Juhlakatriinamiehen välittömät toukokuun torstait

Improvisaatio-orkesteri Katriinamies on järjestänyt nimeään kantavaa klubia vuodesta 2010 lähtien. Sitä juhlitaan kuluvan kuun torstaisilla klubeilla Bar Loosisterissa Helsingissä. Katriinamiehen innostava alttiiksi heittäytyminen ja jopa absurdismiin johtavat biisi-improvisaatiot aloittavat jokaisen klubin. Jo ensimmäisenä torstaina he saivat alku-illan yleisön avautumaan, tirskumaan, jopa ääneen hekottamaan. 

Oletko antiamerikkalainen?

Kulttuurivihkojenkin kirjoittajana tuttu Ilari Kaila pohtii blogikirjoitusten sarjassaan eurooppalaisten antiamerikkalaisuutta totutusta poikkeavista näkökulmista. New Yorkissa pitkään asunut ja tällä hetkellä Hongkongissa työskentelevä säveltäjä ja vapaa toimittaja on huomannut suomalaistenkin suhtautumisessa amerikkalaisuuteen merkillisiä piirteitä. Kailan ihmettely alkoi jo kouluaikana Suomessa, kun suurin osa hänen luokkatovereistaan nimesi Yhdysvallat maaksi, johon he eivät missään olosuhteissa haluaisi muuttaa. Samat nuoret kuitenkin elivät jo amerikkalaisen kulttuurin keskellä – söivät McDonald'sissa, käyttivät Niken lenkkitossuja ja katsoivat MTV:tä ja Hollywood-elokuvia. Suhtautuminen ei juontunut politiikasta, jota he eivät seuranneet.

Agit Prop työväen vapun kaanonissa

Agit Prop -yhtye esiintyy omien sanojensa mukaan ”vielä kerran” Kulttuuritalolla tulevan vapun aattona. Vuonna 1971 perustettuun kvartettiin kuuluvat Pekka Aarnio, Monna Kamu, Martti Launis ja Sinikka Sokka.

Sotanörtin oppitunnit

Nimimerkillä War Nerd (Sotanörtti) kirjoitteleva Gary Brecher on ylipainoinen ja alipalkattu datansyöttäjä Kalifornian Fresnosta. Brecher kertoo viettävänsä monitorin ääressä vähintään 15 tuntia päivässä. Epäkiitolliseen työnkuvaan kuuluu palkkashekkien numerosarjojen skannaus ja tietokantoihin naputtelu. Saatuaan tuntinsa täyteen Brecher surffailee loppupäivän netissä, sota-aiheisia uutisartikkeleita tutkiskellen ja litrakaupalla dieettikolaa siemaillen. 

Tanssitekniikalla vihapuhetta vastaan

Tuleva viikonvaihde ja alkuviikko tarjoavat liikettä henkilökohtaisuuksista sekä keskustelua ihmisyydestä.

Haluatko saada uusia näkökulmia tai oivalluksia tanssista ja tanssimisesta? Tai siitä, mitä on hyvä elämä? Vai haluaisitko käsitellä itsessäsi tai kanssaeläjissä olevia piirteitä, joita sinun on vaikea hyväksyä? Jos nyökyttelit, kannattaa suunnata Helsingin Höyhentämöön. Siellä nimittäin järjestetään Festival of Instant Choreography (FIC) 21.4.–25.4.

SKP:n puheenjohtaja videohaastattelussa: "Valtaa ei anneta vaan se otetaan!"

"Totta kai oon raivostunut tästä että tää kuntavaalien tulos näyttää siltä, että entistä konservatiivisempaan ja kylmempään kapitalismiin ollaan menossa", Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP Väisänen sanoi Kulttuurivihkoille sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä.

Kulttuurivihkojen kuntavaalistudio 2017

Suora lähetys vaali-iltana klo 19.30–22.30

Valveutuneita ja rohkeita avauksia

Rap-artisti Tero Hetero pokkasi Taideyliopiston ylioppilaskunnan myöntämän tämänvuotisen Akateemisen kaunotaiteen palkinnon, joka jaettiin myöhään lauantaina 8. huhtikuuta Teatterikorkeakoulussa Helsingissä.

Turhien valojen tunti

Jälleen ensi lauantaina 25.3. järjestettävä Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille.

Valtamedian kaikukammiossa

Kulttuurivihkot 1/2017, kolumnit

Kesällä kerran, vuoden ollessa 2014, jouduin tahtomattani ja vieläpä omista ennakkoluuloistani ja varauksellisesta suhtautumisestani huolimatta puolustamaan naapurimaan johtoa, koska väitteet tuntuivat olevan vesikauhuisen russofobisia, yksipuolisia spekulaatioita ja perustuivat valtamedian tarjoamiin sensaatiomaisiin tulkintoihin. Niin kuin väittelyssä usein käy, huomasin pian, että omatkin tiedot ovat huteralla pohjalla. Vaikka kylmän sodan aikainen termi ”desinformaatio-ankka” väikkyi mielessä, minun oli mahdotonta erottaa fiktiota faktoista. Hyöty tuosta väittelystä oli, että päätin ottaa järjestelmällisesti selvää asioista ja perehtyä muuhunkin kuin valtamedian välittämään materiaaliin. Kohtaus liittyi tietenkin saman vuoden Ukrainan tapahtumiin. 

ILMOITUS