Saman kolikon kolme puolta: maahanmuuttajat, linnut ja birdie

Alussa näyttämöllä on neljä hahmoa. Takaseinälle on heijastettu sanomalehden sivu. Jutut käsittelevät todellisia tapahtumia, mutta niitä on muokattu esityksen tarpeisiin. Aiheet vaihtelevat pääoman liikkeistä ja pedofiliasta Kim Kardashianin onnenhehkutukseen. Esityksen äänimaailma koostuu svengaavasta musiikista, jota voisi kuulla jossain urbaanissa kahvilassa. Meidät tuodaan nykytodellisuuden globaaliin sykkeeseen, joka on piinaavan kepeää ja ulkonäköpainotteista ja samalla täynnä vääryyksin kyllästettyä ahneutta, epätasa-arvoa, epätoivoa; ja toivoa.

Taiteilijan mystinen kokemus hämmentää näyttelyvieraita

”Kuka pitää kiinni silmistäsi?” ”Mitä siellä puun takana on?” ”Hengitä rauhassa.” Hypnotistin tasaisen rauhoittava ääni esittää kysymyksiä videoruudussa näyttelysalin keskellä. Kuvassa näkyvät vain hypnotisoidun silmät, joiden liikkeistä voi yrittää päätellä hänen tuntemuksiaan. Hypnotisoidun repliikit on poistettu. Hypnoosissa on näyttelyn taiteilija Tero Puha. Tarkoituksena on palauttaa hänelle hypnoosin avulla muistikuvia syyskuun 11:nnen ja 12:nnen päivän välisestä yöstä Novosibirskissä, jossa hän oli ollut näyttelymatkalla. Puha oli mennyt illalla normaalisti nukkumaan hotellihuoneessaan ja herännyt aamulla oudot jäljet vasemmassa käsivarressaan muistamatta yön tapahtumista mitään. Alkoholia tai muita päihteitä hän ei ollut käyttänyt lukuun ottamatta normaaleja avajaismaljoja.

Mielenkiintoisimmat artistihaastattelut Flow Festivalilta Kulttuurivihkojen verkkolehdessä

Musiikin ja kaupunkikulttuurin ystävät kokoontuvat elokuisen, poikkitaiteellisen Flow´n vieton merkeissä jälleen tänä viikonloppuna. Festivaali järjestetään tuttuun tapaan Helsingin Suvilahdessa, jossa myös Kulttuurivihkojen toimitus sijaitsee.

Niinpä Kulttuurivihkot on kutsunut tänäkin vuonna toimitukseensa kymmenisen kappaletta Flow´n artisteja. Lisäksi haastattelussa nähdään vihreiden juuri valittu varapuheenjohtaja Maria Ohisalo, joka kertoo puolueensa kulttuuripoliittista linjauksista. 

Työpiste vapaana Helsingin Suvilahdessa

Työpöytö tarjotaan vuokralle Helsingin Suvilahdessa Kulttuurivihkojen toimitilassa. Sopiva freelancerille, apurahatutkijalle, kirjailijalle tms. mielellään hiljaista työtä tekevälle. Samassa yhtenäisessä tilassa on myös muita vuokralaisia. Vuokra 81 e / kk. Hyllytilaa pari metriä, muuta varastotilaa hyvin niukasti. Paikka vapautuu syyskuun alussa. Kiinnostuksesta voi ilmoittaa sähköpostitse Elias Krohnille: etunimi.sukunimi(ät)kulttuurivihkot.fi

Vuoden vanhassa kivuuskahvilassa saa hengailla

Vuosi sitten ystäväporukka huomasi yhteytensä vahvistuvan tekemällä asioita yhdessä ja laittamalla energiaa konkreetiseen hyvään. Kahvila ja kulttuuritila tuntui paikalta, missä tuota energiaa voisi käyttää. Näin syntyi Helsingin Kallioon Kolo, joka on kaikille avoin vegaaninen kulttuurikahvila, tai kuten perustajat sitä nimittävät, "kivuuskahvila".

ILMIÖSSÄ musiikki ja taide kietoutuvat

H2Ö-festivaalia Ruissalon telakalla järjestänyt tuotantotiimi palauttaa ILMIÖ-festivaalin jälleen Uittamolle. Tapahtuma järjestetään kolmen vuoden tauon jälkeen kansanpuiston vanhalla tanssipaviljongilla heinäkuun lopussa. 

Uittamossa juhlitaan nyt kuudetta kertaa ja festivaalilla nähdään tuttuun tapaan valikoima tämän hetken vaihtoehtokulttuurin kiinnostavimpia ilmiöitä.

Kirjailija Matti Rossi on kuollut

Matti Rossi

Kulttuurivihkojen saaman luotettavan tiedon mukaan kirjailija ja suomentaja Matti Rossi kuoli maanantaina 3.7. Helsingissä pitkään sairastettuaan 83-vuotiaana. Rossi toimi Kulttuurivihkojen päätoimittajana vuosina 1978–1979.

Rossin laajaan tuotantoon kuuluu runoutta, laulutekstejä, näytelmiä, matkakirjoja, poliittisia pamfletteja... Hän julkaisi myös dekkareita nimellä Olavi Kokko. Suurelle yleisölle monet hänen tekstinsä ovat tulleet tutuiksi muun muassa Kaj Chydeniuksen ja Eero Ojasen sävellyksinä ja esimerkiksi Agit Prop -yhtyeen tai KOM-teatterin kuoron esittäminä. Ne ovat suomalaisen poliittisen työväenmusiikin klassikkoja.

Juhlakatriinamiehen välittömät toukokuun torstait

Improvisaatio-orkesteri Katriinamies on järjestänyt nimeään kantavaa klubia vuodesta 2010 lähtien. Sitä juhlitaan kuluvan kuun torstaisilla klubeilla Bar Loosisterissa Helsingissä. Katriinamiehen innostava alttiiksi heittäytyminen ja jopa absurdismiin johtavat biisi-improvisaatiot aloittavat jokaisen klubin. Jo ensimmäisenä torstaina he saivat alku-illan yleisön avautumaan, tirskumaan, jopa ääneen hekottamaan. 

Agit Prop työväen vapun kaanonissa

Agit Prop -yhtye esiintyy omien sanojensa mukaan ”vielä kerran” Kulttuuritalolla tulevan vapun aattona. Vuonna 1971 perustettuun kvartettiin kuuluvat Pekka Aarnio, Monna Kamu, Martti Launis ja Sinikka Sokka.

Tanssitekniikalla vihapuhetta vastaan

Tuleva viikonvaihde ja alkuviikko tarjoavat liikettä henkilökohtaisuuksista sekä keskustelua ihmisyydestä.

Haluatko saada uusia näkökulmia tai oivalluksia tanssista ja tanssimisesta? Tai siitä, mitä on hyvä elämä? Vai haluaisitko käsitellä itsessäsi tai kanssaeläjissä olevia piirteitä, joita sinun on vaikea hyväksyä? Jos nyökyttelit, kannattaa suunnata Helsingin Höyhentämöön. Siellä nimittäin järjestetään Festival of Instant Choreography (FIC) 21.4.–25.4.

ILMOITUS