Helsinkiläinen The Holy on saanut tunnistettavimmat vaikutteensa springsteeniläisestä laulaja-lauluntekijätraditiosta ja krautrockin estetiikasta. Mitään yhtä inspiraation lähdettä yhtyeellä ei kuitenkaan ole, basisti Laura Kangasniemi ja rumpali Mikko Maijala korostavat Kulttuurivihkojen videolla.

"Mikä tahansa bändi, joka tekee täysillä, ja varsinkin intensiiviset live-keikat vaikuttavat. Esimerkiksi suomalainen K-X-P on myös rumputyöskentelyn puolesta sellainen, jota koko bändi fanittaa. Muuten teemme sellaista, mikä tuntuu omaan esteettiseen korvaan hyvältä", Kangasniemi määrittelee.

Viisijäseninen yhtye (kesäkokoonpanossa jäseniä on ollut seitsemän) ammentaa soundinsa kahdesta rumpalista, voimakkaasta kitaroinnista ja sävykkäästä laulusta. The Holyn ensimmäinen EP More Escher and Random Notes julkaistiin keväällä 2016, ja bändin tinkimättömät live-esiintymiset ovat herättäneet laajalti huomiota. Vuonna 2017 The Holy keikkailee niin Suomessa kuin ulkomaillakin, minkä lisäksi bändi julkaisee toisen EP:n ja on aloittanut kokopitkän albumin työstämisen keväällä.

Videolla Kangasniemi ja Maijala pohtivat bändinsä suosiosta huolimatta, että heidän edustamansa suuntaus on tällä hetkellä vähän epämuodikas.

"1960–70-luvuilla tällainen on ollut suht yleistä", Kangasniemi vertaa.

ILMOITUS