Jyväskylän Syksyssä: Miten etätyö muuttaa työelämää?

Ahti Ruoppila SAK:sta kertoi Jyväskylän Syksyn tilaisuudessa perjantaina 27.11., miten työelämä muuttuu etätyön yleistyessä. Entä miten tämä vaikuttaa tutkijan työhön? Sitä valaisi jatko-opiskelija Yannick Lahti. Keskustelua moderoi Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn.

Keskustelu holokaustin muistamisesta

Holokaustin päättymisestä on kulunut 75 vuotta. Tänä syksynä ilmestyi Kulttuurivihkojen kustantamana Timo Suutarisen esikoisrunokokoelma Kirsikankukkien kaupunki, jonka aihepiirinä on holokausti. 

Jyväskylän Syksyn etätapahtuma toteutettavassa keskustelussa "Miten holokaustia muistetaan tänään?" 24.11. olivat Suutarisen lisäksi mukana Lapin yliopiston valokuvauksen opettaja ja tohtorikoulutettava Michael Jacobs sekä historiallis-yhteiskunnallisen kasvatuksen apulaisprofessori Jan Löfström Turun yliopistosta.

Intensiivinen unelma mustikasta, metsästä ja laulujoutsenesta

Maan uumenissa, Kansallismuseon lastauslaiturilla rakennetaan unelmia. Niitä myös huutokaupataan ja niiden perään kysellään Studio Totalin Dreams for sale -teatteriesityksessä, joka sai ensi-iltansa viime tiistaina. Itse ostin esityksessä (kuvitteellisen) kasvihuoneen, josta olen unelmoinut, ja jäin miettimään, onko unelmani ollut väärä, vaikka sen tavoitteleminen tähtääkin suurempaan omavaraisuuteen.

Jyväskylän Syksyn etätapahtumassa keskusteltiin Arvo Salosta

Aikalaiset muistanevat Arvo Salon ennen kaikkea Ylioppilaslehden päätoimittajana, Lapualaisooppera-musiikkinäytelmän (1966) käsikirjoittajana ja sosiaalidemokraattisena poliitikkona. Salo kirjoitti kuitenkin myös kolumneja ja runoja sekä näytelmän Aleksis Kiven aikaisesta suomalaisesta kulttuurielämästä. Filosofian tohtori Riikka Ylitalon uutuusteos, elämäkerta Sanamaagikko – Arvo Salon koetut vaiheet (Reuna 2020), valottaa Salon elämänvaiheita hänen työnsä ja kirjallisen tuotantonsa eri näkökulmasta.

Kirjailijahaastattelu: Veli-Matti Huhta ja Historian häikäisevä laakso

Veli-Matti Huhta oli haastateltavana uudesta esseekokoelmastaan Historian häikäisevä laakso – toiset kaksitoista kirjoitusta elokuvasta (Kulttuurivihkot 2020) etälähetyksessä perjantaina 20.11. klo 14. Hän luki myös otteita teoksestaan. Tapahtuma oli osa Kallio kipinöi -virtuaalifestivaalia.

Kirjailijahaastattelu: Asta Piiroisen Aamun maa herää ikuisessa

Kirjailija Asta Piiroinen kertoi pian ilmestyvästä kirjastaan Aamun maa herää ikuisessa – esseitä Afrikasta (Kulttuurivihkot 2020) etätapahtumassa torstaina 19.11. Kirjassa kuvataan mytologiaa ja modernia todellisuutta Itä-Afrikan suurten järvien alueella. Lähetys on osa Kallio kipinöi -virtuaalifestivaalia.

Tilaisuus on katsottavissa Kulttuurivihkojen Facebook-sivulla. Tallenne tulee katsottavaksi myös Kulttuurivihkojen Youtube-kanavalle ja tähän verkkolehteen.

Timo Suutarisen ja Lassi Rajamaan runokirjat julkistettiin

Kulttuurivihkojen syksyn kirjoja julkistetaan etälähetyksinä osana Kallio Kipinöi -virtuaalifestivaalia. Tiistaina 17.11. vuorossa olivat Timo Suutarisen esikoisrunokokoelma Kirsikankukkien kaupunki ja Lassi Rajamaan runokokoelma Vene ei nyt millään irtoa rannasta. Kirjailijat olivat haastateltavina ja lausuivat otteita teoksistaan. Haastattelijana oli Elias Krohn.

Katso videot:

Kirjailijahaastattelussa Virpi Alanen

Kulttuurivihkojen syksyn kirjoja on julkistettu etälähetyksinä osana Kallio Kipinöi -virtuaalifestivaalia. 16.11. vuorossa oli Virpi Alasen aforismikokoelma Hiilellä piirretty hymy. Kirjailija oli haastateltavana ja lausuu otteita teoksestaan. Haastattelijana oli Elias Krohn.

Katso video:

Kirjailijahaastattelussa Erkki Widenius

Kulttuurivihkojen syksyn kirjojen julkistusjuhla peruuntui koronatilanteen vuoksi, mutta kirjoja on julkistettu sen sijaan etätilaisuuksissa. Tilaisuudet ovat osa Kallio kipinöi -virtuaalifestivaalin ohjelmistoa. Sunnuntaina 15.11. vuorossa oli Erkki Wideniuksen pienoisromaani Ikuinen ylioppilas, joka on epookkikuva noin viidenkymmenen vuoden takaisesta Jyväskylästä.

Hollywood-tason elokuvastudio Vuokattiin

Kajawoodiin, Vuokatin alueelle Sotkamoon, on perusteilla Hollywoodin standardit täyttävä LED-elokuvastudio. Kajawoodin toimitusjohtaja, elokuvatuottaja Miika J. Norvanto ja elokuvatuottaja Timo Puustinen ovat allekirjoittaneet sopimuksen Steve Griffithin ja Jacob Nguyenin kanssa. Griffith on lukuisten Marvel-elokuvien (USA 2008-2019) ja Stranger Things -tv-sarjan (2016-) VFX-tuottaja.

ILMOITUS