Yona ja tango? Ei heti ensikuulemalta maailman todennäköisin yhtälö. Tango a la Yona -levyn julkaisukeikalla Tavastialla laulaja-lauluntekijä Yona todisti kuitenkin, että ennakkoluulojen karsiminen on nimenomaan hänen leipätyötään musiikin saralla. Jousiorkesteri yhdisteli tangoa jouhevasti improvisaation keinoin jazziin, foxtrotiin ja muihin musiikinlajeihin.

Konsertti käynnistyi hittibiisitä kuulostavalta Sulle silmäni annan –kappaleella, jossa yhtye pääsi mukavasti jammailemaan ja improvisoimaan ohi levyn vakiintuneiden kappalerakenteiden. Levyn lainakappaleet ovat kuluneet myös muiden suomalaisartistien, muun muassa Katri Helenan, tulkintoina.

Tangokuningas Kyösti Mäkimattilan ja Ikosten siskojen kanssa laulettu Soi maininki hiljainen ja En enää vaieta mä voi todisti kuitenkin, että Yonan ääni on tyttömäinen ja siitä puuttuu tangossa niin olennaista intohimoa. Ikosten siskokset olisivat voineet laulaa kappaleen soolo-osuudet ja Yona taustat.

Uudella levyllä on kuitenkin usean hittikappaleen ainekset laina- tai omina kappaleina. Puhdasoppisten kauhuksi luvassa on juuri erilaisia tyylihybridejä. 

Yona sai encorena esitettyyn Pieni sydän -kappaleeseen lavalle seurakseen Mäkimattilan lisäksi Netta Skogin. Kolmikko synnytti tangoon sopivaa mustasukkaisuusdraamaa myös yleisön katsottavaksi. Liikkuvat pilvet –yhtyeen kanssa Yona veti myös tulevalta, vielä ilmestymättömältä levyltä kappaleen - tietysti tangoversiona.

Tavastian Tango a la Yona -levyn julkaisukeikka 19.2.2014

ILMOITUS