"Soittaminen on parhaimmillaan kiuas. Heität sinne lisää ja sieltä tulee lisää – se on sykli, joka ruokkii itseään", kuvailee VIRTA-yhtyeen Antti Hevosmaa Kulttuurivihkojen Flow kylässä -sarjan videolla. Yhtye tunnetaan intensiivisenä esiintyjä.

Helsinkiläinen, mutta Savosta lähtöisin oleva kolmen nuoren miehen instrumentaaliyhtye yhdistelee pohjoismaista jazzperinnettä, post-rockia sekä elektronisen nykymusiikin elementtejä. Keskeinen voima heidän musiikinteossaan on Hevosmaan ja Erik Fräkin mukaan pitkäaikainen ystävyys. Haastatteluun osallistuneet Hevosmaa ja Fräki tuntevat toisensa jo päiväkodissa, kolmas jäsen Heikki Selamo tuli mukaan lukioaikana.

VIRTA-yhtyeen musiikkia on luonnehdittu kokeilevaksi.

"Haluamme kehittyä ja olla jonkin uuden äärellä koko ajan. Se ehkä vaatii sitä, että kokeilee asioita ja löytää virheiden kanssa mielenkiintoisia maaperiä, joita haluaa tutkia lisää", Hevosmaa kommentoi.

Fräki jatkaa, että kolmikon läheinen ystävyys mahdollistaa osaltaan pidäkkeettömän kokeilemisen.

"Kun tunnetaan pitkältä ajalta, uskaltaa olla tosi aito. On helppo vaikka sävellystilanteessa kokeilla kaikkea tosi typerää, josta voi loppujen lopuksi löytää jonkin jutun, joka kasvaa."

Svart Records julkaisi joulukuussa 2016 yhtyeen toisen albumin, Hurmos, joka on saanut osakseen paljon kiitosta niin kotimaassa kuin kansainvälisellä tasolla.

 Studiohaastattelussa videolla Erik Fräki (vas.) ja Antti Hevosmaa. Haastattelijana Kirsi Vanhamaa.

ILMOITUS