Astrid Swanin kappaleet hänen maaliskuussa ilmestyneellä levyllään From the Bed and Beyond käsittelevät sairastumista, muutosta, pelkoja, parantumista ja toivoa, sekä kuolemaa. Taustalla on hänen oma sairastumisensa rintasyöpään ja toipumisprosessi.

”Halusin työstää kokemustani tällä tavalla. Olen saanut todella paljon viestejä siitä, miten merkittävää se on ollut ihmisille, joilla on sairaita omaisia ja läheisiä, ja muille sairastuneille", Swan kertoo Flow Festivalin yhteydessä tehdyllä Kulttuurivihkojen videolla.

Flow'ssa esitettiin From the Bed and Beyond -levyn live-versio, jossa teemoja käsiteltiin myös visuaalisesti. Mediataiteilija Timo Wright, valokuvaaja Tekla Vály, sekä pukusuunnittelija Yat Cheung yhdistivät voimansa muusikkojen kanssa tässä poikkitaiteellisessa esityksessä, joka muokattiin uudestaan erityisesti Flow’ta varten.

"En tiedä elämää, jossa en olisi ollut kiinnostunut musiikista. Olen kuulemma oppinut laulamaan jo ennen puhumista", Swan kertoo videolla.

Musiikinteon ohessa Swan tekee Helsingin yliopistossa väitöskirjaa äitiblogeista. Hän kertoo haastattelussa myös, miksi hän kannattaa sukupuolikiintiöitä apurahojen jakamiseen.

ILMOITUS