Onko intellektuellien aika ohi?

Viimeisen alle vuoden aikana merkittävä osa Suomen intellektuelleista on poistunut ajasta ikuisuuteen: heinäkuussa Claes Andersson, marraskuussa Leif Salmén, tammikuussa Jörn Donner ja nyt huhtikuussa Pentti Linkola. He kaikki olivat lukeneita, monipuolisesti sivistyneitä ihmisiä, kirjailijoita ja yhteiskunnallisia vaikuttajia. He eivät epäröineet ottaa kantaa ja lausua kärkkäästikin mielipiteitään julkisuudessa. Heidän työtään ja asennettaan saattoi arvostaa, vaikkei olisikaan ollut heidän kanssaan aina samanmielinen (ja mahdotontahan samanmielisyys olisikin ollut, ainakin heidän kaikkien kanssaan yhtä aikaa). He olivat suuria persoonia, jollaisia ei enää valmisteta. He ovat antaneet vaikutteita ja inspiroineet useita sukupolvia. Myös omaan ajatteluuni ja ymmärrykseeni yhteiskunnasta, jossa elämme ja kuolemme, heidän vaikutuksensa on ollut suuri.*

Nykyaika 14: Valtiosuhteen muuttuminen

"ARKKITEHTUURI on 'AIKAKAUDEN DIAGNOSTIIKAN' kannalta kuitenkin erityisen mielenkiintoinen tapaus. Voisi sanoa, että se tekee ongelmalliseksi itse MODERNISUUDEN IDEAN." (Georg Henrik von Wright, Tieto ja ymmärrys, 1999, sivu 243, suurennokset JP).

Tod jaksa tällast

mo bitchit apua siis mä oon niin in lööv!!!!!!!!!!!!! <3 <3 <3

mä tiiän et Omar seukkaa jasminin kaa mut siit huolimat

ja hei todellaki oon!!!!"&%&/"!!! uskokaa mua mä oon kasvanu yli Nicost

Polaaripyörre

Historia kiihdyttää polaaripyörteensä

täyteen vauhtiin

 

Entiselämykset haihtuvat uniin,

kun tämä sukupolvi

jonottaa 

lähtöselvityksessä

Nykyaika 13: Vangita ja vapauttaa

AAMULLA 12.3.2020 mobiilipuhelimeeni ilmestyi leveähkö punainen nauha. Sen päällä luki: "SOS-HÄLYTYS". 

Olin ihmeissäni. SOS-toiminnon aktivoinnin suoritti ilmeisesti HÄLYTYSKESKUS. Heti tuon jälkeen avaamassani ylen uutisessa kerrottiin, että KORONAVIRUSEPIDEMIA on WHO:n mukaan laajentunut MAAPALLON LAAJUISEKSI. 

Kamarimusiikista toivoa koronaviruksen huolestuttamille

6.3. kuuntelin vielä Olari Eltsin johtamaa Helsingin kaupunginorkesterin konserttia Musiikkitalossa. Viikkoa myöhemmin Jukka-Pekka Saraste johti Radion sinfoniaorkesteria tyhjälle salille ja yleisö seurasi esitystä joko radiosta tai netistä. Seuraavana keskiviikkona RSO:sta ei ollutkaan Musiikkitalossa kuin muutama muusikko soittamassa Beethovenin kamarimusiikkia radio- ja nettiyleisölle, kun yli kymmenen henkilön kokoontumiset oli kielletty. Enää ei ollut väliä, oliko liput myyty loppuun tai kuka onnistuisi ja miten lainaamaan orkestereiden kausikortteja kirjastosta – etenkin kun kirjastotkin menivät kiinni. Oopperakin meni kiinni ja Sibelius-Akatemian konsertit peruttiin.

C

 

C, missä sinä olet nyt?

En näe sirppiäsi täältä, 

sillä minut on rajattu verhoilla näkyvistä 

jotta säilyisi naapurustollakin joku mielenrauha ja ruokahalu.

Nykyaika 12

Tein OIKEUSKANSLERINVIRASTOON uuteen kantelukirjeeseeni (ks. edellinen blogikirjoitukseni Nykyaika 11) jo toisen lisäyksen (LISÄYS 2, päivätty 10.3.2020), se oli seuraavanlainen:

ILMOITUS