Huomattava joukko arkkitehteja ja insinöörejä eri puolilta maailmaa on jo pitkään vaatinut uusia tutkimuksia New Yorkin World Trade Centerin tornien sortumisesta 11.9.2001. Architects and Engineers for 9/11 Truth -järjestön vetoomuksen asiasta on allekirjoittanut jo yli 3 000 arkkitehtia ja insinööriä.

Järjestön aktiivijäsen, Oslossa asuva David Llewelyn, joka on myös arvovaltaisen Institution of Mechanical Engineers -insinöörijärjestön Pohjoismaiden osaston puheenjohtaja, puhui aiheesta Helsingissä tornien sortumisen vuosipäivän alla 6.9. täkäläisen 11.9.-toimintaryhmän järjestämässä tilaisuudessa.

Llewelyn pitää selvänä, etteivät kolme WTC-tornia voineet sortua virallisten selitysten mukaisesti lentokoneiden törmäyksestä aiheutuneiden tulipalojen seurauksena. Lukuisat tieteelliset ja rakennustekniset tosiseikat sekä videotallenteet viittaavat sen sijaan siihen, että tornit luhistuivat räjäytysten seurauksena.

Erityisen ilmeisenä esimerkkinä Llewelyn esitteli WTC 7 -tornin luhistumista. Siihen ei törmännyt mikään lentokone, se sijaitsi yli sadan metrin päässä WTC 1 -tornista ja se luhistui noin seitsemän tuntia kaksoistornien (WTC 1 ja WTC 2) jälkeen. Virallisissa tutkimuksissa syyksi on esitetty palon leviämistä WTC 1 -tornin palavista jäänteistä.

Alaskan yliopistossa on vuodesta 2015 alkaen tutkittu uusimpien tietokonemallien avulla WTC 7:n romahdusta Architects and Engineers for 9/11 Truth -järjestön rahoittamassa uudessa tutkimuksessa. Tähän mennessä julkistetut tulokset osoittavat, että tulipalo ei voinut olla syynä rakennuksen romahtamiseen.

”Tutkimusryhmän johtaja, tohtori J. Leroy Hulsey on todennut, että todennäköisyys sille on nolla prosenttia”, Llewelyn kertoi.

Llewelynin mukaan kaikkien kolmen tornin romahdukset täyttävät kaikki hallitun räjähdepurkamisen tunnusmerkit. Niitä ovat esimerkiksi romahtaminen ajoittain jopa vapaan pudotuksen nopeudella, erityisen korkeat lämpötilat, suuret määrät sulanutta terästä, romahdusten symmetrisyys ja niiden äkkinäinen alkaminen. Räjähdyksistä on myös äänitteitä ja silminnäkijähavaintoja.

Aiheesta muualla Kulttuurivihkoissa:

Teemanumero 9/11-iskuista (1/2005)

Aiheesta muualla internetissä:

Arkkitehdit ja insinöörit 9/11-totuuden puolesta

Alaskan yliopiston tutkimushanke

Muokattu 16.9.2018: korjattu David Llewelynin nimi (Llewelyn, ei Llewely).

ILMOITUS