Merja Kyllösen (vas.) presidentinvaalikampanjassa on ollut parasta rauhan ja vuoropuhelun linjassa pysyminen tiukoissakin tilanteissa, sanoi Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson puolueen vaalivalvojaisissa sunnuntai-iltana (katso video jutun alla).

"Myös tilanteissa, joissa kaikki muut ehdokkaat ja toimittajat lähtevät siitä, että jokin sotilaallinen konflikti tai sota syttyy koska tahansa, hän (Kyllönen) on lähtenyt siitä, että ulkopolitiikan tavoitteena pitää olla sellaisen tilanteen välttäminen kaikin keinoin.

Ilmastonmuutos, jota Kyllönen piti kampanjassaan aktiivisesti esillä, on Anderssonin mukaan keskeinen aihe turvallisuuspolitiikankin näkökulmasta.

"Se vaikuttaa suoraan ympäristöresurssien jakautumiseen, siirtolaisuuteen, ihmisoikeuksiin, kehitykseen ja sitä kautta turvallisuuspolitiikkaan."

Kyllönen toivoi, että Suomen ulkopoliittinen linja muuttuisi nykyistä skarpimmaksi.

"Suomen ulkopolitiikka on tällä hetkellä äärimmäisen linjatonta. Hyvä esimerkki on YK:n ydinasekieltosopimus, jossa ei olla mukana. Toisena esimerkkinä on asekauppapäätökset. Saksan ja Norjan kaltaiset maat tekevät päätöksiä, että eivät enää myy lainkaan aseita Jemenin konfliktiin osallistuneisiin maihin, mutta Suomi vain jatkaa nykylinjalla. Tähän tarvitaan ehdottomasti muutos."

ILMOITUS