Hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen kritiikki oli vahvasti esillä vasemmistoliiton ja muidenkin oppositiopuolueiden kuntavaalikampanjoissa. Vasemmistoliitto arvosteli etenkin uudistukseen liittyvää pakkoa yhtiöittää julkisia palveluja ja ostaa palveluja yksityisiltä yhtiöiltä.
”Tulkitsen vaalitulosta niin, että äänestäjät ovat ottaneet selvän kannan hallituksen sote-linjaan ja malliin, koska kaikki oppositiopuolueet ovat pärjänneet hyvin ja pitäneet kritiikkiä esillä. Toivon, että tästä seuraa se, että hallitus on nyt valmis kuuntelemaan oppositiota ja asiantuntijoiden kritiikkiä ja ottamaan aikalisän yhtiöittämis- ja yksityistämissuunnitelmiin”, Andersson kommentoi Kulttuurivihkojen vaalistudiolähetyksen haastattelussa vaali-iltana.
Kunnanvaltuustojen tärkeimmäksi tehtäväksi tulevalla kaudella Andersson nimesi peruskoulun eriarvoistumiskehityksen kääntämisen. Syrjäytymistä hän torjuisi myös turvaamalla kaikkien lasten yhtäläisen päivähoito-oikeuden ja panostamalla varhaiskasvatukseen.
Kulttuurin ja taiteen edellytyksiä voitaisiin Anderssonin mukaan parantaa muun muassa noudattamalla laajentamalla prosenttiperiaatetta, jonka mukaan prosentin verran uusien rakennushankkeiden kuluista käytetään taiteen hankkimiseen.
”Se on keino tuoda taidetta kuntalaisten arkeen, mutta saada myös työtä ja toimeksiantoja kunnassa työskenteleville ammattitaiteilijoille.”
Turun kaupunginvaltuustoon uudelleen valittu Andersson korosti myös festivaalien ja muiden kulttuuritapahtumien tukemista ja mahdollistamista sekä kohtuuhintaisten työskentelytilojen turvaamista taide- ja kulttuurialoilla toimiville.