Pidä silmäsi auki silmänpaikkauspaketeilta

Apteekit aloittivat hieman ennen juhannusta silmänpaikkauspakettien myynnin. Suomi oli ensimmäinen EU-maa, jossa pakkaus tuli itsehoitotuotteeksi. Aiempaa kokemusta itsepaikkaamisesta on hampaista, joiden väliaikaiseen paikkaamiseen on pitkään myyty itsehoitotuotetta. Se on saavuttanut suosiota köyhien keskuudessa.

Read more: Pidä silmäsi auki silmänpaikkauspaketeilta

Merkittävä teatterin uudistaja

Kulttuurivihkot 3/2018

Jussi Parviainen on suuria kulttuuripersooniamme. Hän on uudistanut ainutlaatuisella tavalla kotimaista draamaa. Hänestä tuli suomalaisen teatterin supertähti menestysnäytelmiensä Jumalan rakastaja (1984) ja Valtakunta (1985) myötä. 

Ne olivat järisyttäviä tapahtumia 1980-luvun maisemassa, ja edelleen ylittämättömiä, yhden teatteritoimijan synnyttämiä ilmiöitä. Jussi Parviainen oli teatteria vahvasti eteenpäin vievä, nuoren polven ykköstoimija rohkeudessaan. Hänen ansiostaan monille teatteri näyttäytyi yhä vahvemmin paikkana, joista tulevat kiinnostavimmat taidekentän avaukset.

Read more: Merkittävä teatterin uudistaja

Kevään oopperatapaukset ja yksi teatteritapaus

Kaksi klassikkoa, Trubaduuri ja Parsifal, olivat Kansallisoopperan esityskauden kovaa kärkeä, samoin Measha Brueggergosmanin laaja-alainen konsertti.

Read more: Kevään oopperatapaukset ja yksi teatteritapaus

Ulosotossa olevat tarvitsevat tukea

Kulttuurivihkot 2/2018, köyhyys-teema

Kaksi kansanedustajaa, sosiaalidemokraattien Satu Taavitsainen ja Maria Tolppanen, ovat perustaneet ulosotossa olevien tukiryhmän eduskuntaan. Heidän mukaansa valtakunnanvoudin tilastot ovat karua luettavaa. Julkisen sektorin sosiaali- ja terveydenhuollon laskuja päätyy ulosottoon vuosittain noin 400 000.

Vuonna 2017 on käsitelty yhteensä noin 3,3 miljoonaa ulosottoasiaa. Perintäyhtiöille nämä ovat merkittävää liiketoimintaa.

Read more: Ulosotossa olevat tarvitsevat tukea

Kansalaisten auttaminen intohimona

Kulttuurivihkot 2/2018, teemana köyhyys

Politiikassa 42 vuotta työtä tehnyt Marjatta Stenius-Kaukonen pitää elämänsä tärkeimpänä saavutuksena sitä, että on oikeasti pystynyt auttamaan tuhansia ihmisiä. 

Marjatta Stenius-Kaukonen toimi eduskunnassa SKDL:n, Devan ja vasemmistoliiton kansanedustajana vuosina 1975–1995 ja 1999–2003 sekä oli Euroopan parlamentin jäsen vuosina 1995–96.

Read more: Kansalaisten auttaminen intohimona

ILMOITUS