Jukka Paaso on toiminut Turun yleissuunnitteluarkkitehtina 1987–2010. Osallistunut virassa mm. yleiskaavoitukseen, lähiöiden uudistamiseen sekä maahanmuuttajien asumiseen ja esteettömyyssunnitteluun. Turun kaupunginvaltuuston jäsen 1992-2000 (ensin Vihreissä, sitten SDP:ssä). Turun taudin, edustuksellisten vallankäyttäjien valkokaulusrikollisuuden tutkija. Nyt eläkkeellä Kauhavalla. Harrastaa kirjoittamista, kuvataidetta, historiaa ja filosofiaa.

Nykyaika 14: Valtiosuhteen muuttuminen

"ARKKITEHTUURI on 'AIKAKAUDEN DIAGNOSTIIKAN' kannalta kuitenkin erityisen mielenkiintoinen tapaus. Voisi sanoa, että se tekee ongelmalliseksi itse MODERNISUUDEN IDEAN." (Georg Henrik von Wright, Tieto ja ymmärrys, 1999, sivu 243, suurennokset JP).

Nykyaika 13: Vangita ja vapauttaa

AAMULLA 12.3.2020 mobiilipuhelimeeni ilmestyi leveähkö punainen nauha. Sen päällä luki: "SOS-HÄLYTYS". 

Olin ihmeissäni. SOS-toiminnon aktivoinnin suoritti ilmeisesti HÄLYTYSKESKUS. Heti tuon jälkeen avaamassani ylen uutisessa kerrottiin, että KORONAVIRUSEPIDEMIA on WHO:n mukaan laajentunut MAAPALLON LAAJUISEKSI. 

Nykyaika 12

Tein OIKEUSKANSLERINVIRASTOON uuteen kantelukirjeeseeni (ks. edellinen blogikirjoitukseni Nykyaika 11) jo toisen lisäyksen (LISÄYS 2, päivätty 10.3.2020), se oli seuraavanlainen:

Nykyaika 11

"Me tiedämme, ettette te RAKASTA RYSSÄÄ niin kuin osa kansastamme tekee, vaan kysytään, osaatteko VIHATA sitä." (Elias Simojoki, luterilainen pappi, Akateemisen Karjala-Seuran äärioikeistolainen perustajajäsen, lähde: Matti Klinge: Vihan veljistä valtiososialismiin, 1972, sivu 63). 

"Puntis reissumme Aunuksen kaupunkiin/oli vain väliaikainen... Suomen naisia ei seuraamme tarvita ei/ne on heillä saksalaisien... Suomen poika, jos seuraansa tarjoaa/lyhyt vastaus kuuluu 'niks'" (ote vanhasta toisen maailmansodan aikaisesta laulusta. jossa IHAILLAAN SAKSALAISIA SOTILAITA).

Nykyaika 10

MARTYN OLIVERIN kirjan Filosofian historia (1997) viimeinen kuvaus käsittelee RICHARD RORTYN filosofiaa. 

Rorty on suhtautunut skeptisesti ja kriittisesti filosofiaan ja on kirjoittanut kiisteltyjä kirjoja nykyfilosofian tilasta. 

Rortyn mukaan filosofien käsitykset TIEDOSTA JA TOTUUDESTA ovat pikemminkin SATTUMANVARAISIA kuin OBJEKTIIVISIA. Vain harva filosofi on onnistunut muuttamaan yleisen keskustelun suuntaa, kuten Descartes ja Hegel siinä onnistuivat. 

Nykyaika 9

 

Taloudellisissa vaikeuksissa seinäjokilainen sanomalehti Ilkka ja vaasalainen Pohjalainen yhtyivät jokin aika sitten Ilkkapohjalaiseksi

Muutos merkitsi monia uudistuksia ja samalla myös sitä, että KANSALAISTEN KIRJOITTAMIA MIELIPIDEKIRJOITUKSIA ei voi lukea enää ILMAISEKSI INTERNETISSÄ. 

Nyt suositaan OMISTAMISTA, tässä tapauksessa ILKKAPOHJALAISEN TILAAJIA eli RAHALLAAN sanomalahden TALOUSVAIKEUKSIEN VOITTAMISEEN OSALLISTUVIA.

Nykyaika 8

 

Aluksi minun on kuvattava muutamia vaiheita omasta elämästäni. 

Ne kuvaavat eri aikoina kokemaani OLEMASSAOLOAISTIMUSTA. Sitä vastoin menneiden OLEMASSAOLOKAUSIEN "varsinaisesta historiasta" kertomisessa on syytä olla varovainen.

PINNAN ALLE KÄTKEYTYVÄ TÄÄLLÄOLON (OLEMISEN) MIELETTÖMYYS on ilmennyt elämässäni aina. RISTIRIIDATONTA TÄÄLLÄOLOA ei voi tulla koskaan, ahdistus seuraa meitä ihmisiä aina.

Nykyaika 7

Vain harva ihminen arvioi JÄRJENKÄYTÖN pohjalta, MERKITSEEKÖ joku tapahtuma esimerkiksi hyvää tai pahaa tai oikeaa tai väärää. Valtaosa ihmisistä arvioi, ajattelee ja toimii tuossa tilanteessa "vaistonvaraisesti" oman USKOMUKSEN tai USKONKÄSITYKSENSÄ pohjalta.  

Nykyaika 6

Jos ajattelee "logiikan harjoittajana", että "oletusten ollessa tosia johtopäätökset eivät voi olla epätosia", paljastaa omaksuneensa analyyttista filosofiaa ja matematiikkaa lähellä olevan "FILOSOFISEN TIETO- JA TIEDEUSKON". 

Mutta kyseinen näkökulma ei "kerro" siitä, kykeneekö ihminen "täälläolossa" TIETÄMÄÄN JA HALLITSEMAAN. 

Nykyaika 5

MADRIDIN ILMASTOKOKOUS 2019 PÄÄTTYI KATASTROFAALISESTI. 

MTV:n ympäristötoimittaja Päivi Mäki-Petäjän mukaan (MTV:n 15.12.2019 julkaisema toimittajan kommentti) on hyvin mahdollista se, että ilmastonmuutokseen ei voi enää vaikuttaa. 

MTV:n toimittajan mukaan "olemme jo voineet ylittää KRIITTISIÄ RAJOJA (suurennos JP) eikä ilmastonmuutosta voi enää pysyttää". 

Nykyaika 4

YKSILÖNÄ OLEMISEN OLOSUHTEET SEKÄ LÄNSIMAINEN KULTTUURI JA YHTEISKUNTA ON MUUTTUNUT VIIMEKSI aivan erilaiseksi kuin se on ollut tähän asti toisen maailmansodan jälkeen. 

Esimerkiksi perinteiseen nationalistiseen valtapeliin pakeneminen ei kuitenkaan auta tässä tilanteessa. 

Päinvastoin. 

More Articles ...

ILMOITUS