Kunniamaininta Vuoden 2020 aforismikirja -valinnassa.
Tämän kirjan sivuilla tapaat ihmisiä, jotka ovat kamppailuissaan joutuneet ahtaisiin olosuhteisiin ja synkkiin päätelmiin. Monet ovat hukanneet itsensä vallan, vääryyksien, pettymysten tai harhaantuneiden ajatusten vuoksi. Sivuilta saattaa kuitenkin löytyä myös elämän edessä leikkivä, ihmettelevä ja rakastava ääni.
Filosofian tohtori Hannu Pulkkinen (8.11.1951–6.12.2020) kirjoitti ja kuvitti aforismeja neljällä vuosikymmenellä. Ajatelmat ovat saaneet sijansa lehdissä ja kirjoissa – raitiovaunuissakin.
Ihmiselämä on kasvamista. Ennakkoluuloista päästään jälkiviisauteen.
Mikään ei ole niin kestävää kuin saavuttamaton unelma.
Raha ja tavara eivät saa määrätä elämäämme. Puhumme tästä lisää heti mainoskatkon jälkeen.
Kirjastoluokka 10.8. Ovh 29,70 e (nidottu), 11,90 e (e-kirja). Hinnat sisältävät alv:n, 10 %. Kovakantinen, 103 sivua. ISBN: 978-952-7274-59-0 (nidottu), 978-952-7274-60-6 (pdf).
Tilaa painettu kirjasta verkkokaupasta!
Osta sähkökirja! Sopii tietokoneelle ja kaikille lukulaitteille.
Myynnissä myös Rosebudin CityCenterin myymälään (Asematunneli, Helsinki) sekä Nide-kirjakaupassa (Fredrikinkatu 35, Helsinki).
Kirjasta sanottua
”Pulkkinen ei ole pelännyt käyttää aforismeissaan myös minä-muotoa, ja hän viljelee ansiokkaasti esimerkiksi itseironiaa. Huumorin ja letkautusten alla on kuitenkin syvempiä teemoja. Monet Pulkkisen aforismeista osuvat samalla kertaa niin yksilöön kuin yhteiskuntaankin. Välillä lukiessa itkettäisi – ellei naurattaisi. Pulkkisen ääni saattaa olla terävä, mutta pilke silmäkulmassa lempeä.”
Toimittaja, FM Maija-Liisa Nyman Vuoden 2020 aforismikirja -kunniamaininnan perusteluissa.
”Pulkkista voi pitää kuvataiteilija ja kirjailija Henrik Tikkasen (1924–84) perinteen jatkajana. Molempien aforismeissa yhdistyvät kirkas oivallus, sen tiivis sanallinen ilmaisu ja taitava kynänjälki. Yhteistä on myös esiintyminen huomattavan tiedotusvälineen sivuilla, laajalle yleisölle.
Pulkkisen aiheiltaan laaja-alaiselle aforistiikalle on ominaista päältä katsoen rento ja vitsikäs tyyli, milloin sarkastinen, milloin lempeän humoristinen.
Nämä helposti lähestyttävät miniatyyriteokset nappaavat lehteä nopeasti selaavankin katseen, mutta sanaleikkien ja paradoksien takaa löytyy myös aineksia syvällisemmälle pohdiskelulle.”