Kakkosviulistit II

Kyyristelemme hiljaa karikossa

Mutta varpaamme eivät tunne

meren kylmää

kosketusta

Iilimadotkaan eivät pääse tunkeutumaan

räpylöiden läpi

Nykyaika 9

 

Taloudellisissa vaikeuksissa seinäjokilainen sanomalehti Ilkka ja vaasalainen Pohjalainen yhtyivät jokin aika sitten Ilkkapohjalaiseksi

Muutos merkitsi monia uudistuksia ja samalla myös sitä, että KANSALAISTEN KIRJOITTAMIA MIELIPIDEKIRJOITUKSIA ei voi lukea enää ILMAISEKSI INTERNETISSÄ. 

Nyt suositaan OMISTAMISTA, tässä tapauksessa ILKKAPOHJALAISEN TILAAJIA eli RAHALLAAN sanomalahden TALOUSVAIKEUKSIEN VOITTAMISEEN OSALLISTUVIA.

”Ilmasto ja raja suojeluun” - konservatiivien ja vihreiden yhteishallitus Itävallassa

Euroopan poliittinen kenttä on voimakkaan muutoksen tilassa. Sosiaalidemokraattiset puolueet menettävät lisääntyvässä määrin kannatustaan. Sosiaalidemokraattien ja konservatiivien hallituspohja on murtumassa monissa läntisen Euroopan maissa. Sisäpoliittiset koordinaatit ovat hajoamassa. Konservatiiviset puolueet ovat myös joutumassa kaaoksen tilaan. 

Saksassa kristillisdemokraattinen puolue (CDU) on ajautunut sisäiseen hajaanukseen Thüringenin hallituskriisin vuoksi. Ranskassa konservatiivinen puolue (Les Républicains) on lähes hajoamistilassa. Samalla äärioikeiston puolueet ja vihreät voimistavat asemiaan. Perinteiset hallituskoalitiot ovat katoamassa. Konservatiiviset puolueet ovat joutumassa valinnan eteen. Tehdäkö hallitusyhteistyötä vihreiden vai äärioikeiston kanssa? 

Kakkosviulistit

 

Minä ja paras ystäväni

juoksemme rannalla

Olemme jo kauan sitten joutuneet

riisumaan

hiekalla täyttyneet sandaalimme

Kuka pääsee konsertteihin lainatulla kausikortilla?

Viime aikoina konserttiharrastustani on elähdyttänyt pääkaupunkiseudun orkestereiden ja kirjastolaitoksen sopima mahdollisuus lainata muutamista Helmet-järjestelmään kuuluvista kirjastoista Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin ja Tapiola Sinfoniettan kausikortteja ja kuunnella niillä laina-aikana esitettäviä konsertteja. Yksi hienoimmista kulttuurijutuista pitkiin aikoihin! Ja ei kun kokeilemaan: kun Tapiola Sinfoniettan kausikorttien eräpäivä tuli joitain päiviä sitten Tapiolan kirjastossa täyteen, seurasin, milloin kausikortit palautuivat kirjastoon. Kun kortit olivat taas lainattavissa, lähdin viivyttelemättä Tapiolaan, mutta kun pääsin perille, kausikortit olivatkin jo taas lainassa. En saanutkaan mitään. Miten tässä näin pääsi käymään?

Nykyaika 8

 

Aluksi minun on kuvattava muutamia vaiheita omasta elämästäni. 

Ne kuvaavat eri aikoina kokemaani OLEMASSAOLOAISTIMUSTA. Sitä vastoin menneiden OLEMASSAOLOKAUSIEN "varsinaisesta historiasta" kertomisessa on syytä olla varovainen.

PINNAN ALLE KÄTKEYTYVÄ TÄÄLLÄOLON (OLEMISEN) MIELETTÖMYYS on ilmennyt elämässäni aina. RISTIRIIDATONTA TÄÄLLÄOLOA ei voi tulla koskaan, ahdistus seuraa meitä ihmisiä aina.

Setämies

Sitä en osannut odottaa

En edes tiennyt, kuka olet 

Tulit ja veit sinisenloistavat silmäni

Taivutit ryhtini

Sait kulkuni näyttämään kömpelöltä

ja hiukseni takkuisilta

Kaivot

Kaikki ei liity sinuun 

vaan aurinkoon

Sen porotuksessa kylmä

mehujää sormilla voit 

istahtaa lokinpaskoman lahtarin 

juurelle,

ILMOITUS