Kirjailija Uni Ojuva kertoo esikoisteoksestaan Asentopuu (Kulttuurivihkot 2018) ja esittää sen runoja Elävän Kirjallisuuden Festivaalissa, joka järjestetään Työväenmuseo Werstaalla Tampereella lauantaina 16. helmikuuta.

Asentopuuta ja muita Kulttuurivihkojen kustantamia kirjoja sekä Kulttuurivihkot-lehteä on saatavana erikoishintaan.

Runokokoelmassa Asentopuu ajat kerrostuvat. Esillä on muiston ja muistamisen problematiikka, vastahistoria ja pohjoinen. Kertomukset, jotka tarttuvat vaatteisiin. Olemme metsässä ja Jäämerellä. On kaupunkikin ja kaupallisen merenkulun vaatima tila. Vallankumous, mennyt, oma ja yhteinen.

Kirja on saanut kiitosta kriitikoilta. "Ojuvan lyhyehköt, muutaman säkeen mittaiset, riimittelemättömät, mutta paperille huolellisesti asetellut runot avautuvat kuin syysutuinen aamu lappilaisessa metsässä", kirjoittaa Heidi Lakkala Lapin Kansassa (30.11.2018).

Virpi Alanen Parnassossa luonnehtii kokoelmaa "lupaavaksi esikoiseksi".

Elävän Kirjallisuuden Festivaalissa kustantaja Elias Krohn haastattelee Uni Ojuvaa ja Ojuva esittää runoja kirjastaan. Myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tilaisuus on Työväenmuseo Werstaalla (Väinö Linnan aukio 8) Bertel-salissa lauantaina 16. helmikuuta klo 12.30–13.00. Festivaalille on vapaa pääsy, tervetuloa!
 
Tapahtuman Facebook-sivu

ILMOITUS