Kun Flow Festival aina kerran vuodessa ympäröi Kulttuurivihkojen toimitilan Helsingin Suvilahdessa, teemme festivaalihumun keskeltä verkkolehteen Flow'ssa esiintyvien artistien videohaastatteluja. Tämänvuotisia haastatteluja odotellessa julkaisemme uudelleen viime vuonna tehdyn NYKY Ensemblen edustajien haastattelun. NYKY Ensemble esiintyy Flow'ssa myös tänä vuonna, lauantaina klo 14.30.

*

Aikamme tunnetuimman säveltäjän Philip Glassin 80. syntymäpäivää juhlittiin talvella ympäri maailmaa komein festivaalein ja konsertein, mutta Suomessa se ohitettiin huomaamatta. Nyt Flow ja Sibelius-Akatemian NYKY Ensemble tarjosivat retrospektiivin, jossa matkattiin New Yorkin käsitetaiteen gallerioista pop-estradeille ja radikaalista minimalismista tunteikkaaseen kamarimusiikkiin.

Glassin helposti tunnistettavan, moduulirakenteisen musiikin vaikutus nykymaailman soundtrackiin on valtava, ja hänen oma ensemblensä ja lukemattomat, alati uusia muotoja hakevat yhteistyönsä eri alojen taiteilijoiden kanssa sekä eri musiikinlajien ja musiikkikulttuurien parissa ovat näyttäneet yhä uusille nuorille tekijöille, millainen nykysäveltäjän työkuva voi olla. Glassin yhteistyökumppaneista mainittakoon Robert Wilson, The Kronos Quartet, Yo-Yo Ma, Ravi Shankar, Twyla Tharp. Richard Serra, Doris Lessing, David Henry Hwang, Martin Scorsese, Paul Schrader, Woody Allen, David Byrne, Laurie Anderson, Paul Simon, Leonard Cohen, David Bowie ja Aphex Twin.

"Tällainen konsertti ei olisi ollut mahdollinenn vielä parikymmentä vuotta sitten, koska Philip Glass on pitänyt tämän musiikin vain oman enseblensä soitettavana eikä ole julkaissut sitä ja vasta myöhemmin julkaissut sen nuotteina ja sallinut esittämisen", sanoo ohjelmiston suunnitelusta vastannut säveltäjä Juhani Nuorvala Kulttuurivihkojen videolla.

ILMOITUS