Juhlakatriinamiehen välittömät toukokuun torstait

Improvisaatio-orkesteri Katriinamies on järjestänyt nimeään kantavaa klubia vuodesta 2010 lähtien. Sitä juhlitaan kuluvan kuun torstaisilla klubeilla Bar Loosisterissa Helsingissä. Katriinamiehen innostava alttiiksi heittäytyminen ja jopa absurdismiin johtavat biisi-improvisaatiot aloittavat jokaisen klubin. Jo ensimmäisenä torstaina he saivat alku-illan yleisön avautumaan, tirskumaan, jopa ääneen hekottamaan. 

Agit Prop työväen vapun kaanonissa

Agit Prop -yhtye esiintyy omien sanojensa mukaan ”vielä kerran” Kulttuuritalolla tulevan vapun aattona. Vuonna 1971 perustettuun kvartettiin kuuluvat Pekka Aarnio, Monna Kamu, Martti Launis ja Sinikka Sokka.

Tanssitekniikalla vihapuhetta vastaan

Tuleva viikonvaihde ja alkuviikko tarjoavat liikettä henkilökohtaisuuksista sekä keskustelua ihmisyydestä.

Haluatko saada uusia näkökulmia tai oivalluksia tanssista ja tanssimisesta? Tai siitä, mitä on hyvä elämä? Vai haluaisitko käsitellä itsessäsi tai kanssaeläjissä olevia piirteitä, joita sinun on vaikea hyväksyä? Jos nyökyttelit, kannattaa suunnata Helsingin Höyhentämöön. Siellä nimittäin järjestetään Festival of Instant Choreography (FIC) 21.4.–25.4.

SKP:n puheenjohtaja videohaastattelussa: "Valtaa ei anneta vaan se otetaan!"

"Totta kai oon raivostunut tästä että tää kuntavaalien tulos näyttää siltä, että entistä konservatiivisempaan ja kylmempään kapitalismiin ollaan menossa", Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP Väisänen sanoi Kulttuurivihkoille sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä.

Kulttuurivihkojen kuntavaalistudio 2017

Suora lähetys vaali-iltana klo 19.30–22.30

Valveutuneita ja rohkeita avauksia

Rap-artisti Tero Hetero pokkasi Taideyliopiston ylioppilaskunnan myöntämän tämänvuotisen Akateemisen kaunotaiteen palkinnon, joka jaettiin myöhään lauantaina 8. huhtikuuta Teatterikorkeakoulussa Helsingissä.

Turhien valojen tunti

Jälleen ensi lauantaina 25.3. järjestettävä Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille.

Taide- ja kulttuuriväki vaatii käännettä turvapaikkapolitiikkaan

Helsingin Rautatientorilla jo kuukauden käynnissä ollut turvapaikanhakijoiden Oikeus elää -mielenosoitus on saamassa laajaa tukea kulttuuriväeltä. Lauantaina 11.2. paikan päällä pidetään tukikonsertti, johon Facebookissa on ilmoittanut osallistuvansa yli 1 000 ihmistä. Pääesiintyjä on palkittu hip hop -artisti Laineen Kasperi ja Palava kaupunki. Konsertin aattona julkistettiin samassa paikassa järjestetyssä taidetapahtumassa yli 10 000 allekirjoittajan kannanotto Suomen turvapaikkapolitiikkaan. Allekirjoittajat ovat taiteen ja kulttuurin eri alojen ammattilaisia.

Konsertti Turussa – vaaditaan syrjäytyneiden hyväksi!

Turussa järjestetään Live Aid -hengessä tänään perjantaina 17. helmikuuta Syrjäytyneiden hyväksi -konsertti baari Baarissa. Oma koti, puhtaat vaatteet, pehmeä sänky ja päivittäinen lämmin ruoka on itsestäänselvyys useimmille meistä. Yhä suuremmalle osalle näin ei ole. Työttömyys, avioero tai sairaus voi johtaa asunnottomuuteen ihmisen, joka ei ikinä olisi sen uskonut itseään koskettavan. 


Runoja rauhasta Jyväskylässä 19.2.

Kulttuurivihkot järjestää Jyväskylän Talvessa runomatinean, jossa teemana on rauha. Tilaisuudessa omia runojaan lausuvat Reetta Pekkanen ja Juha Rautio. Klaus Rahikainen esittää Kalevi Rahikaisen runoja, ja Jyväskylän Sana-Sepot esittävät huikean runokoosteen. Juontajana on Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn, joka pitää myös avauspuheenvuoron.

Matinea järjestetään Aalto-Salissa osoitteessa Kauppakatu 30 sunnuntaina 19.2. klo 14–15. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

ILMOITUS