Työväenliike ei ole Suomessa näinä aikoina vahvimmillaan, pikemminkin päinvastoin. Työväenkulttuurikaan ei kukoista samalla tavalla kuin poliittisen joukkoliikkeen – joka oli myös kulttuuriliike – vahvoina aikoina. Monenlaista uutta työväenhenkistä ja yhteiskunnallisesti kantaaottavaa kulttuuria syntyy kuitenkin jatkuvasti, rapmusiikista teatteriin ja kirjallisuuteen.

Kulttuurivihkojen ja Kulttuuriyhdistys Paxin järjestämässä Elävän työväenkulttuurin illassa pohditaan työväenkulttuurin historiaa, nykytilaa ja tulevaisuutta Suomessa. Mukana ovat kirjailijat Marja-Leena Mikkola ja Anneli Kanto, tietokirjailija Timo Kalevi Forss, Koiton Laulu ry:n puheenjohtaja Pentti Määttänen ja rapartisti Rauhatäti. Sokerina pohjalla on musiikkiohjelmaa: Iida Umpikuja esittää omia laulujaan ja Petri Rajala esittää Vladimir Vysotskin lauluja. Tilaisuus pidetään Helsingin Oulunkylän Seurahuoneen isossa salissa, Larin Kyöstin tie 7, torstaina 13.8. klo 17.00-19.30. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Illan ohjelma

17.00 Kahvitarjoilu. Myynnissä Kulttuurivihkojen työväenmusiikkinumeroa ja Timo Kalevi Forssin tuoretta kirjaa Toverit herätkää – poliittinen laululiike.

17.30 Ohjelma alkaa:

• Marja-Leena Mikkola kertoo 1970-luvun työväenkulttuurista.

• Paneelikeskustelu työväenmusiikin ja -kulttuurin näkymistä. Mukana tietokirjailija Timo Kalevi Forss, kirjailija Anneli Kanto, Koiton Laulu ry:n puheenjohtaja Pentti Määttänen ja rapartisti Rauhatäti.

• Yleisökeskustelua.

• Trubaduuri Iida Umpikuja esittää omia laulujaan.

• Näyttelijä Petri Rajala esittää Vladimir Vysotskin lauluja.

Tilaisuus päättyy noin klo 19.30.

Oulunkylän Seurahuoneelle on vain lyhyt kävelymatka Oulunkylän asemalta. Oulunkylään pääsee Helsingin suunnasta I- ja K-junilla, pohjoisen suunnasta P- ja K-junilla. Samoille kulmille tuovat myös mm. bussilinjat 52 ja 550.

Uusimmassa Kulttuurivihkoissa (3/2015) teemana työväenmusiikki.

ILMOITUS