. Tekijä oli ampunut poliisin mukaan 52 kertaa. Tekonsa jälkeen TR ampui vanhempiensa talossa äitinsä ja lopuksi itsensä. Tekijän isä löydettiin asunnosta vahingoittumattomana. Hänet vapautettiin kuulustelujen jälkeen.

Puoluekartta

Kaikki me haluamme enemmän

Kaikki me haluamme vain elää rauhassa

Kaikkea ohjaa ahneus ja himo

Coda

Naistenklinikalla huudan

viekää minut kotiin

en osaa vielä puhua

Uusi todellisuuskäsitys ja luonnosta vieraantuminen

Vuoden 2020 ILMASTO oli Euroopassa LÄMPIMÄMPI KUIN KOSKAAN AIKAISEMMIN. MAAPALLON ILMASTON LÄMPENEMINEN TULEE JATKUMAAN. TÄMÄN seuraukset tullaan näkemään huomenna LUONNOSSA JA YHTEISKUNNISSA.

ILMOITUS