Työpisteitä vapaana Helsingin Suvilahdessa

Työpöytiä (2 kpl) tarjotaan vuokralle Helsingin Suvilahdessa Kulttuurivihkojen toimitilassa. Sopivia freelancerille, apurahatutkijalle, kirjailijalle tms. mielellään hiljaista työtä tekevälle. Samassa yhtenäisessä tilassa on myös muita vuokralaisia. Vuokra 81 e / kk. Hyllytilaa pari metriä, muuta varastotilaa hyvin niukasti. Paikat vapautuvat syyskuun alussa. Kiinnostuksesta voi ilmoittaa sähköpostitse Elias Krohnille: etunimi.sukunimi(ät)kulttuurivihkot.fi

Vuoden vanhassa kivuuskahvilassa saa hengailla

Vuosi sitten ystäväporukka huomasi yhteytensä vahvistuvan tekemällä asioita yhdessä ja laittamalla energiaa konkreetiseen hyvään. Kahvila ja kulttuuritila tuntui paikalta, missä tuota energiaa voisi käyttää. Näin syntyi Helsingin Kallioon Kolo, joka on kaikille avoin vegaaninen kulttuurikahvila, tai kuten perustajat sitä nimittävät, "kivuuskahvila".

ILMIÖSSÄ musiikki ja taide kietoutuvat

H2Ö-festivaalia Ruissalon telakalla järjestänyt tuotantotiimi palauttaa ILMIÖ-festivaalin jälleen Uittamolle. Tapahtuma järjestetään kolmen vuoden tauon jälkeen kansanpuiston vanhalla tanssipaviljongilla heinäkuun lopussa. 

Uittamossa juhlitaan nyt kuudetta kertaa ja festivaalilla nähdään tuttuun tapaan valikoima tämän hetken vaihtoehtokulttuurin kiinnostavimpia ilmiöitä.

Kirjailija Matti Rossi on kuollut

Matti Rossi

Kulttuurivihkojen saaman luotettavan tiedon mukaan kirjailija ja suomentaja Matti Rossi kuoli maanantaina 3.7. Helsingissä pitkään sairastettuaan 83-vuotiaana. Rossi toimi Kulttuurivihkojen päätoimittajana vuosina 1978–1979.

Rossin laajaan tuotantoon kuuluu runoutta, laulutekstejä, näytelmiä, matkakirjoja, poliittisia pamfletteja... Hän julkaisi myös dekkareita nimellä Olavi Kokko. Suurelle yleisölle monet hänen tekstinsä ovat tulleet tutuiksi muun muassa Kaj Chydeniuksen ja Eero Ojasen sävellyksinä ja esimerkiksi Agit Prop -yhtyeen tai KOM-teatterin kuoron esittäminä. Ne ovat suomalaisen poliittisen työväenmusiikin klassikkoja.

Juhlakatriinamiehen välittömät toukokuun torstait

Improvisaatio-orkesteri Katriinamies on järjestänyt nimeään kantavaa klubia vuodesta 2010 lähtien. Sitä juhlitaan kuluvan kuun torstaisilla klubeilla Bar Loosisterissa Helsingissä. Katriinamiehen innostava alttiiksi heittäytyminen ja jopa absurdismiin johtavat biisi-improvisaatiot aloittavat jokaisen klubin. Jo ensimmäisenä torstaina he saivat alku-illan yleisön avautumaan, tirskumaan, jopa ääneen hekottamaan. 

Agit Prop työväen vapun kaanonissa

Agit Prop -yhtye esiintyy omien sanojensa mukaan ”vielä kerran” Kulttuuritalolla tulevan vapun aattona. Vuonna 1971 perustettuun kvartettiin kuuluvat Pekka Aarnio, Monna Kamu, Martti Launis ja Sinikka Sokka.

Tanssitekniikalla vihapuhetta vastaan

Tuleva viikonvaihde ja alkuviikko tarjoavat liikettä henkilökohtaisuuksista sekä keskustelua ihmisyydestä.

Haluatko saada uusia näkökulmia tai oivalluksia tanssista ja tanssimisesta? Tai siitä, mitä on hyvä elämä? Vai haluaisitko käsitellä itsessäsi tai kanssaeläjissä olevia piirteitä, joita sinun on vaikea hyväksyä? Jos nyökyttelit, kannattaa suunnata Helsingin Höyhentämöön. Siellä nimittäin järjestetään Festival of Instant Choreography (FIC) 21.4.–25.4.

SKP:n puheenjohtaja videohaastattelussa: "Valtaa ei anneta vaan se otetaan!"

"Totta kai oon raivostunut tästä että tää kuntavaalien tulos näyttää siltä, että entistä konservatiivisempaan ja kylmempään kapitalismiin ollaan menossa", Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP Väisänen sanoi Kulttuurivihkoille sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä.

Kulttuurivihkojen kuntavaalistudio 2017

Suora lähetys vaali-iltana klo 19.30–22.30

Valveutuneita ja rohkeita avauksia

Rap-artisti Tero Hetero pokkasi Taideyliopiston ylioppilaskunnan myöntämän tämänvuotisen Akateemisen kaunotaiteen palkinnon, joka jaettiin myöhään lauantaina 8. huhtikuuta Teatterikorkeakoulussa Helsingissä.

ILMOITUS