Jukka Paaso on toiminut Turun yleissuunnitteluarkkitehtina 1987–2010. Osallistunut virassa mm. yleiskaavoitukseen, lähiöiden uudistamiseen sekä maahanmuuttajien asumiseen ja esteettömyyssunnitteluun. Turun kaupunginvaltuuston jäsen 1992-2000 (ensin Vihreissä, sitten SDP:ssä). Turun taudin, edustuksellisten vallankäyttäjien valkokaulusrikollisuuden tutkija. Nyt eläkkeellä Kauhavalla. Harrastaa kirjoittamista, kuvataidetta, historiaa ja filosofiaa.

Uusi todellisuus – 2

0. Kun seuraan kulttuureihin ja myytteihin liittyviä tapahtumia, kirjoitan usein sanomalehtiin mielipidekirjoituksia.  

*

Kuulin muutama vuosi sitten, että eräässä valtiossa maksetaan avioliitosta ulkomaalaisen kanssa, koska kyseinen valtio haluaa vahvistaa kansansa DNA-rakennetta.

Suomalaisten solmimista avioliitoista esimerkiksi syyrialaisten ja somalialaisten kanssa tulisi maksaa myös täällä sievoinen summa rahaa. Vahvempi DNA tehostaisi myös valtiomme kilpailukykyä.

Uusi todellisuus (Todellisuuden loppu – 5)

0. Mitä enemmän olen lukenut eteläpohjalaista "maakuntalehteä" Ilkkaa, sitä enemmän se on alkanut muistuttaa Kauhava-Härmänmaan tuppukylän Komiat-lehteä.

Mutta onneksi Suomenkin taivas on myös sinisenä kansainvälinen.

Todellisuuden loppu – 4

Perussuomalaiset vaihtoivat 11.6.2017 puheenjohtajansa Timo Soinin nationalismikiihkomieliseen Jussi Halla-ahoon. 

Kesken Suomen itsenäistymisen satavuotisjuhlinnan tapahtui "todellisuuden loppu", jossa murtui kuvitelma kaikille suomalaisille yhteisestä "maltillisesta maaseutuporvarillisesta nationalismista". 

Todellisuuden loppu – 3

0. Kaikki se mitä pikkukissamme tekee, liittyy ainoastaan hänen omaan olemassaoloonsa (tämän taustalla on evoluution pohjalta syntynyt "eläimenä oleminen"). 

Moneen mihin kissamme ryhtyy, vaikuttaa (toisin kuin ihmisellä) suuresti hyvin tarkaksi kehittynyt kissan hajuaisti.  

Ihmisillä on kuitenkin (valitettavasti) taipumus kuvitella, että eläimen kuten "kotikissan" olemassaolo ja "tekemiset" niveltyvät (tavalla tai toisella) ihmisen olemassaoloon. 

Todellisuuden loppu - 2 (mikä oleminen, tieto, tietoisuus, totuus, todellisuus ja myytti?) 

0. Kirjoitin seinäjokilaiseen sanomalehti Ilkkaan 11.5.2017 seuraavan mielipidekirjoituksen:

"KUVITTEELLISUUS JA KONKREETTISUUS

Jos joku uskoo uskontonsa mukaan, se on luonnollista ja kyseinen henkilö on myös rehellinen jos hän ajattelee, että tärkeintä on se "tapa jolla uskoo kuin se mitä uskoo" (Kierkegaard). 

Ajatusleikki (todellisuuden loppu)

0. Otsikolla "Ajatusleikki" en viittaa siihen, että olisin ennustamassa tulevaisuutta. 

Viittaan termillä "ajatusleikki" modernin yhteiskuntamme epäonnistumiseen, siihen mikä on ollut jo pidempään väistämättömänä käsillä. 

Vaikka "lainasin" kyseistä sanaa Georg Henrik von Wrightin kirjoituksesta "Viimeisistä ajoista, Ajatusleikki" (Tieto ja ymmärrys, 1999, sivu 495), en ennusta "lopun merkkejä". 

Pariisin kulttuurit ja myytit

Miksi Helsingin johto haluaa karkoittaa romaanikerjäläiset kaupungista? Miksi Turku halusi kiillottaa kulttuuripääkaupunkiproketilla kaupunkinsa putipuhtaaksi ja ylikiiltäväksi? Miksi Viipurista on karkoitettu kerjäläiset ja siivottu koululaisten harjoilla koko Vanha Viipuri? 

Miksi Prahan vanhassa keskustassa kaikki katot on yhtenäistetty punaisella tiilellä? 

Kangas-Annala 2017

 

Suomen maatalousvaltaisimmalla seudulla  Kauhavalla, paikan vanha maaseutukulttuuri ja -myytistö junnaa paikallaan. 

Kauhava ei ole todellakaan mikään Pariisi. Eikä Seinäjoki edes tyypillinen seutukeskus. 

Tavaratulva

1. Ennen kuin muutimme vuoden 2011 alussa Turusta Kauhavalle, kokosimme Turussa tavaroitamme monesta eri paikasta (asuin- ja työpaikoista jne.). 

Tavaraa kerääntyi tuolloin niin suuri määrä, että meidän piti tilata kaksi kertaa muuttoauto Turusta Kauhavalle. 

Ylikansallinen ideologia on jo ylittänyt nationalismiaatteen

Postilaatikkomme on rikkoutunut Kauhavalla kahden viime vuoden aikana kaksi kertaa puiden kaatamiseen tarkoitettua monitoimikonetta metsään kuljetettaessa. Kolmannen kerran postilaatikkomme rikkoutui lumiauran iskusta. Laatikkomme on kahden yksityistien varrella. 

Tein 8.3.2017 ELY-keskukselle ehdotuksen tämän ongelman ratkaisemiseksi. ELY siirsi asian Kauhavan kuntaan, kunta neuvoi minua ottamaan yhteyttä tiekuntiin (huomaa termi "kunta").

Eksistentialistin Turun-matka

Suur-Kauhavaa kehutaan Suomen maatalousvaltaisimmaksi kunnaksi. Yksipuolisesti maatalousvaltaisessa kulttuurissa ja yhteiskunnassa ei ole kuitenkaan mitään kehumista.

More Articles ...

ILMOITUS